كدخبر: ۷۱۳۸
تاريخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
گردهمایی عیدانه گیلانیان مقیم تهران برگزار شد
رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور پرشمار گیلانیان، این گردهمایی را نویدبخش سال خوبی برای همگرایی بیشتر گیلانیان برشمرد.
گردهمایی و دیدار عیدانه گیلانیان مقیم تهران با حضور استاندار، نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاه‌های اجرایی، دانشجویان و دانش‌آموختگان گیلانی دانشگاه‌های تهران، هنرمندان، ورزشکاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و شمار زیادی از گیلانیان مقیم تهران عصر امروز در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد.



به گزارش "لاهیگ"، در آغاز این گردهمایی، رئیس مؤسسه مهد قرآن و نماینده مردم فومن در دوره اول مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از تشکل "مجمع توسعه گیلان" با اشاره به دلاوری‌های مردم گیلان در اعصار مختلف تاریخ گفت: در زمانی که گیلان و ایران، مرکز تاخت و تازهای بیگانگان بود و از یک‌سو، روس و از سوی دیگر، انگلیس و دیگر کشورهای بیگانه، ایران را مورد هجوم خود قرار داده بودند، میرزا کوچک جنگلی ندای آزادی‌خواهی سر داد و آمد تا حکومت مستقلی تشکیل دهد و ایران را آزاد کند.
حجت‌الاسلام مصطفی حائری فومنی با اشاره به خصوصیات اخلاقی مردم گیلان و همچنین توانمندی‌های این استان، تصریح کرد: امروز نیازمند آن هستیم تا دستی بلند شود و عامل وحدت باشد و مجموعه همگرایی را فریاد زند، که اگر چنین گامی برداشته شود، مردم و جوانان گیلان که به میرزا کوچک دست بیعت دادند، همان منش را تکرار می‌کنند و برای همگرایی و توسعه گیلان همه هم‌قسم خواهند شد.
یک عضو شورای مرکزی کانون گیلداد (دانشجویان و دانش‌آموختگان گیلانی دانشگاه‌های تهران) نیز با اشاره به همایش گذشته این کانون با عنوان "همگرایی توسعه گیلان" در ماه مهر 1392 و پیام ارزشمند نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، بر ضرورت همگرایی بین تشکل‌های مختلف گیلانی جهت ایجاد هم‌افزایی، تهیه و ارائه طرح‌های کاربردی توسعه‌محور با حضور همه تشکل‌های گیلانی و ارائه دیدگاه‌ها به مجموعه مدیران کشوری و استان تأکید کرد.
دکتر فرزام صابر همچنین از راه‌اندازی دبیرخانه‌ جهت ایجاد سازوکار پیشبرد موضوع همگرایی توسعه گیلان در کانون گیلداد و برگزاری جلسات هماهنگی بین تشکل‌ها در آینده‌ای نزدیک خبر داد.



همچنین رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور پرشمار گیلانیان، این گردهمایی را نویدبخش سال خوبی برای همگرایی بیشتر گیلانیان برشمرد و گفت: گردهمایی باشکوه امروز محصول زحماتی است که همه دلسوختگان گیلانی از گذشته تا کنون برای آبادی و توسعه این سرزمین کشیده‌اند.
دکتر حسن تأمینی اظهار امیدواری کرد امسال گیلانی‌ها را بیشتر با همدیگر ببینیم و کارها را در حوزه‌های تخصصی انجام دهیم.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات گیلانیان مقیم تهران گفت: متأسفانه هنوز نه مجمع نمایندگان گیلان و نه گیلانی‌های مقیم مرکز، ساختمانی در تهران ندارند و همه گیلانی‌ها باید دست در دست هم دهیم و جایگاهی را به نام گیلان و گیلانی‌ها در تهران ثبت و راه‌اندازی کنیم.



استاندار گیلان نیز در ادامه این گردهمایی با ابراز خرسندی از حضور گیلانیان و تشکر از دست‌اندرکاران برنامه، به لزوم در کنار هم بودن گیلانیان اشاره کرد و گفت: از سال‌های گذشته تا به امروز، مجامع و جمعیت‌های متعددی در تهران تأسیس شده و گام‌هایی را برای گیلان برداشته‌اند، اما هرگز این مهم به‌صورت جمعی فراگیر درنیامده تا مجموعه منسجم از همه گیلانی‌های مقیم تهران باشد. از این‌رو با توجه به پویایی جمع حاضر، امید آن داریم که شاهد یک همگرایی و انسجام عمومی در آینده بین همه گیلانیان باشیم.
دکتر محمدعلی نجفی با بیان این‌که در مدت کوتاهی که در خدمت گیلان هستیم، بسیار علاقه‌مندیم که امکانات ارزشمندی را برای گیلانی‌های مقیم مرکز فراهم کنیم، یادآور شد: ما نیاز به مساعدت، کمک و همیاری همه گیلانیان داریم و باید این مهم را از شعار به عمل تبدیل کنیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در استان گیلان افزود: استان ما علی‌رغم سرسبزی، زیبایی، مردمان مهربان، فرهنگ غنی و تاریخ کهنی که دارد، اما پر از مشکل است و ما در فقر، مقام‌های برتر کشور را داریم و در بحث بیکاری جزء پنج استان اول هستیم.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: استان گیلان در بخش‌های کشاورزی، صنعت و تجارت و گردشگری می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد، و قطعاً هم این‌گونه است، اما کمتر از این مزیت‌ها بهره جسته است.
وی اضافه کرد: همه مسئولان در ادوار مختلف خدمت کرده‌اند، اما شاید بخشی از تنگناها در این است که با هم نبوده‌ایم.
نجفی با بیان این‌که باید همه دست به دست هم دهیم تا گیلان را به جایگاه واقعی خود برسانیم، اظهار کرد: گیلان سرزمین فرصت‌هاست و امروز این فرصت هم فراهم است و باید در آینده نزدیک با کمک همه بخش‌ها به جایگاه واقعی استان دست یابیم و گیلان را یک استان توسعه‌یافته ببینیم.



در ادامه، حامد فومنی ـ فرزند شیون فومنی، شاعر شهیر گیلان ـ با گرامیداشت یاد و نام شیون به‌عنوان یک شاعر مردمی متعلق به همه اقوام ایرانی، انتظار مردم ادب‌دوست گیلان از مسئولان را، تأسیس بنیاد شیون فومنی عنوان کرد و پس از آن، غزلی از اشعار گیلکی شیون را قرائت نمود.
اجرای برنامه آیینی رقص خرمن با طبل و سورنای گروه هنری تالش و همچنین اجرای برنامه گروه موسیقی ناصر وحدتی، تداوم‌بخش این برنامه بود که با استقبال حاضران مواجه شد.
سرپرست گروه هنری تالش در حین اجرای برنامه طی سخنانی به تشریح این برنامه آیینی پرداخت و گفت: مراسم جشن خرمن یا رقص خرمن یکی از جشن‌های آیینی گیلان و تالش است که ریشه در کار و تلاش مردمان گیلان دارد.
ولی قنبرزاده خاطرنشان کرد: برای شالیکاری در گیلان ابتدا دست به دعا برده و طلب آب و باران می‌کنند، چرا که همان‌گونه که کشاورزی و برنجکاری به آفتاب نیاز دارد، به آب هم محتاج است. سپس مراحل کاشت، داشت و برداشت انجام می‌شود و درپی آن، کشاورزان به‌خاطر برکتی که به آن‌ها عطاء شده، شاکر خداوند می‌شوند.



در پایان این گردهمایی نیز، بیانیه‌ اختتامیه با تأکید بر ضرورت همگرایی تشکل‌های گیلانی در راستای شعار امسال مقام معظم رهبری با عنوان "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" قرائت شد.
در این بیانیه، برگزارکنندگان همایش ضمن تقدیر از حضور صمیمانه اساتید ارجمند، میهمانان گرامی، فرهیختگان گیلانی عزیز، استاندار محترم و نمایندگان شریف مردم استان گیلان در مجلس شورای اسلامی در این جمع و امید به مداومت در پشتیبانی از این حرکت، در راستای نیل به آرمان توسعه همه‌جانبه استان گیلان، موارد ذیل را مورد تأکید قرار داده و انجام آن را خواستار شده‌اند:
الف) به‌منظور شکوفایی استعدادها، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی و اقتصادی استان گیلان و ارتقاء جایگاه آن در سطح ملی و بین‌المللی متناسب با اهداف مصرح در اسناد بالادستی توسعه کشور، الزامات، ضرورت و هدف همگرایی گیلانیان به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
1- همگرایی و هدفمندسازی تلاش‌ها، اندیشه‌ها و توانمندی‌های نخبگان، اندیشمندان و صاحب‌نظران گیلانی جهت توسعه استان گیلان
2- مطالعه، پژوهش و مشاوره در سطوح کاربردی، موضوعی، بخشی و راهبردی در موضوعات مرتبط با توسعه استان گیلان
3- کمک به توسعه مدیریت، سرمایه اجتماعی و دانایی محوری در هدف‌گذاری توسعه استان گیلان
4- تلاش برای تبیین مزیت‌ها و اولویت‌های مطلق و نسبی و رقابتی توسعه استان گیلان
5- همکاری با دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی در تدوین و اجرای برنامه‌‌های توسعه‌ای استان گیلان
6- معرفی آثار برجسته و نیز تجلیل از شخصیت‌های تاریخی، علمی و فرهنگی استان گیلان
7- شناخت استعدادها و مزیت‌های استان گیلان از نظر علمی و منابع طبیعی و نیروی انسانی، گردشگری و تفریحی و کشاورزی
8- نهادینه‌سازی مشارکت عمومی گیلانیان مقیم تهران به‌منظور تقویت نقش مشورتی، برنامه‌ریزی، نظارتی، تصمیم‌سازی و عملیاتی آنان در حوزه‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و ... استان گیلان
9- تقویت و ارتقاء هویت اجتماعی و فرهنگی و شهروندی گیلانیان مقیم تهران
10- مشاركت‌جویی متخصصان، دانشجویان و دانش‌آموختگان گیلانی مقیم تهران در پروژه‌های توسعه‌ای استان گیلان به‌منظور كسب تجربه، جذب، تربیت، تقویت ساختارها و توسعه ظرفیت‌های علمی و فنی استان گیلان
11- تأسیس و راه‌اندازی مركز یا دپارتمان انتقال اندیشه، تجارب، ابتكارات، نوآوری‌ها و اختراعات گیلانیان متخصص در داخل و خارج از كشور
ب) همگرایی فرهنگی به معنای پیدایی و رشد ویژگی‌های مشترک فرهنگی در نقاط مختلف و به‌طور مستقل و بدون ارتباط، پیش‌زمینه تأمین سیاست‌های نهادی مدنی، جمعیت‌ها و اقلیت‌های بومی می‌باشد. در این راستا با استعانت از آیه شریفه "یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَ أُنثَی وَ جَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا" و به‌منظور تقویت فرهنگ بومی و محلی گیلان در جهت نیل به انسجام ملی، تشکیل شورای هماهنگی تشکل‌های گیلانی مقیم تهران ضرورت داشته که در دست انجام می‌باشد.
ج) با توجه به تأثیر استمرار برگزاری این‌گونه همایش‌ها در تقویت ارتباطات گیلانیان مقیم تهران و شناسایی توانمندی‌ها و قابلیت‌های استان گیلان، پیشنهاد می‌نماید با همیاری استاندار و نمایندگان محترم و گیلانیان عزیز مقیم تهران نشست‌های تخصصی جهت رصد وضعیت فعلی، آسیب‌شناسی و ارائه راهکارهای اجرایی و سازنده به‌منظور رفع مشکلات استان گیلان به‌صورت مداوم برگزار شود.
در اجرای آن‌چه بیان نمودیم، نیازمند همیاری، جهاد همگانی و عزم ملی یکایک گیلانیان می‌باشیم.
فایل صوتی مشروح گردهمایی و دیدار عیدانه گیلانیان مقیم تهران از این‌جا قابل دریافت است.












نظرات بینندگان:
از حضور جناب آقاي نديمي ـ زبان گوياي گيلان ـ در اين همايش تشكر ويژه مي‌نماييم. حضور ايشان در همايش‌هاي اين‌چنيني، همواره براي گيلانيان، بالاخص لاهيجاني‌هاي مقيم تهران دلگرم كننده است. اميدوارم ساير بزرگان گيلان نيز ايشان را الگوی خود قرار دهند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"