كدخبر: ۷۵۲۸
تاريخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب اعلام کرد:
پروفسور سمیعی برترین جراح مغز دنیا
پروفسور مجید سمیعی پرافتخارترین جراح مغز جهان است که ده‌ها جایزه و مدال علمی بین‌المللی را در زمینه گسترش مرزهای دانش در حیطه علوم مغز و اعصاب به‌دست آورده است.
آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب، جایزه سال 2014 خود با عنوان Golden Neuron Award را به چهره ماندگار پزشکی ایران و جهان ـ پروفسور مجید سمیعی ـ اهداء و او را به‌‌عنوان برترین دانشمند جراح مغز و اعصاب جهان معرفی کرد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "شرق"، این جایزه طی مراسمی رسمی روز شنبه 19 مهر در شهر وین و با حضور مقامات رسمی کشور اتریش و استادان طراز اول جهان در رشته جراحی مغز و اعصاب به پروفسور مجید سمیعی اعطاء شد.
ماه گذشته نیز نشان علمی کشور قزاقستان و استادی افتخاری دانشگاه آستارا خان به پروفسور سمیعی اهداء و از وی برای آموزش جراحان مغز و اعصاب این کشور دعوت به‌عمل آمد.
پروفسور مجید سمیعی پرافتخارترین جراح مغز جهان است که ده‌ها جایزه و مدال علمی بین‌المللی را در زمینه گسترش مرزهای دانش در حیطه علوم مغز و اعصاب به‌دست آورده است. در سال 2013 نیز نشریه معتبر "ورلد نورو سرجری"، پروفسور سمیعی را به‌عنوان "برترین جراح مغز و اعصاب جهان در سال 2013" انتخاب کرد و در شماره ویژه این نشریه، به مناسبت همین انتخاب، ده‌ها استاد و جراح سرشناس جهان، درباره خدمات شایان‌ توجه وی به رشته جراحی مغز و اعصاب، مقالات متعددی را به چاپ رساندند.
پروفسور مجید سمیعی متولد ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در تهران است، ولی اصالت گیلانی دارد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت به پایان رساند و سپس به آلمان رفت و در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس به تحصیل در رشته‌های زیست‌شناسی و پزشکی پرداخت و سپس دوره تخصصی جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال ۱۳۴۹ با کسب تخصص در این رشته فارغ‌التحصیل شد.
سمیعی کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی، سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را برعهده گرفت. در سال ۱۳۵۶، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانوفر برعهده گرفت. در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطاء شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد. در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت. از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱ ریاست انجمن بین‌المللی قاعده جمجمه را برعهده داشت و در سال ۱۳۷۱ به ریاست فدراسیون جهانی انجمن‌های قاعده جمجمه انتخاب شد.
پروفسور سمیعی درباره دلایل علاقه‌مند شدنش به رشته جراحی مغز و اعصاب می‌گوید: ابراهیم سمیعی ـ پسرعموی پدرم ـ در سال 1948 میلادی اولین کرسی جراحی مغز و اعصاب را در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی کرد، درحالی‌ که در آن زمان چنین کرسی‌ای هنوز در کشور آلمان (که هم‌اکنون دارای مرکز پیشرفته جراحی اعصاب بین‌المللی معتبر است)، وجود نداشت. در 11 سالگی کارهای عجیب پروفسور ابراهیم سمیعی را دیدم و تصمیم گرفتم این رشته را دنبال کنم. او در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را برعهده دارد که خود بنیانگذار آن بوده است.
گفتنی است، پروفسور سمیعی در زمینه تورم مغز، ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی ـ محیطی مطالعات مهمی انجام داده‌ است.
رئیس‌ جمهور آلمان غربی در سال ۱۳۶۷ برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده وی و همچنین گام‌های بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته‌ است، نشان "خدمت درجه‌ یک" دولت آلمان را به او اهداء کرد. در همین سال، جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان به پاس فعالیت‌های پرارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب، به او اهداء شد.
در سال 2011 نیز جایزه‌ای به‌عنوان جایزه یا مدال پروفسور مجید سمیعی پایه‌گذاری شد و به پاس خدمات وی به جراحی مغز، این جایزه را جایزه "پروفسور سمیعی" نامیدند که فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحی مغز و اعصاب متشکل از 120 کشور جهان، این مدال را اهداء می‌کند. این مدال هر دو سال یک‌ بار به بهترین استاد جراحی برگزیده اهداء می‌شود.
اولین دوره مراسم اهداء این جایزه نیز همزمان با کنگره جهانی جراحان در تاریخ 13 سپتامبر 2011 در کشور برزیل برگزار شد. جایزه "پروفسور سمیعی"، شامل یک مدال نقره و مبلغ 10 هزار یورو است. اولین برنده این مدال نیز پروفسور موریس شوکس فرانسوی است. این نخستین‌ بار است که جایزه‌ای بین‌المللی به نام یک دانشمند ایرانی در زمان حیات وی اهداء می‌شود.
در سال ۲۰۱۳ جایزه "حلقه لایبنیتز" هانوفر برای طرح "آفریقا صد" به پروفسور سمیعی اهداء شد. مجید سمیعی می‌خواهد در طرح "آفریقا صد"، یکصد جراح جوان آفریقایی را به آلمان آورده و آن‌ها را آموزش دهد تا پس از بازگشت، پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند.
گفتنی است، پروفسور سمیعی به دعوت گرهارد شرودر ـ صدراعظم سابق آلمان‌ غربی ـ یک مرکز جراحی مغز در هانوفر آلمان تأسیس و راه‌اندازی کرد که از نظر ظاهری شبیه مغز انسان است و از پیشرفته‌ترین مراکز جراحی مغز در جهان محسوب می‌شود. پس از آن نیز به دعوت کشور چین، مشابه چنین مرکزی را در پکن ساخت و هم‌اکنون نیز بر تأسیس مرکزی مشابه در تهران نظارت می‌کند که پس از اتمام، سه‌ برابر مرکز هانوفر خواهد بود.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"