كدخبر: ۷۰۵۲
تاريخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
بر سیطره سیاست بر فرهنگ پایان دهیم
هرکدام از این گزینه‌ها، موافقان و مخالفانی در سطوح عالی مدیریت استان و وزارتخانه داشتند، ولی در نهایت، دو گزینه به دور پایانی این رقابت راه یافتند: محمدحسین مهدی‌پور و فیروز فاضلی.
همزمان با روی کار آمدن دولت "تدبیر و امید" این امید در بین قاطبه مردم به‌وجود آمد که دیگر رویه دولت قبل تکرار نمی‌شود و روند انتصاب‌ مدیران بر اساس تخصص و تجربه و لیاقت‌شان صورت می‌گیرد، نه وابستگی به فرد، گروه، باند، جناح و ... .
به گزارش "لاهیگ"، اگر در گذشته کافی بود با عضویت نوشته یا نانوشته در یک حزب یا ستاد انتخاباتی، راه ترقی یک‌شبه از بخشداری تا وزارت پیموده شود و هر بی‌تجربه‌ای بر کرسی مدیریت‌های ملی و محلی تکیه زند، اما در دولت "تدبیر و امید" که برآمده از تفکرات کارشناسان و عقلای قوم است، این انتظار وجود دارد که کسانی ردای مدیریت بر تن کنند که از سربازی به سرداری و از کارشناسی به خبرگی رسیده باشند.
فرهنگ و هنر از جمله حوزه‌های مهمی است که رهبری انقلاب نیز بارها و از جمله در سخنرانی هفته گذشته خود با اشاره به حساسیت و ظرافت این بخش و دغدغه‌های فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران، بر هدایت فرهنگی جامعه از طریق برنامه‌ریزی و احساس مسئولیت در پاسداری از ارزش‌های فرهنگی تأکید فرموده‌اند.
اما در استان گیلان پس از گذشت 9 ماه از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و 7 ماه از آغاز به کار دولت "تدبیر و امید" که با زمزمه‌ها و گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تغییر در مدیریت فرهنگ و هنر استان همراه بوده، گویی اختلاف در تأمین نظر صاحبان حق و رأی و غلبه نگاه حزبی بر تجربه و تخصص، انتخاب اصلح را با مشکلاتی مواجه ساخته است.
تا پیش از این، از حجت‌الاسلام جعفر عابدین‌نژاد (مشاور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و رئیس سابق حوزه هنری گیلان)، یونس رنجکش (مدیرمسئول روزنامه معین و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران دفتر گیلان)، محمد حسن‌پور (معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان)، فیروز فاضلی (مشاور استاندار گیلان)، محمدحسین مهدی‌پور (مدیرکل اسبق
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان) و حجت‌الاسلام سلیمان پورابراهیم (مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان) به‌عنوان نامزدهای تصدی مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نام برده می‌شد.


   محمدحسین مهدی‌پور              فیروز فاضلی     

هرکدام از این گزینه‌ها، موافقان و مخالفانی در سطوح عالی مدیریت استان و وزارتخانه داشتند، ولی در نهایت، دو گزینه به دور پایانی این رقابت راه یافتند: محمدحسین مهدی‌پور و فیروز فاضلی.
محمدحسین مهدی‌پور، متولد سال 1342 در لاهیجان، دارای مدرک كارشناسی ارشد مدیریت دولتی (سیستم‌های اطلاعات مدیریت ـ MIS) از مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی و عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات استراتژیك صنعت جهانگردی است.
وی که هم‌اکنون کارشناس خبره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست اداره كل مجامع و تشکل‌های سینمایی سازمان سینمایی کشور است، پیش از این، معاون مدیرکل دفتر جشنواره‌ها و مجامع سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، مدیركل دفتر طرح‌های سرمایه‌گذاری و توسعه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، سرپرست، قائم‌مقام و معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و معاون برنامه‌ریزی اداره کل دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در استان‌های مرکزی، ایلام و گیلان بود.
مدیریت بخش "تجلی اراده ملی" سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست شورای پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، ریاست مركز تحقیقات و پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی استانداری مركزی و نائب رئیس شورای پژوهشی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مركزی، از جمله دیگر سوابق اجرایی محمدحسین مهدی‌پور است.
عضویت در انجمن مدیریت منابع انسانی ایران و ارزیاب ارشد انجمن H.R.M Society، هیأت تحریریه فصلنامه علمی و پژوهشی صنعت گردشگری و گروه پژوهشی تلویزیون و سینما و همچنین مدیریت گروه پژوهش‌های استانی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بخش دیگری از سوابق علمی و پژوهشی محمدحسین مهدی‌پور است.
همچنین فیروز فاضلی متولد سال 1344 در پره‌سر رضوانشهر، دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس، کارشناسی زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه گیلان و استادیار گروه ادبیات فارسی دانشگاه گیلان است.
وی که در شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه عضویت دارد و از آذر ماه سال جاری نیز به سمت مشاور استاندار گیلان منصوب شده است، دارای سوابقی چون رئیس دانشگاه پیام نور رشت، مدیر تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه دوره‌های شبانه و آزاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، مدیر دفتر گسترش و برنامه‌ریزی درسی دانشگاه گیلان، عضو هیأت مؤسس و معاون دانشجویی و فرهنگی مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی قدر، دبیر هفتمین جشنواره سراسری شعر و ادب دانشجویان دانشگاه پیام نور کشور، دبیر اجرایی همایش تالش شناسی دانشگاه گیلان و دبیر نخستین همایش بین‌المللی فرهنگ و تمدن تالش است.
تألیف سه عنوان کتاب و هشت مقاله، ویرایش 17 عنوان کتاب چاپ شده در دانشگاه گیلان، راهنمایی 13 پایان‌نامه، مشاوره 11 پایان‌نامه و داوری 22 عنوان مقاله، از جمله سوابق علمی و پژوهشی فیروز فاضلی است.
فارغ از این‌که، استاندار گیلان و سخنگوی گیلانی دولت، حامی یکی از این گزینه‌ها هستند و نماینده ولی فقیه در گیلان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در انتخاب گزینه دیگر هم‌نظر؛ اما فرهنگ و هنر گیلان در زمانه حاکمیت "عقلانیت" و "اعتدال"، بیش از هر زمان دیگر به حضور مردی کارکشته از جنس خود نیاز مبرم دارد تا با تجربه و تخصص، با انبوهی از مشکلات مالی و اداری که تهدیدی بر سر راه توسعه فرهنگی گیلان است، دست و پنجه نرم کند.
صنعت فرهنگ و هنر در گیلان، "تدبیر"ی از جنس "امید" می‌خواهد تا شکوفا شود و بر سیطره سیاست بر فرهنگ پایان دهد. قاطبه اهالی فرهنگ و هنر گیلان در انتظار این تصمیم درست و هماهنگ مدیریت عالی استان و وزارتخانه لحظه‌شماری می‌کنند و به حُسن انتخاب دولتِ یار ایمان دارند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"