كدخبر: ۷۹۱۰
تاريخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
رئیس سابق هیأت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال:
عده‌ای به‌دنبال فروش انحصاری "چای سنواتی" هستند!
نعمت یاورزاده گفت: مدارک کافی درخصوص واسطه شدن مقامات استان گیلان برای فروش چای سنواتی به سازمان تعاون روستایی در طول بهره‌برداری سال گذشته چای وجود دارد.
رئیس سابق هیأت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال اظهار کرد: مدارک کافی درخصوص واسطه شدن مقامات استان گیلان برای فروش چای سنواتی به سازمان تعاون روستایی در طول بهره‌برداری سال گذشته چای وجود دارد.
نعمت یاورزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا درخصوص اظهارات اخیر استاندار گیلان در ارتباط با چای سنواتی گفت: از سال 1370 با مشکل چای سنواتی مواجه شدیم. حجم این چای در سال 1388 به 320 هزار تن رسید و بر اساس گزارش تحقیق و تفحص مجلس، از آن سال تا الآن 240 هزار تن چای بدون نظارت از انبارها خارج شده است و متأسفانه استاندار، بهداشت و تولیدکننده اعتراضی نکرده‌اند.
وی افزود: زمانی که این مقدار چای به فروش رسید، قیمت این محصول به کیلویی 70 تومان رسید؛ در همان زمان با فروش 52 هزار تن چای سازمان تعاون روستایی مواجه شدیم که بر اساس گزارش این سازمان، 12 مزایده با قیمت پایه 200 تومان برگزار شد که خریداری نیز پیدا نشد.
این تولیدکننده چای تأکید کرد: ما متقاضی خرید این 52 هزار تن چای به قیمت 385 تومان شدیم که بر اساس قوانین و مقررات سازمان تعاون روستایی این خرید انجام شد.
یاورزاده ادامه داد: پس از این اقدام شروع به فرآوری و صادرات چای شد که این امر موجب افزایش قیمت چای به بالای 1500 تومان شد و این کار به‌عنوان کارنامه مثبت به استانداری ارائه شد؛ با این عنوان که یکی از مشکلات کارخانجات که پایین بودن قیمت چای سنواتی بوده است، حل شده است.
وی گفت: تا پیش از این کارخانجات حتی با برگ سبز مجانی توان تولید چای را نداشتند. زمانی که قیمت چای سنواتی به بالای 1500 تومان افزایش یافت، قیمت چای کارخانجات نیز به بالای 2 هزار تومان رسید. این قیمت از سقف هزینه‌های تولید یک کیلو چای بیشتر بود. بنابراین برای کارخانجات به‌صرفه شد که چای را از کشاورزان خریداری کنند. از زمانی که این اقدامات انجام شد، یک کیلو چای کشاورز و کارخانجات انبار نشد و برگ سبز هم متقاضی خرید پیدا کرد.
رئیس سابق هیأت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال افزود: پس از انجام این کار با مقابله استانداری مواجه شدیم که در تقابل با قراداد ما بود. سرانجام قرارداد در 17 اردیبهشت سال گذشته، یعنی درست در شروع فصل بهره‌برداری چای  فسخ شد. اتحادیه تعاونی روستایی استان گیلان به‌واسطه برخی مقامات استان 12 هزار تن از همان چای را خریداری کردند و از اردیبهشت تا آخر دی ماه سال گذشته این میزان چای را هرطور که دل‌شان خواست، به فروش رساندند.
یاورزاده در ادمه تصریح کرد: این چای‌ها را به کارخانجات برده، بسته‌بندی کردند و ما چون خریداران چای بودیم، توسط  قوه قضائیه الزام به تحویل باقی‌مانده چای را گرفتیم. در حال حاضر با اظهار نظر این‌چنینی مقامات استان گیلان مواجه شده‌ایم. از مقامات استان بپرسید که وقتی 200 هزار تن چای بدون عیب و ایراد بوده است و 12 هزار تن چای سال گذشته نیز هیچ مشکلی نداشته است، چرا الآن عیب و ایراد پیدا کرده است؟ آیا بعد از بهر‌ه‌برداری احتمالاً ایراد آن رفع خواهد شد؟ فقط برای مقابله با ما این چای در یک مقطع زمانی خاص مبری از عیب و ایراد است؟ از نظر این مقامات، مشکل چای به خریدار بستگی دارد یا به ماهیت چای؟ مشکل آنان با چای سنواتی این است که خواهان فروش چای سنواتی به‌صورت انحصاری هستند تا سود نصیب خودشان شود.
وی تأکید کرد: اعلام مشکل‌دار بودن چای سنواتی توسط عده‌ای، یک مسأله نخ‌نمای مرسوم است. مدارکی درخصوص واسطه شدن برخی مقامات استان گیلان و فروش چای سنواتی به سازمان تعاون روستایی در طول بهره‌برداری سال گذشته چای وجود دارد که در صورت نیاز آن را منتشر خواهیم کرد.
گفتنی است، استاندار گیلان روز گذشته طی اظهاراتی اعلام کرد: "سازمان چای باید با حمایت وزارت جهاد کشاورزی در مورد چای سنواتی با اقتدار ظاهر شود."
نظرات بینندگان:
داستان چای تمام ناشدنی است. سال‌هاست در چرخه معیوب مدیران ضعیف و اکثریت کارخانه‌داران طماع، چای گیلان از رونق و اعتبار افتاده است. به دعواها که نگاه می‌کنیم، هر کجا منافع شخصی گروهی به خطر می‌افتد، فریادشان بلند می‌شود. البته هر زمان هم وام‌ها و رانت‌ها برقرار است، همه چیز خوب و خجسته است و مقصر هم کشاورز و زمین و هواست. با این جماعت باید منتظر روزهای بدتر از این هم بود.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"