كدخبر: ۷۱۰۲
تاريخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
دیدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با دو هنرمند صنایع دستی لاهیجان
فرماندار لاهیجان بر ضرورت توجه بیشتر به صنایع دستی در شهر برتر گردشگری جهان اسلام تأکید کرد و وجود بخش حمایتی بیمه هنرمندان و سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه را در تحقق اهداف فرهنگی استان گیلان مؤثر دانست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و فرماندار لاهیجان عصر روز سه‌شنبه با دو تن از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی این شهرستان دیدار و گفت‌وگو کردند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی اداره کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خسرو همای نیکفر ـ هنرمند پیشکسوت کدوی منقوش ـ در جریان این دیدار، ضمن تشریح زندگی هنری خود، به ریشه خانوادگی این هنر در بین گذشتگان خود اشاره کرد و گفت: بنده این هنر را از پدرم آموختم و توانستم طی سالیان متمادی، با الهام از طبیعت و بدون الگوبرداری از آثار دیگران، این هنر را ادامه دهم.
وی با اشاره به زحمات خلق این اثر هنری، به بررسی نحوه انجام آن پرداخت و افزود: این کدوها دارای انواع و نژاد مختلف هستند که از اواخر فروردین، کشت آن آغاز شده و در شهریور نیز برداشت می‌شوند.
این هنرمند لاهیجانی ادامه داد: جهت به‌دست آوردن شکل مورد نظر کدو، از قالب‌های مخصوصی استفاده می‌شود که محصول را در زمان رشد به شکل نهایی آن تبدیل می‌کند و پس از آن نیز می‌توان کار طراحی را بر روی آن انجام داد.
همای نیکفر همچنین از قدمت بیش از ۵۰۰ ساله هنر کدوی منقوش گفت و تصریح کرد: در سال‌های نه‌چندان دور، از این کدو جهت ساخت قلیان نیز استفاده شده که نسبت به قلیان‌های امروزی دارای مضرات کمتری بوده است؛ چرا که مواد سلولزی درون آن، نیکوتین موجود در دود قلیان را جذب نموده و اثرات کمتری به مصرف‌کننده وارد می‌نمود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این دیدار با تأکید بر حمایت از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی، گفت: لزوم تربیت و آماده‌سازی هنرمندان آینده تحت نظر این اساتید و برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای رفع مشکلات موجود در زمینه اشتغالزایی و نیز تسریع در تأمین زیرساخت‌های مورد نظر در بحث ارائه محصولات این پیشکسوتان در دستور کار این سازمان قرار دارد.
محمدکاظم نوروزی ـ پیشکسوت هنر بامبوبافی ـ هنرمند دیگری بود که
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با او دیدار کرد.
رضا علیزاده در این دیدار نیز با اشاره به تلاش‌های مستمر این هنرمند پیشکسوت در امر احیای کارگاه هنری لیالستان لاهیجان، از زحمات وی تقدیر کرد و گفت: در راستای حمایت هرچه بیشتر از این هنر زیبا، استفاده از محصولات بامبو می‌بایست در قالب اصلی‌ترین برنامه‌های مراکز اقامتی استان گیلان قرار گیرد.
همچنین نادر ذاکری ـ معاون صنایع دستی
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ـ هدف از انجام این دیدار و گفت‌وگوها را، تأکید بر لزوم توجه بیشتر به حفظ حرمت و نیز ارج نهادن به شأن و منزلت معنوی هنرمندان پیشکسوت برشمرد.



فرماندار لاهیجان نیز بر ضرورت توجه بیشتر به صنایع دستی در شهر برتر گردشگری جهان اسلام تأکید کرد و
وجود بخش حمایتی بیمه هنرمندان و سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه را در تحقق اهداف فرهنگی استان گیلان مؤثر دانست.
محمد علیزاده اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" باید بتوان با اقدامات مؤثر و کاربردی، سخنان گرانبهای مقام معظم رهبری را به عمل تبدیل کرد.
وی با اشاره به نقش پیشکسوتان عرصه هنر در ارتقاء سطح فرهنگی جامعه، توجه هرچه بیشتر به این اساتید را از مهمترین وظایف مسئولان بخش فرهنگی خواند و بیان داشت: شکوفایی فرهنگی جامعه را نمی‌توان تنها به بخش خاصی مرتبط دانست، بلکه با توجه به فرابخشی بودن مقوله فرهنگ، نیاز به حضور همه‌جانبه تمامی دستگاه‌های دولتی و گروه‌های مردم‌نهاد در این زمینه احساس می‌شود.
فرماندار لاهیجان اختصاص اعتبارات لازم و نیز همت والای متخصصان امر فرهنگ را به‌عنوان دو اصل لازم در تحقق اهداف برنامه‌ریزی شده عنوان کرد و با اشاره به اقدامات مطلوب بخش فرهنگی لاهیجان در سال 1392 افزود: در راستای حمایت هرچه بهتر از هنرمندان صنایع دستی و تأمین وضعیت معیشتی این عزیزان، اقدامات خوبی از سوی نهادهای حمایتی شهرستان صورت گرفت.
علیزاده حمایت‌های نهادهایی چون کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی را از جمله این اقدامات عنوان و خاطرنشان کرد: علاوه بر ارتقاء سطح کمی و کیفی هنرهای درحال فراموشی، وضعیت درآمدی و معیشت این هنرمندان نیز بهبود می‌یابد.
وی ضمن اشاره به فرهنگ غنی مردمان لاهیجان به‌عنوان شهر برتر گردشگری جهان اسلام، احساس مسئولیت و دغدغه‌مندی ذاتی مردمان این خطه از استان گیلان در بحث ترویج و احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی را یادآور شد و گفت: با توجه به این مهم، نمی‌توان فرصت‌های بالقوه موجود را به‌دست فراموشی سپرد، بلکه می‌بایست وضعیت رو به رشد این توان عظیم فرهنگی را به مراتب بهبود بخشید.
فرماندار لاهیجان همچنین با تأکید بر لزوم توجه بیشتر متولیان امر اشتغال در ترویج و درآمدزایی بحث صنایع دستی گیلان، وجود بخش حمایتی بیمه هنرمندان و سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه را در تحقق اهداف فرهنگی استان مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در سال جدید، بتوان با اقدامات مؤثر و کاربردی، سخنان گرانبهای مقام معظم رهبری را در عمل به منصه ظهور رساند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"