كدخبر: ۷۴۱۵
تاريخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اهمیت نان
سيدعليرضا اقبالیان
پیامبر(ص): خدایا به نان ما برکت ده و میان ما و آن جدایی میانداز که اگر نان نبود، نه می‌توانستیم روزه بگیریم، نه نماز بخوانیم و نه دیگر واجبات پروردگار خویش را به‌جا آوریم." (کلینی، ۱۳۵۶: ۲۸۷)
در نماز جمعه هفته گذشته، امام جمعه آگاه لاهیجان ـ حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین احمد عبدالله‌زاده ـ بنا بر وظیفه سیاسی ـ عبادی خود، هوشمندانه به طرح مشکل فراموش شده‌ عدم توجه به کیفیت لازم نان و عرضه نادرست آن پرداختند.
با عنایت به این‌که نان نعمتی است که همه اقشار جامعه، بالاخص طبقات پایین و کم‌درآمد، روزانه در تمامی وعده‌های غذایی، از آن استفاده می‌کنند، توجه ویژه مسئولین ذی‌ربط را نیازمند است. اهمیت نان تا بدان‌جاست که امام صادق(ع) می‌فرمایند: "تن بر نان بنا شده است." (کلینی، ۱۳۵۶: ۲۸۶)
با گذشت حدود ۳۷ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی که یکی از شعارهای اصلی آن، حمایت از مستعضفین است، سئوال این‌جاست که چرا مسئولین شهری نسبت به رفع کامل دغدغه‌های موجود در عرصه نان کم توجه‌اند؟! به‌طوری که به فرموده امام جمعه محترم لاهیجان، در بعضی از روزهای تعطیل، عده‌ای از نانوایی‌ها بدون اطلاع قبلی، اقدام به تعطیلی واحد صنفی خود می‌نمایند، که بسیاری از شهروندان لاهیجانی و مسافران مهمان در تهیه نان دچار مشکل می‌شوند. کیفیت نامرغوب نان هم مسأله‌ای است که همگان از آن آگاه‌اند و به آن اذعان دارند.
بارها مشاهده شده است که در ساعات منتهی به شب به‌دلیل نبود نظارت کافی، نسبت به کاهش کمیت هر قرص نان اقدام می‌شود و تا کنون اعتراض شهروندان متین و صبور لاهیجان به گوش هیچ مسئولی نرسیده است و شاید هم رسیده و مورد توجه قرار نگرفته است!
علامه مجلسی در اثر ماندگار خود (بحار الانوار) حدیثی از امام صادق(ع) نقل می‌کند که می‌فرمایند: "اصل معاش آدمی و زندگی او، نان است و آب." (مجلسی، ۱۴۰۳: ۸۷)
با توجه به تأکید فراوان اهمیت و ارزش نان در دین مبین اسلام، وظیفه شرعی و قانونی مسئولین ذی‌ربط رسیدگی و پیگیری مستمر و هرچه بیشتر این مسأله است.

منابع:
1- کلینی، محمدبن یعقوب، ۱۳۵۶، اصول کافی، ترجمه و شرح سیدجواد مصطفوی، تهران: دفتر نشر فرهنگ اهل بیت، جلد سوم
2- مجلسی، محمدباقر، ۱۴۰۳، بحار الانوار، بیروت، دارالاحیاء التراث، جلد ششم
نظرات بینندگان:
شهروند: واقعاً لاهیجان یکی از بدترین نان‌ها رو در بین اکثر شهرها داره. سالیان سال هم هست که هیچ‌کس به فکر نیست!!!
یاس: ممنون سید از این مطلب؛ ولی مشکل اصلی کیفیت نان رو فقط بعد از خوردنش با چند تا غرغر کردن فراموش می‌کنیم. مسئولین باید اول کیفیت آرد استان رو تغییر بدن، بعد به پختش رسیدگی کنن. واقعاً کیفیت بعضی از نان‌ها افتضاحه!
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"