كدخبر: ۷۸۳۸
تاريخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
تولید لوازم خانگی صادرات محور در گیلان
تولید لوازم خانگی در استان گیلان در مجموعه‌ای که قرار است از طراحی ابتدایی تا تولید و عرضه بازارهای داخلی و خارجی را در خود جای دهد، نقطه قوتی برای استان گیلان است که سهم مهمی در اشتغالزایی این استان دارد؛ چرا که می‌تواند نه‌تنها از نیروهای متخصص استان، بلکه از نیروهای غیرمتخصص در فرآیند تولید بهره ببرد.
تولید لوازم خانگی در استان گیلان در مجموعه‌ای که قرار است از طراحی ابتدایی تا تولید و عرضه بازارهای داخلی و خارجی را در خود جای دهد، نقطه قوتی برای استان گیلان است که سهم مهمی در اشتغالزایی این استان دارد؛ چرا که می‌تواند نه‌تنها از نیروهای متخصص استان، بلکه از نیروهای غیرمتخصص در فرآیند تولید بهره ببرد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "گسترش صمت"، اما این همه ماجرا نیست؛ وجود منطقه آزاد انزلی در گیلان برای صنعتگران و تولیدکنندگان استان موقعیتی را فراهم کرده است تا بتوانند در شهرک صنعتی آن مستقر شده و همزمان از مشوق‌های قانونی مناطق آزاد نیز استفاده کنند. به گفته مسئولان استانی، این امر نقش مهمی در کاهش قیمت تمام شده و بالا بردن رقابت‌پذیری تولیدکنندگان استان در بازارهای داخلی و خارجی ایفا می‌کند. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در بازدیدی که از مجموعه‌های صنعتی استان گیلان داشت بر تولید لوازم خانگی صادرات‌محور و همراهی مسئولان استان گیلان در تحقق طرح‌های کارشناسی شده این صنعتگران تاکید کرد. بنابراین دور از انتظار نیست که استان گیلان همان‌طور که قطب تولید لوازم خودرو در نبود کارخانه‌های خودروسازی شده است در آینده نزدیک محوریت بازار لوازم خانگی را نیز به‌دست بگیرد.
طهمورث لاهوتی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گیلان در گفت‌وگو با صمت با اشاره به بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجموعه‌های صنعتی استان گیلان از روشن شدن نقشه راه شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان خبر می‌دهد و می‌گوید که مهندس نعمت‌زاده نیز بر توسعه اراضی شهرک‌های صنعتی و تسهیل واگذاری عرصه صنعتی به متقاضیان تاکید کرده و این امر در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
او ادامه می‌دهد: همانطور که وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تولید و توسعه لوازم خانگی در استان گیلان با الگوبرداری از مجموعه‌های موفق در سایر استان‌ها تاکید کردند، تولیدکنندگان لوازم خانگی استان نیز طرح صفر تا صد تولید لوازم خانگی با ابعاد بزرگتر را نیز اواخر سال گذشته ارائه دادند و درخواست بهره‌مندی از اراضی صنعتی در شهرک صنعتی منطقه آزاد انزلی با وجود مشوق‌های صادراتی و وارداتی را داشتند چرا که توان رقابتی آنها را در بازارهای داخلی و خارجی با کاهش قیمت تمام شده، افزایش می‌دهد.
لاهوتی می‌افزاید: درحال‌حاضر بزرگترین تولیدکننده لوازم خانگی در استان گیلان مجموعه پارس خزر و قطعات جانبی است که زنجیره کامل از طراحی اولیه تا تولید و ارائه به بازارهای داخلی و خارجی را به تمامی توسط خود مجموعه که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، انجام می‌دهند. بخشی از سهامداران این مجموعه کارکنان آن هستند که یک مرکز آن در شهرک صنعتی رشت مستقر و مرکز دیگر در مقطع ورودی تهران به رشت خارج از مجموعه شهرک صنعتی است.
او با اشاره به اینکه این شرکت درخواست تاسیس یک مجموعه بزرگتر با لوازم خانگی بزرگتر را دارد، تصریح می‌کند: با توجه به سیاست تولید در پارس خزر که یک هلدینگ است و اشتغال بالایی در جذب نیروهای متخصص و غیرمتخصص دارد که خود حائز اهمیت است. استان گیلان اکنون دارای نیروهای متخصص بسیاری است که بیکارند و می‌توانند در این مجموعه مشغول به کار شوند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گیلان ادامه می‌دهد: طرح تولید و توسعه ماشین لباسشویی موضوعی است که این مجموعه صنعتی قصد ایجاد آن را دارد و مورد استقبال وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز قرار گرفته است و در مراجعه‌ای که سال گذشته داشتند بنابر آن شد تا عرصه‌ای در شهرک صنعتی منطقه آزاد انزلی در اختیارشان قرار بگیرد. اکنون در مسیر ایجاد شرکت در آن منطقه هستند که متولی صدور جواز نیز شرکت منطقه آزاد انزلی است و اگر فرآیند تاسیس تکمیل شود شرکت ما زمین را در اختیار آنها قرار می‌دهد.
به گفته لاهوتی، توسعه شهرک صنعتی شرق و منطقه آزاد انزلی از موضوع‌های دیگری بود که با وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح و بنا بر آن شد که این طرح توسعه با مشارکت منطقه آزاد انزلی در موقعیت جدید این شهرک توسعه یابد.

رونمایی از دو محصول ضد سرطان
دو محصول جدید ضدسرطان داروسازی سبحان انکولوژی در شهر صنعتی رشت و افتتاح آزمایشگاه مرکزی شرکت سبحان دارو و بهره‌برداری از واحد تولیدی انواع لبنیات و آب آشامیدنی در شهرک صنعتی شفت در غرب استان گیلان ازجمله پروژه‌هایی است که در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به این استان در نخستین سفر استانی هیات دولت به بهره‌برداری رسید. از آنجا که صیادی و کشاورزی تا پیش از این شغل نخست در استان گیلان بوده است، کارشناسان معتقدند افتتاح این پروژه‌ها در اشتغالزایی جوانان گیلانی بسیار تاثیرگذار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تنها توجه به مقوله کشاورزی را عامل عقب‌ماندن از پیشرفت‌های صنعتی می‌داند و بر توجه به نیازهای صنعتی گیلان تاکید می‌کند، چراکه صنایع در این استان نوپاست اما صنعت گیلان با استفاده از فناوری علمی پایه‌گذاری شده است. بنابراین از آنجا که فعالیت‌های صنعتی و تولیدی خالی از مشکلات نیست، حمایت مسئولان در بخش صنعت استان گیلان به دلیل نوپا بودن بیشتر اهمیت می‌یابد. با این وجود مسئولان استانی به حضور افراد نخبه و متخصص در صنایع خرد استان گیلان افتخار می‌کنند.

افتتاح آزمایشگاه مرکزی صنعت دارویی گیلان
علی منتظری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، در گفت‌وگو با صمت رونمایی از دو داروی جدید ضدسرطان در کارخانه داروسازی سبحان انکولوژی و افتتاح آزمایشگاه مرکزی صنعت دارویی گیلان با اعتبار ۴۶ میلیارد ریالی در شهرک صنعتی رشت را از طرح‌های مهم صنعتی استان گیلان دانست که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره‌برداری رسید.
به گزارش صمت، کارخانه داروسازی سبحان انکولوژی نخستین شرکت تولیدکننده فرآورده‌های تزریقی ضدسرطان در خاورمیانه است که در شهر صنعتی رشت مستقر است. تجهیز و راه‌اندازی خط تولید پیچیده این شرکت نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین بوده است. رونمایی از دو داروی جدید ضدسرطان و افتتاح آزمایشگاه مرکزی صنعت دارویی این شرکت داروسازی را قادر می‌کند تا خود را به‌عنوان نخستین ارائه‌دهنده و تولیدکننده داروهای ضدسرطان تزریقی در ایران و منطقه معرفی کند. این شرکت با استفاده از آخرین فناوری‌های موجود از نظر طراحی و ماشین‌آلات تاسیس شده و طراحی آن مطابق با استانداردهای CGMP، EMEAو WHO است. این واحد صنعتی ظرفیت تولید داروهای ضدسرطانی را دارد و نخستین تولیدکننده داروهای ضدسرطانی تزریقی در ایران و منطقه است. در تاسیس این واحد صنعتی ۱۶۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده که اشتغال ۱۶۰ نیروی متخصص را به دنبال داشته است.
محمدعلی نجفی، استاندار گیلان نیز با اشاره به مشکلات پیش‌روی صنعت گیلان و نقش موثر و حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، توسعه روابط و صادرات محصولات گیلان به جمهوری آذربایجان و روسیه در خروج از رکود و تقویت اشتغالزایی و درآمدزایی در استان را دارای اهمیت دانست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت می‌گوید که در این سفر صنعتگران و تولیدکنندگان این استان مشکلات خود را با وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کردند و بعد از بررسی و تبادل‌نظر برخی از این مشکلات که در تضاد با قانون نبود، رفع شده و مابقی در انتظار بررسی است.
به گفته منتظری، وزیر صنعت، معدن و تجارت از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات صاحبان صنایع استان گیلان قرار گرفت. وی عمده مشکل مطرح شده صنعتگران استان گیلان را موضوعات مربوط به امور بانکی دانست که مواردی مانند تسهیلات بانکی، بیمه و مالیات و مشکلات زیست‌محیطی به عنوان دیگر مشکلات صنعتگران مورد بررسی قرار گرفت.
منتظری می‌افزاید: در بازدیدهای وزیر صنعت، معدن و تجارت صنعتگران گیلان مشکلات خود برای دریافت زمین صنعتی و سایر مشکلات مربوط در فرآیند تولید ازجمله بدهی معوقه بانکی را با او در میان‌گذاردند که وزیر نیز بر توسعه همکاری بانک‌ها و افزایش منابع و همچنین حل مشکلات تولید در استان گیلان مساعدت کرد.

عزم جدی بازرگانان گیلان در پیشبرد طرح‌های صنعتی
در جریان این سفر هادی تیزهوش تابان، رییس اتاق بازرگانی گیلان نیز از وجود ۲۲۶ پروژه نیمه‌تمام صنعتی بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در این استان خبر داده و می‌گوید: اعضای اتاق بازرگانی نیز رسالت و ماموریت خطیری را در اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تسهیل تامین منابع مالی دولت انجام می‌دهند که لازمه پیشبرد طرح‌های عمرانی و صنعتی نیمه‌تمام و همچنین اجرای پروژه‌های جدید خواهد بود. او به سهم استان گیلان در پروژه‌های نیمه‌تمام صنعتی در کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: درحال‌حاضر ۴هزار و ۱۴۵ پروژه نیمه‌تمام صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد در کشور وجود دارد، از این میان ۲۲۶ پروژه نیمه‌تمام سهم استان گیلان است. با اتمام این پروژه‌ها ۴ هزار و ۶۷۰ شغل در گیلان ایجاد می‌شود. گیلان این ظرفیت را دارد تا با حمایت‌های دولت و مشارکت بخش خصوصی نخستین مرکز مالی بین‌المللی در شمال کشور را تاسیس کند.

بازدید و افتتاح چند پروژه تولیدی و صنعتی
علیجانی، مدیرعامل شرکت پایاکلاج و شرکت فرآوری ساخت گیلان نیز در بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از این کارخانه، برطرف شدن مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان در حوزه‌های مختلف را مهم خواند و افزود: امیدواریم با توجه به موفقیت دولت در حوزه سیاست خارجی در توسعه اقتصادی و ارزآوری هم تدابیر موثری اندیشیده شود. کارخانه کمک فنرسازی گیلان یا همان «پایاکلاج و فرآوری ساخت» مورد تقدیر از لحاظ فعالیت‌های موثر و مثبت تولیدی قرار گرفت. این کارخانه در عرصه تولید و صادرات خدمات ارزنده‌ای به کشور ارائه کرده است. فناوری پیشرفته پایاکلاج و شرکت فرآوری ساخت از سوی مهندس نعمت‌زاده مدرن خوانده شد که بنابر قول وزیر برای توسعه طرح‌های پیشرو مورد حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار خواهد گرفت. منطقه آزاد انزلی نیز از این سفر هیات دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت بی‌نصیب نبوده و رضا مسرور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی رویکرد سازمان متبوع خود را تبدیل زیرساخت‌های این منطقه به هاب و مرکز دادوستد کالاهای استراتژیک کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام کرده و مجتمع بندری کاسپین و تقاطع غیرهمسطح منطقه آزاد انزلی را ازجمله این زیرساخت‌ها دانست. به گزارش صمت، در شهرستان شفت نیز واحد تولیدی انواع لبنیات و آب اشامیدنی در یکی از شرکت‌های بخش خصوصی شهرک صنعتی شفت با بهره‌مندی از تسهیلات بانک صنعت ومعدن به بهره‌برداری رسید.
این کارخانه با سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۲ هزار و ۶۶۴ مترمربع با ظرفیت تولید سالانه ۶۹ هزار تن انواع لبنیات و آب آشامیدنی به بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از این شرکت تولیدی برای ۹۶ نفر اشتغالزایی شده است. بنابراین با وجود بهره‌برداری و توسعه طرح‌های صنعتی در استان گیلان به نظر می‌رسد که این استان با ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند درگذار از استانی کشاورزی محور به استانی صنعتی گام‌های بلندی بردارد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"