كدخبر: ۷۵۳۸
تاريخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
حمام گلشن با احساس مسئولیت عمومی مرمت و احیاء می‌شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به این‌که میراث فرهنگی متعلق به همه مردم است، گفت: آن‌چه به حفظ و مانایی آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی در ادوار مختلف کمک کرده است، احساس مسئولیت اجتماعی و نقش‌پذیری مردم بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به این‌که میراث فرهنگی متعلق به همه مردم است، گفت: آن‌چه به حفظ و مانایی آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی در ادوار مختلف کمک کرده است، احساس مسئولیت اجتماعی و نقش‌پذیری مردم بوده است.
رضا علیزاده در حاشیه بازدید از بافت تاریخی لاهیجان در گفت‌وگو با "لاهیگ"، موقعیت ایران را در طول تاریخ پرفراز و نشیب دانست و اظهار داشت: کشورمان در تمامی ادوار تاریخی از گزند حوادث و تهاجمات مختلف در امان نبوده است؛ اما آن‌چه بقاء و تمامیت ارضی کشورمان را تضمین کرده، حضور مردم در تمامی عرصه‌ها بوده و این رمز بقاء تاریخ پرافتخار ایران بوده است.



وی افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شرایط حاضر برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی نقش خطیری را برعهده دارد؛ اما این زمانی میسر می‌شود که همگان این مسئولیت سنگین را به دوش کشیده و همچون نیاکان و اجداد خود، میراث درخشان پیشینیان خود را به نسل آینده منتقل کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بافت تاریخی شهرستان لاهیجان را یکی از ارزشمندترین مجموعه‌های میراثی استان گیلان برشمرد و تصریح کرد: بناهای تاریخی لاهیجان هر دوره از تاریخ این شهر را روایت می‌کنند که مالکان و صاحبان آنان باید با همکاری میراث فرهنگی از نابودی آن‌ها جلوگیری کنند.
علیزاده با اشاره به این‌که گستردگی آثار ثبتی در گیلان اقتضاء می‌کند که مشارکت در اجرای پروژه‌های مرمتی صورت گیرد، یادآور شد: بی‌تردید محدودیت اعتباری مجال مرمت همه بناهای تاریخی را از این سازمان گرفته و صرفاً با اندک منابع تزریق شده، اقدامات مرمت اضطراری به انجام می‌رسد.
وی اضافه کرد: برای مرمت ابنیه تاریخی شهرستان لاهیجان از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با همه پیگیری‌های صورت‌گرفته در سال‌های 1392 و 1393، مبلغ 2200 میلیون ریال تخصیص یافته است که با این منابع محدود می‌بایست از بناهای تاریخی حفاظت و مرمت کرد.



مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان درخصوص وضعیت مرمت حمام گلشن نیز گفت: با 300 میلیون ریال اعتبار ابلاغ شده برای این بنا، مرمت بخشی از پوشش سقف و دیواره و پاکسازی محیط داخلی صورت پذیرفت. بی‌تردید این اعتبار پاسخگوی مرمت کل بنا نبوده و در تلاشیم با همکاری شورای اسلامی شهر لاهیجان شرایط جدیدی برای احیاء بنا از طریق مشارکت بخش خصوصی فراهم کنیم.
علیزاده همچنین با اشاره به مرمت بقعه امیرشهید، مسجد اکبریه و بقعه پرده‌سر در لاهیجان اظهار داشت: دو اقدام اساسی برای حفظ، مرمت و احیاء آثار و ابنیه تاریخی در حال حاضر مورد نظر است؛ اول آن‌که برنامه‌های مرمتی با مشارکت مالکین یا گروه جوامع محلی صورت گیرد که تجربه این کار در حال حاضر در بقعه پرده‌سر با همکاری هیأت امناء درحال انجام است. دوم آن‌که زمینه حضور بخش خصوصی را برای انجام پروژه‌های سرمایه‌گذاری هم‌سنخ در این مجموعه‌ها مهیا کنیم.
وی تعلق خاطر مردم یک سرزمین به میراث فرهنگی‌شان را یک حس درونی و ذاتی دانست و خاطرنشان کرد: ما برآنیم با احساس وظیفه برای حفاظت از میراث فرهنگی و از حس مثبت و سازنده برای تاریخ مرز و بوم خود استفاده کرده و همچون گروه‌هایی که در زمینه آموزش احساس تکلیف می‌کنند و خیرین مدرسه‌ساز را به‌وجود می‌آورند، با ایجاد گروه‌هایی که از توانمندی مالی خوبی برخوردار بوده و دلسوز میراث فرهنگی هستند، برای مشارکت در مرمت بناهای تاریخی بهره لازم را ببریم.



به گزارش "لاهیگ"، همچنین نشست تخصصی بررسی حفظ و احیاء بافت‌های تاریخی شهرستان‌های شرق گیلان عصر روز گذشته با حضور معاون میراث فرهنگی و کارشناسان فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، مسئولان نمایندگی و ادارات شهرستان‌های املش، رودسر، لاهیجان و آستانه اشرفیه در لاهیجان برگزار شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این نشست اظهار داشت: حفاظت از آثار تاریخی یک وظیفه ملی است که همه نهادها باید در این راستا تعامل لازم را داشته باشند.
مجید اخوان با بیان این‌که سازمان‌های مردم‌نهاد که برخاسته از بطن جامعه می‌باشند، می‌توانند نقش به‌سزایی در آگاه‌سازی جامعه نسبت به اهمیت حفظ و ارزش نهادن به میراث فرهنگی این مرز و بوم داشته باشند، خواستار حضور پررنگ‌تر سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه میراث فرهنگی شد؛ چرا که این تشکل‌ها می‌توانند نقش مهمی در روشن نمودن افکار عمومی نسبت به حفظ بافت‌های تاریخی استان گیلان داشته باشند.
وی درخصوص ثبت آثار تاریخی استان گیلان نیز گفت: تهیه بانك اطلاعاتی آثار ثبت شده به تفكیك موضوع و منطقه جغرافیایی با برنامه مشخص در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان قرار دارد.
گفتنی است، در پایان این نشست مقرر شد از تخصص گروه‌های معماری و شهرسازی، دانشجویان و اساتید در حوزه‌های بافت تاریخی و تعیین حرائم به نحو شایسته بهره‌گیری و نتایج نشست‌های تخصصی انجمن میراث فرهنگی، اطلاع‌رسانی و با جدیت پیگیری شود.


















مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
شهریار (سفرنویس): سلام و سپاس از پیگیری جناب آقای علیزاده. امیدوارم مقدمات کار برای مرمت نیز آغاز شود و تنها موضوع تخلیه و پاکسازی حمام در دستور کار نباشد و موضوع به نحو مطلوب دنبال و نتیجه راضی‌کننده باشد.
ناظر: کاش برخی اعضای شورای شهر یک هزارم توجهی را که به کف حیاط و محوطه مسجد حاج سلیم محله داشتند، به این ساختمان‌ها و کوچه‌ها که هویت این شهر مظلوم را در خود حفظ کرده‌اند، می‌داشتند!!! شوربختا شهر من...
بقعه چهار پادشاهان با آن‌همه قدمت از ديد آقايان پنهان مانده؟؟؟؟؟؟؟؟
محمد قوامی لاهیجی: دوستان! بیاییم کلاه‌مان را قاضی کنیم! به‌نظر شما با آن‌همه چپاول دولت‌های نهم و دهم و کمبود بودجه و بودجه‌های قطره چکانی دولت یازدهم و بی‌عرضگی شورای شهر و شهرداری و حرافی و زبان بازی و هنرپیشگی برخی از مسئولان و از همه مهم‌تر، بی‌تفاوتی ما مردم و نبود NGOهای مردمی که بر کار مسئولان نظارت کنند، وضعیت موجود طبیعی نیست؟ ما خودمان چقدر برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و محیط زیست و طبیعت و ... شهر خودمان قدم برداشته‌ایم؟ نقد لازمه اصلاح و پیشرفت است، ولی آیا از نقد خودمان غافل نشده‌ایم؟!
جای تقدیر دارد که بعد از سال‌ها مدیرکل پای کار و از نزدیک از میراث‌مون بازدید می‌کنه... خسته نباشید. اما یه مطلب رو باید اضافه کرد که همه ما می‌دانیم اعتبارات ما کم است و وابسته به فروش نفت و در این اوضاع، خیلی سخت تخصیص پیدا می‌کند؛ البته در این دولت جدید فعلاً خوب است، اما باید جای سرمایه‌گذاران در عرصه میراث و گردشگری رو هم در چنین سایت‌هایی در گیلان دید. البته همه دوستان استاد هستند. حمام گلشن از طرف وراثی که هیچ میلی به همکاری ندارند، گیر کرده! مدیران محترم لطفاً طبق قانون عمل کنند و از این فرصت استفاده کنند. از آقای علیزاده خواهش می‌کنم تالاب سوستان را هم جزء برنامه کاری خود داشته باشن. البته خودشان اهل همان‌جا هستند. خیلی مکان فوق‌العاده‌ای است.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"