كدخبر: ۷۸۴۷
تاريخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
شبکه سمن‌های محیط زیستی استان گیلان:
احداث کارخانه سیمان دیلمان در دل جنگل‌های هیرکانی سیاهکل مطالعه نشده و عجولانه بود
شبکه سمن‌های محیط زیستی استان گیلان در آستانه سفر رئیس جمهور و کاروان "تدبیر و امید" به گیلان، با صدور بیانیه‌ای، بر مغفول ماندن برنامه آزادسازی سواحل، احداث سد لاسک، احداث مطالعه نشده و عجولانه کارخانجاتی چون سیمان دیلمان در دل جنگل‌های هیرکانی سیاهکل و برداشت بی‌رویه شن و ماسه تأکید کردند.
شبکه سمن‌های محیط زیستی استان گیلان در آستانه سفر رئیس جمهور و کاروان "تدبیر و امید" به گیلان، با صدور بیانیه‌ای، بر مغفول ماندن برنامه آزادسازی سواحل، احداث سد لاسک، احداث مطالعه نشده و عجولانه کارخانجاتی چون سیمان دیلمان در دل جنگل‌های هیرکانی سیاهکل و برداشت بی‌رویه شن و ماسه تأکید کردند.
به گزارش "لاهیگ"، در این بیانیه با اشاره به آیه 52 سوره طه (
همان خدایی که زمین را آسایشگاه شما قرار داد و در آن راه‌ها برای روابط سفر و حوائج خلق پدید آورد و از آسمان آب نازل کرد تا به آن آب آسمانی انواع نباتات مختلف را از زمین برویانیم) آمده است: زمین بی‌ نقص و با نظم مشخصی که خالق یکتا در آفرینش طبیعت قرار داد، با ندانم‌کاری انسان‌ها از اعتدال خود خارج شد و بسیاری از نبودها و کمبودهایی که امروز اقلیم، بوم‌ سازگان و زیستگاه‌های ما به آن دچارند، محصول نگرش معیوب بیش‌خواهی آنی ما و برنامه‌ریزی‌های غیرکارشناسی و دفعتی بوده است.
این بیانیه می‌افزاید: پوشیده نیست که روی کار آمدن دولت یازدهم و توجه ویژه دولت ـ چه در شعارهای انتخاباتی و چه در منشور اخلاقی دولت "تدبیر و امید" ـ به مسأله محیط زیست و نخستین برنامه دولت در چاره‌جویی مسأله دریاچه ارومیه، نقطه عطفی در نگرش و اهتمام دولت به مسأله محیط زیست محسوب می‌شود. هم از این‌رو از بدو آغاز به کار دولت یازدهم، کنش‌گران و دوستداران محیط زیست که آرمان تحقق توسعه پایدار ایران اسلامی را در دل دارند، امیدوار به نگاه روشن و پایدار تمامی دولتمردان به این امر شده‌اند.



امضاء کنندگان این بیانیه در ادامه خطاب به رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و اعضای هیأت دولت افزوده‌اند: عطف به اصل پیشرو ۵۰ قانون اساسی که در فصل اقتصاد و امور مالی از میثاق ملی ما آمده است و دلالت بر حفظ محیط زیست و ممنوعیت هرگونه فعالیت اقتصادی و غیر آن که منتج به آلودگی محیط زیست تا تخریب غیرقابل جبران آن گردد، دارد، خواهان توجه جدی نسبت به موارد ذیل شده‌اند:
1- احداث سد شفارود که به مثابه داغی بر دل سبز جنگل‌های منطقه است، مورد مخالفت صریح ماست و واضح‌ترین دلیل نیز نداشتن تأیید ارزیابی محیط زیستی این پروژه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور است. ضمن آن‌که اگر هدف را آ‌ب‌رسانی قرار دهیم، یقیناً تدابیر و تصمیم‌های مؤثر و همسو با اقلیم منطقه برای تأمین این منظور کم نیست که می‌تواند جایگزین مناسبی به‌جای این سازه نامتجانس باشد.
2- بحث واگذاری تالاب بین‌المللی انزلی ـ این زیستگاه بدیع که از انفال و داشته‌های ملی است ـ به منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی ـ آن‌هم در شرایطی که هم‌اینک بخشی از آسیب‌های این تالاب عزیز و رنجور ناشی از تعدد مدیریت است ـ محل اعراب نداشته و مطرود است.
3- با تغییر کاربری تمامی اراضی و ساخت و سازهای بی‌رویه در جای‌جای استان، از جمله پارک ملی بوجاق و احداث اسکله تجاری در جایی که مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران جزء مناطق چهارگانه و واجد عالی‌ترین نوع حفاظت است، مخالفیم. بی‌شک می‌توان با اخذ تدابیر مناسب، از این ظرفیت اقلیمی در راستای بهره‌برداری پایدار و خردمندانه بهره جست.
4- از آن‌جا که هنوز مسأله مدیریت پساب و پسماند ـ آن‌هم با شرایط شکننده بوم سازگان استان گیلان ـ یکی از بزرگترین دل‌نگرانی‌های ماست، خواهان اخذ تدابیر دقیق، عاجل و منطبق با عالی‌ترین استانداردهای محیط زیستی برای استفاده از شیوه‌های تلفیقی مدیریت پسماند؛ از تفکیک از مبداء تا به‌کارگیری سیستم‌های کمپوست و دستگاه‌های زباله‌سوز بوده و مخالفت شدید خود را با هرگونه دفع و دفن زباله اعلام می‌داریم.
استان کم وسعت اما پرتراکم گیلان، حساسیت‌های محیط زیستی افزونی دارد که هیچ‌یک از آن‌ها قابل اغماض نیست: مغفول ماندن برنامه آزادسازی سواحل، احداث سد لاسک، احداث مطالعه نشده و عجولانه کارخانجاتی چون سیمان دیلمان در دل جنگل‌های هیرکانی سیاهکل، برداشت بی‌رویه شن و ماسه و بسیاری موارد دیگر، همه و همه آن‌چنان است که نمی‌توان یکی را بر دیگری ارجح دانست. لذا از ریاست محترم جمهور به‌عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور می‌خواهیم مسأله مهم، حیاتی و ضروری آمایش سرزمین را به‌صورت عینی و مصداقی در استان گیلان مدنطر داشته و به‌سرعت تحقق بخشند.
در پایان این بیانیه تصریح شده است: عطف به فرمایش هفدهم اسفند ماه مقام معظم رهبری که عیدی زودهنگام تمامی کنشگران و دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی بود و اشارات مکرر معظم له که مسأله محیط زیست و منابع طبیعی، مسأله‌ای تجملاتی و درجه دوم نیست و با امید به تدابیر دولت جناب آقای روحانی به‌عنوان دولت پیشرو در اهمیت همه‌جانبه به مسائل محیط زیستی، خواهان رسیدگی دقیق منطبق با قوانین موضوعه درخصوص موارد مطروحه فوق می‌باشیم.

با تقدیم شایسته‌ترین احترام‌ها
شبکه سمن‌های محیط زیستی استان گیلان
مؤسسه کودکان سبز اندیش
مؤسسه شقایق‌های وحشی
سپاه جنگل
جنگل‌های سبز کادوس
شیوان سبز آستارا
جمعیت دوستداران محیط زیست لنگرود
مؤسسه محیط زیستی سرزمین ایده‌آل ما
مؤسسه پیشگامان محیط زیست کیاشهر
گروه محیط زیست سبز ماسال
انجمن بانوان امدادگر
انجمن طرفداران توسعه انزلی
جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست
جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست شاخه گیلان
مؤسسه سبزکاران بالان

نظرات بینندگان:
و در کنار همه این دغدغه‌هایی که نویسندگان محترم به حق نوشتند، یکی از چالش‌های زیست‌محیطی مهم و خطرناک استان گیلان، تجمیع غیراصولی زباله‌های چند شهر شرق گیلان در منطقه زیبا و جنگلی تموشل لاهیجان است!
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"