كدخبر: ۷۰۵
تاريخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۸۷ - ۱۷:۲۸
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان:
وضعيت گردشگري با بهينه‌سازي جاذبه‌ها، مطلوب می‌شود
محمدحسين مهدي‌پور در همايش فعالان صنعت گردشگري گيلان، گفت: پيش از اين، سرمايه‌گذاري در بحث گردشگري استان منفرد، تك‌محصولي و كوچك بوده، حال اين‌كه با تعيين مناطق نمونه گردشگري اين رويكرد در سطح وسيع، متنوع و سرمايه‌گذاري انبوه انجام مي‌شود و مسائل اجتماعي و فرهنگي منطقه نيز در آن لحاظ شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، گفت: وضعيت موجود گردشگري استان می‌بايست به وضعیت مطلوب تبديل شود.
محمدحسين مهدي‌پور در همايش فعالان صنعت گردشگري گيلان، ‌افزود: مطلوب‌سازي گردشگري بايستي در راستاي بهينه‌سازي جاذبه‌هاي استان از بالقوه به بالفعل باشد.
وي، اظهار كرد: در بسته‌هاي سرمايه‌گذاري كه بر اساس مطالعه مشاوران انجام شده، دست‌كم‪ ۱۶۰‬ نوع سرمايه‌گذاري در مناطق گردشگري گيلان تعريف شده است.
وي، تصريح كرد: همچنين‪ ۶۴۰‬ ميليارد ريال سرمايه‌گذاري در سند چشم‌انداز سرمايه‌گذاري استان ديده شده است.
مهدي‌پور، افزود: پيش از اين، سرمايه‌گذاري در بحث گردشگري استان منفرد، تك‌محصولي و كوچك بوده، حال اين‌كه با تعيين مناطق نمونه گردشگري اين رويكرد در سطح وسيع، متنوع و سرمايه‌گذاري انبوه انجام مي‌شود و مسائل اجتماعي و فرهنگي منطقه نيز در آن لحاظ شده است.
وي، تصريح كرد: رويكرد جديد به سرمايه‌گذاري با توجه به ‌تعيين مناطق نمونه گردشگري شكل واقعي‌تري به خود گرفته است.
مهدي‌پور با اشاره به هفته گردشگری و انتخاب شعار "جهانگردي مواجه با تغييرات آب و هوا" براي اين هفته، گفت: آب و هوا در بحث جهانگردي فرصت است، اما اگر ناآگاهي صورت گيرد اين موضوع براي گردشگران تبديل به تهديد خواهد شد.
معاون امور عمراني استانداري گيلان نیز در این مراسم، گفت: برخي از قوانين بايد در راستاي اجراي طرح‌هاي گردشگري به‌روز شوند و اين مهم با اجتماع مديران و كارشناسان بخش دولتي و خصوصي محقق خواهد شد.
شکور اكبرزاده، اظهار داشت: بايد مشاركت وسيع بخش خصوصي و دولتي در تصميم‌گيري‌ها وجود داشته باشد و ما امروز نيازمند اين موضوع هستيم.
وي، افزود: كسي امروز نمي‌تواند منكر بحث گردشگري شود، زيرا اين موضوع در تعاليم ديني ما وجود داشته است و ما در مقايسه با برخي از كشورهاي دنيا كه با به‌كارگيري دانش، بينش و سرمايه‌گذاري‌هاي فكري در امر گردشگري توسعه يافته‌اند، در اول راه قرار داريم.
اكبرزاده، تصريح كرد: از سياست‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حمايت مي‌كنم، زيرا معتقدم كه هر كاري بايد از مرجع تخصصي آن صورت گرفته و حل شود و ما خدمتگذار بخش خصوصي هستيم.
وي، گفت: با تشكيل كميته كارشناسي متشكل از كارشناسان دولتي و بخش خصوصي دست‌اندركار بحث گردشگري در استان موافق هستيم و امروز فرهنگ گردشگري در دستگاه‌هاي دولتي كشور حاكم است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در ادامه اين همايش، از پيشنهاد 10 منطقه نمونه گردشگري جدید در دور دوم سفر رئیس‌جمهور به اين استان خبر داد.
رضا عليزاده، افزود: اين سومين همايشی است كه طي سال گذشته و جاري برگزار مي‌شود كه اين امر نشان از تعامل سازمان با بخش خصوصي دارد.
وي، اظهار داشت: در حال حاضر 60 منطقه نمونه گردشگري در استان به تصويب رسيده است كه قطعاً افق روشني را در بخش گردشگري ترسيم مي‌كند.
عليزاده با اشاره به پيشنهاد معرفي 10 منطقه نمونه گردشگري در دور دوم سفر رئيس‌جمهوري، خاطرنشان كرد: انتظار مي‌رود تمام مجموعه‌هاي صنعت گردشگري استان، اعم از دفاتر خدمات مسافرتي، اقامتي و پذيرايي هماهنگ با سياست‌هاي دولت نهم حركت كنند.
وي نقش فعالان صنعت گردشگري گيلان را در توسعه اين صنعت بسيار مهم دانست و تأكيد كرد: اگر اين توفيق حاصل شود كه مناطق نمونه گردشگري گيلان از 60 منطقه به 71 منطقه برسد، توجيه اقتصادي اين پروژه‌ها بايد از طرف دفاتر خدمات مسافرتي استان صورت بگيرد تا به وسيله اين دفاتر، تورهاي گردشگري وارد استان شده و در واحدهاي اقامتي و پذيرايي اسكان داده شود و درآمدهاي حاصله به‌دست آيد.
عليزاده، خاطرنشان كرد: بر اساس افق 1404 بايد به 20 ميليون نفر گردشگر بر اساس شاخص‌هايي كه براي استان تعريف شده است، دست یابیم.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، اظهار داشت: توسعه گردشگري با شتاب در پيش است و این سازمان نيز هم‌سو با اين شتاب در حركت است.
وي در پایان، اعلام کرد: انتخاب فعالان برتر صنعت گردشگري در حوزه دفاتر خدمات مسافرتي بر اساس شاخصه‌هاي ارزيابي واحدها و همچنين گزارش‌هاي خود دفاتر مسافرتي بوده است.
رئيس انجمن دفاتر خدمات مسافرتي گيلان نيز در اين همايش، گفت: اميدواريم برگزاري چنين همايش‌هايي به رفع تنگناها در صنعت گردشگري استان بيانجامد.
احمد جعفري خواستار تعامل بيشتر نهادها، به‌ويژه نيروي انتظامي در بحث گردشگري شد.
محسن قمي، دبير كانون مجتمع‌هاي اقامتي گيلان در ادامه همايش تقدير از فعالان صنعت گردشگري، گفت: 50 درصد از اعضاي كارگروه گردشگري استان بايد از بخش خصوصي بوده و با تشكيل يك كارگروه گردشگري متشكل از بخش دولتي و خصوصي به رفع مسائل و مشكلات حوزه گردشگري بپردازيم.
در پايان اين مراسم كه به مناسبت هفته جهانگردي برگزار شد، از فعالان برتر گردشگري در حوزه دفاتر خدمات مسافرتي تجليل شد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"