كدخبر: ۷۵۴۴
تاريخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
محمدولی روزبهان رئیس سازمان چای کشور شد
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در مقطع کنونی، باید نسبت به اصلاح باغات چای، توجهی ویژه داشته باشیم و تمام همت خود را مصروف این مهم کنیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در مقطع کنونی، باید نسبت به اصلاح باغات چای، توجهی ویژه داشته باشیم و تمام همت خود را مصروف این مهم کنیم.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدعلی طهماسبی روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان چای کشور در لاهیجان اظهار کرد: از نظر مکانیزاسیون و نوسازی صنعت و ماشین‌آلات، مشکل مالی وجود ندارد و باید به اصلاح باغات چای بیاندیشیم.



وی ادامه داد: پس از تشکیل معاونت باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی، امور مربوط به چای از سوی وزیر به این معاونت محول شده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تدوین طرحی تحت عنوان "بازسازی و بهسازی باغات چای" در گذشته، خواستار انجام آسیب‌شناسی درست و اصولی به‌منظور بررسی چرایی عدم موفقیت این طرح شد.
طهماسبی افزود: در آن زمان خیلی از چاه‌های آب حفر و برق‌دار شد که این موضوع، بسیاری از مشکلات را برطرف کرد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به آبیاری تحت فشار گفت: باید کشاورزان نسبت به طرح آبیاری تحت فشار توجیه شوند و نسبت به این موضوع آگاهی یابند که با اجرای این طرح، محصولات‌شان افزایش می‌یابد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز در این نشست، محصول چای را مزیت اصلی شمال کشور، به‌ویژه استان گیلان خواند.
محمد احمدی‌پور ادامه داد: اگر ما در همه بخش‌های کشاورزی در استان گیلان موفق باشیم، ولی در بخش چای به توفیقی دست نیابیم، قابل قبول نیست.
وی با اشاره به رویکرد مثبت دولت "تدبیر و امید" و وزارت جهاد کشاورزی به چای گفت: در کشوری که سالانه یکصد هزار تن چای به مصرف می‌ رسد، نباید چای تولیدی مازاد داشته باشد و این محصول روی دست کشاورز بماند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان اضافه کرد: باید سیاستی درپیش بگیریم که سود حاصل از واردات چای نیز فقط به جیب تاجر و واسطه‌ها و واردکننده‌ها نرود، بلکه از سود حاصل از آن، خود تولیدکنندگان و کشاورزان هم بهره‌مند شوند.



رئیس جدید سازمان چای کشور نیز در سخنانی، استفاده از ظرفیت استان‌های چای‌خیز، بهره‌گیری از افراد کارشناس و صاحب‌نظر، مراکز تحقیقاتی، علمی و دانشگاهی را از رویکردهای خود عنوان کرد.
محمدولی روزبهان افزود: سرمایه‌گذاری در بخش چای، به‌ویژه در زمینه فنآوری‌های نوین در بخش صنعت و نوسازی کارخانجات چایسازی و بهسازی باغات چای نیز باید به‌طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این مراسم، از زحمات علی محرر در مدت 56 ماه مسئولیت سازمان چای کشور قدردانی شد.
32 هزار هکتار باغ چای در استان‌های شمالی وجود دارد که 30 هزار هکتار در گیلان و بقیه در غرب استان مازندران واقع است. 60 هزار خانوار نیز در این دو استان به چایکاری اشتغال دارند.
به گزارش "لاهیگ"، محمدولی روزبهان ـ رئیس جدید سازمان چای کشور ـ متولد سال 1344، دانشجوی دكتری مدیریت منابع انسانی در دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی گیلان است.
وی که از آذر سال گذشته تا کنون، مشاور و مدیرکل حوزه استاندار گیلان بود، سابقه مدیركل پژوهشكده چای كشور، معاونت فنی اداره كل خدمات پژوهشی چای كشور، عضویت در كمیته تدوین برنامه جامع ده ساله چای، مشاور رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان چای كشور، ریاست جهاد دانشگاهی گیلان و ریاست دانشکده علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی رشت را در کارنامه سوابق علمی و اجرایی خود دارد.
کتاب "کارآفرینی؛ راهبرد توسعه" که به چاپ دوم رسیده است نیز از جمله تألیفات رئیس جدید سازمان چای کشور است.




نظرات بینندگان:
جمعی از کشاورزان چایکار لاهیجان: لطف کنید به داد کشاورزان چایکار محروم گیلانی برسید. در بین درگیری‌های مسئولان با همدیگر و در گیرودار تودیع و معارفه رئیس قبلی و جدید، مهلت پایان برداشت برگ سبز چای تا فردا یعنی 30 مهر ماه هست. این درحالی است که محرر در روز تودیعش گفت: اگر من در سازمان می‌بودم، تا 15 آبان ماه قصد تمدید داشتم. اما ظاهراً روزبهان رئیس جدید سازمان چای کشور که دستور داده بود مراسم معارفه‌اش پشت درهای بسته بدون حضور خبرنگاران برگزار شود، ظاهراً روز سه‌شنبه هم رؤسای ادارات خود را فراخوان کرده بود تا از آن‌ها برای تمدید خرید برگ سبز نظرخواهی کند که همگی در این جلسه با تمدید مخالفت کردند و از همین رو سازمان چای قصد تمدید هم ندارد. آقایان رؤسای ادارات چای شهرستان‌ها نه طعم بی‌پولی کشیده‌اند و نه دغدغه‌ای دارند. حتی اگر همه باغات چای شمال هم بسوزد و از بین برود و اگر همه چایکاران از گرسنگی بمیرند، عین خیال‌شان نیست و حقوق چند میلیونی خود را سر وقت می‌گیرند و الآن هم می‌خواهند هرچه زودتر برداشت تمام بشود و خیال‌شان راحت؛ چون مأموریت و اضافه کارشان را هم محرر رئیس قبلی روز آخر یک‌جا به آن‌ها پرداخت کرد. اما شما بدانید به‌خاطر خشکسالی بی‌سابقه، کشاورزان چایکار کمتر از نصف سال گذشته برداشت کردند، درآمدشان کمتر از نصف شد، کمتر از 11 درصد سطح زیر کشت بیمه است و الآن باغات یک رخی زده و شاید چند کیلویی برداشت کردند، چون روز هم باران سیل‌آسا بود که مانع برداشت برگ شد، اما ظاهراً مسئولان چای کشور حاضر نیستند چند تومان گیر کشاورزان بیاید و خوشبختانه دغدغه پول ندارند. الآن در حساب سازمان چای به گفته رئیس قبلی 16 میلیارد تومان پول است و اگر خرید هم نکنند، این پول را باید به خزانه برگردانند. واقعاً جای این سئوال است که برگ سبز چای در باغات باشد و خرید نکنند و پول را به خزانه برگشت دهند، این خوش خدمتی به دولت است یا خیانت به چایکار؟
شهرام: این طرحی که معاون وزیر گفتند، با حذف سازمان چای در زمان آقای خاتمی آغاز شده بود.
امید: مطمئن باشید با توجه به حکم روزبهان، این‌ها می‌خواهند دوباره سازمان چای رو جمع کنند؛ چون خود طهماسبی از موافقان جمع کردن سازمان چای در دولت اصلاحات بود. در دوره همین‌ها (نجفی و طهماسبی) سازمان چای جمع شد.
ديدبان: بودن سازمان چاي كه توليد ٣٦٠٠٠ تني سال 1388 رو به به زير ١٠٠٠٠ تن در سال 1393 رسونده، چه فايده‌اي ميتونه براي صنعت داشته باشه؟؟!! چرا اصرار بر بودن تشكيلاتي داريم كه با ايجاد بروكراسي‌هاي اداري، فقط پا مي‌گيرد، نه دست و درپي ايجاد رانت، عده‌اي شكم گنده مي‌كنند و توليدكننده و صادركننده‌اي كه سالم كار مي‌كند، هر روز با ايجاد موانعي كه توسط همين سازمان بر سر راهش ايجاد مي‌كند، بايد روزها انرژي مصرف كند كه بتواند به راهش ادامه دهد. همين بحث حواله‌هاي واردات اگر درست برسي شود، مي‌تواند عمق فاجعه در سال‌هاي گذشته را نمايان كند. نبودن اين تشكيلات فاسد بهتر از بودنش است.
عادل اکبري (از لنگرود، لات ليل، گژسک): اميدواريم که روند رئيس قبلي درپيش گرفته نشود؛ وگرنه واي بر اين رئيس و اين استاندار...
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"