كدخبر: ۷۴۸۹
تاريخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
هم‌نظری یک هنرمند باسابقه تئاتر با عضو سابق شورای شهر لاهیجان
تئاتر خیابانی با مشکلات و مسائل پیچیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. هنرمندان حوزه تئاتر خیابانی، به‌خصوص در شهرستان‌ها از مشکلاتی چون کمبود بودجه و نبود نگاه تخصصی به مقوله تئاتر خیابانی رنج می‌برند.
تئاتر خیابانی با مشکلات و مسائل پیچیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. هنرمندان حوزه تئاتر خیابانی، به‌خصوص در شهرستان‌ها از مشکلاتی چون کمبود بودجه و نبود نگاه تخصصی به مقوله تئاتر خیابانی رنج می‌برند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "آفتاب"، اخیراً جمعی از هنرمندان تئاتر خیابانی لاهیجان از اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کردند تا وضعیت اورژانسی تئاتر خیابانی کشور را سامان دهد تا زمینه رشد تئاتر خیابانی در کشور به‌وجود آید و تعطیلی تئاتر خیابانی ادامه پیدا نکند.
با وجود دغدغه‌های این‌چنینی هنرمندان، برخی تئاتر خیابانی را دارای ضرورت نمی‌دانند. ایوب آقاخانی ـ
نمایشنامه نویس، کارگردان و بازیگر باسابقه تئاتر ـ در گفت‌وگو با "آفتاب" با اشاره به دلایل این مشکلات گفت: "تئاتر خیابانی به‌علت نبود آموزش تخصصی و صحیح و ممیزی دست‌ و پاگیر  در این حوزه، به سمت بی‌فایده شدن پیش رفته است. با این حال، هنرمندان تئاتر خیابانی آخرین کسانی هستند که باید در این حلقه مورد بازخواست قرار گیرند؛ زیرا کسان دیگری در این ماجرا مقصر هستند. به نظرم نمی‌توان توقع داشت که در استخری خالی شنا کرد."
وی که تا کنون تئاترهای زیادی را بر روی صحنه برده است، به دلایل افول تئاتر خیابانی اشاره کرد و افزود: "کمبود منابع تخصصی ترجمه شده در دانشگاه‌ها و ممیزی که درباره تئاتر در ملاء عام سختگیرانه‌تر عمل می‌کند؛ تئاتر خیابانی را به‌سوی بی‌فایدگی کشانده است."
چندی پیش، مهدی شمس ـ رئیس مجمع بسیج و عضو ادوار دوم و سوم شورای اسلامی شهر لاهیجان ـ تئاتر خیابانی را پوچ و توخالی دانسته و گفته بود: "بسیاری از تئاترهای ارائه شده در این حوزه، با مضامین ایرانی و اسلامی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فاصله معناداری دارد."
آقاخانی ـ هنرمند باسابقه تئاتر ـ به  ریشه نگاه این‌چنینی پرداخت و اضافه کرد: "گرفتاری عمده تئاتر خیابانی این است که مدیران تئاتر تعابیر کلی در ذهن دارند. تصور برخی از تئاتر خیابانی این است که مفاهیم کلی در همه جا به شکل یکسان بیان شود؛ حال آن‌که مفاهیم این‌گونه گسترده است و دگم و جزمی نبوده و نیست."
وی تأکید کرد: "نگاه مدیران حوزه نظارت با هنرمندان تئاتر متفاوت است. البته کسی توقع ندارد که این نگاه‌ها همیشه منطبق باشد."
آقاخانی در ادامه به فایده مهم تئاتر خیابانی اشاره کرد و گفت: "تئاتر خیابانی به‌علت ارتباط بی‌واسطه با مخاطب ارتباط مستقیم برقرار می‌کند. این ارتباط صریح، فایده مهم تئاتر خیابانی است. من بر این باورم که اگر ممیزی در حوزه تئاتر خیابانی اندکی متفاوت عمل کند، مسائل ملتهب اجتماعی می‌توانند در حوزه تئاتر خیابانی مطرح شوند. در این شرایط است که فایده و تأثیر تئاتر خیابانی خودش را نشان خواهد داد."
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
مهدی شمس: لازم به یادآوری است، آن‌چه که در نوشتار اینجانب، "پوچ" و "توخالی" خوانده شد، شعارهای بانیان تئاتر مذکور بود (که یقیناً در آرشیو سایت‌ها موجود است)، نه خود مقوله تئاتر که به نوبه خود، هنری اصیل، مفید و تأثیرگذار است (همان‌گونه که در مقاله ذکر شد). به هرحال، به همه هنرمندانی که در این عرصه، صادقانه و به‌دور از هیاهوی تبلیغاتی بعضی‌ها(!) هنرنمایی کرده و می‌کنند، خسته نباشید عرض کرده و امیدوارم که هنر و هنرمندان اصیل به هیچ قیمت و عنوانی، هیچ‌گاه ملعبه منفعت‌طلبان نگردند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"