كدخبر: ۷۴۰۱
تاريخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
در خرداد ماه امسال؛
تهران، آذربایجان غربی و گیلان بیشترین سهم اشتغالزایی صنعتی را از آن خود کردند
وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی را به تفکیک نوع فعالیت و پراکندگی استانی آن منتشر کرد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی را به تفکیک نوع فعالیت و پراکندگی استانی آن منتشر کرد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "دنیای اقتصاد"، بر اساس آمار اعلام شده، در خرداد ماه امسال تعداد 281 فقره پروانه بهره‌برداری صادر شده است که در این میان، استان‌های اصفهان با 10.7 درصد، آذربایجان شرقی با 6.4 درصد و قم با 6.4 درصد بیشترین سهم را در صدور پروانه بهره‌برداری واحدهای صنعتی به خود اختصاص داده‌اند.
بر اساس آمارهای گزارش شده، گروه "محصولات کانی غیرفلزی" با سهم 19.6 درصد، "محصولات لاستیکی و پلاستیکی" با سهم 12.1 درصد و "محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها" با سهم 11.7 درصد بیشترین سهم را در تعداد پروانه‌های بهره‌برداری در خرداد ماه امسال کسب کرده‌اند. به‌عبارت دیگر، می‌توان بیان کرد که حدود 43 درصد از پروانه‌های بهره‌برداری مربوط به این سه گروه صنعتی بوده است. البته این آمار تنها مربوط به واحدهای صنعتی جدید بوده و آمار واحدهای ناشی از توسعه در آن قید نشده است.
بر اساس این آمار، تعداد پروانه‌های بهره‌برداری به تفکیک فعالیت‌های صنعتی در اردیبهشت ماه 274 فقره و در فروردین ماه 133 فقره بوده است. آمار سه ماهه پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی درحالی منتشر شده که در سال 1392 معادل 2 هزار و 785 فقره پروانه بهره‌برداری و در سال 1391 معادل 3 هزار و 229 فقره پروانه بهره‌برداری صادر شده است.
بر اساس این گزارش، در اردیبهشت ماه امسال نیز به‌ترتیب استان‌های اصفهان با صدور 30 فقره پروانه بهره‌برداری، آذربایجان شرقی با صدور 24 فقره پروانه بهره‌برداری و قم با صدور 19 فقره پروانه بهره‌برداری در صدر قرار داشتند. این درحالی است که در فروردین ماه امسال، دو استان‌ آذربایجان شرقی و اصفهان هرکدام با صدور 13 فقره پروانه بهره‌برداری و استان‌های تهران و خراسان رضوی نیز هرکدام با صدور 9 فقره پروانه بهره‌برداری، نسبت به سایر استان‌های کشور پیشتاز بوده‌اند.
بر اساس آمارها، در خرداد ماه سال جاری، میزان کل سرمایه‌گذاری بر اساس پروانه بهره‌برداری، 4 هزار و 385 میلیارد ریال بوده که در این میان، سایر محصولات کانی غیرفلزی، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها و محصولات فلزی فابریکی با سهمی به‌ترتیب 18.5، 15.5 و 10 درصد، بیشترین سهم را در این‌خصوص به خود اختصاص داده‌اند. به‌عبارت دیگر، حدود 44 درصد از سرمایه‌گذاری مربوط به این سه گروه صنعتی بوده است.
میزان کل سرمایه‌گذاری بر اساس پروانه بهره‌برداری در اردیبهشت ماه امسال نیز 6 هزار و 922 میلیارد ریال و در فروردین ماه امسال نیز 2 هزار و 840 میلیارد ریال بوده است. بر اساس این گزارش، 3 هزار و 767 نفر نیز میزان کل اشتغال ایجاد شده در خرداد ماه امسال بر اساس پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده به تفکیک فعالیت‌های صنعتی بوده است.
در این میان، "سایر محصولات کانی غیرفلزی" با سهم 19.4 درصد، "محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها" با سهم 13.3 درصد و "محصولات لاستیکی و پلاستیکی" با سهمی معادل 9.3 درصد به‌ترتیب رتبه اول تا سوم در این‌خصوص را به خود اختصاص داده‌اند.
از لحاظ استانی نیز از کل اشتغال ایجاد شده در خرداد ماه امسال (3 هزار و 767 نفر)، واحدهای صنعتی تهران با سهم 11.8 درصد، آذربایجان غربی با سهم 8.1 درصد و گیلان با سهم 6.2 درصد بیشترین سهم را در ایجاد اشتغال در مدت یاد‌شده به خود اختصاص داده‌اند. در واقع حدود 26 درصد اشتغال ایجاد‌شده در خرداد ماه در استان‌های مزبور صورت گرفته است.
بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، درحالی در خرداد ماه امسال بیش از 4 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در استان‌های کشور صورت گرفته که استان‌های اصفهان با سهم 19.6 درصد، مازندران با سهم 9.6 درصد و قم با سهم 6.9 درصد بیشترین سهم سرمایه‌گذاری در مدت یادشده را به خود اختصاص داده‌اند. به‌عبارت دیگر، 36.1 درصد از سرمایه‌گذاری صنعتی در این مدت در این سه استان صورت گرفته است.
بر اساس داده‌های جدول، مناطق آزاد ارس، اروند، قشم، انزلی، ماکو، کیش و منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز کمترین میزان پروانه بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری صنعتی را به خود اختصاص داده‌اند.


نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"