كدخبر: ۷۰۱۹
تاريخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۹
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
معاون رئیس جمهور:
رفع معضلات زیست‌محیطی گیلان با همکاری بخش‌های مختلف اجرایی محقق می‌شود
معصومه ابتکار بهره‌برداری سه و نیم برابری از منابع طبیعی در کشور را هشداردهنده خواند و گفت: ادامه روند بهره‌برداری و آلوده کردن محیط زیست آثار جبران‌ناپذیری به‌جا خواهد گذاشت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استقرار دولت "تدبیر و امید" فرصتی مغتنم و ارزشمند برای رفع معضلات زیست‌محیطی کشور است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، معصومه ابتکار عصر روز شنبه در نشست شورای اداری استان گیلان افزود: شوراهای شهر و روستا، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و دیگر بخش‌های مختلف استان باید با سازوکارهای اقتصادی و حمایتی و با استفاده از فنآوری‌های روز دنیا، برای رفع مشکل زباله، فاضلاب و پسماند در جهت حفظ محیط زیست کوشا باشند.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر سیاست‌های اجرایی در جهت حفظ محیط زیست ادامه داد: رفع معضلات زیست‌محیطی استان گیلان با افزایش تعامل و همکاری بخش‌های مختلف اجرایی محقق می‌شود.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اعضای هیأت دولت، رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اهمیت مسائل زیست‌محیطی اذعان داشته و سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای رفع بحران استان‌هایی از جمله گیلان برنامه‌هایی پیش‌بینی کرده است.
وی با تأکید بر ضرورت ایجاد هم‌پیمانی و میثاق به‌منظور ارائه و اجرای راه حل‌هایی برای رفع معضلات زیست‌محیطی در گیلان تصریح کرد: فضای امید ایجاد شده در جامعه، فرصتی مناسب برای جلب مشارکت مردم، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد برای ایجاد تحولات زیست‌محیطی قابل توجه است.
ابتکار امضاء تفاهم‌نامه "مسیر سبز و ساحل پاک" با شش استان کشور، از جمله گیلان را گام نخست تغییر سیاست‌های اجرایی در راستای حفظ محیط زیست عنوان و بیان کرد: محور اجرای این طرح که از نوروز امسال آغاز می‌شود، دعوت از گردشگران و مردم برای پاکسازی و تغییر رفتارها نسبت به آلوده کردن محیط زیست است.
وی همچنین از پیش‌بینی اعتبار مناسب برای احیاء تالاب انزلی در بودجه سال آینده خبر داد و اضافه کرد: تلاش می‌شود تا این اعتبار در زمان مناسب برای ادامه پروژه جذب شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای مدیریت سواحل و آمایش سرزمین به‌منظور پیشگیری از وارد آمدن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به سواحل، از برگزاری اجلاس کنوانسیون محیط زیست دریای خزر در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: برگزاری این اجلاس، بیان‌گر اراده کشورهای منطقه برای حفظ و بهبود وضعیت دریای خزر است و اهمیت زیادی دارد.
ابتکار همچنین از برنامه‌ریزی سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ جنگل‌ها خبر داد و افزود: ممنوعیت بهره‌برداری از درختان سالم، از جمله اقداماتی است که به‌منظور حفظ موجودیت جنگل اجرایی می‌شود.
ضرورت تغییر در نحوه برداشت محصولات کشاورزی و استفاده از شیوه مصرف کود و سم که آلودگی‌های زیادی در آب و خاک به‌جا می‌گذارد و اصلاح الگوهای مصرف آب، از دیگر موضوعاتی بود که مورد تأکید معاون رئیس جمهور قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش، علائم طبیعت را زنگ خطری جدی دانست و خاطرنشان کرد: علائم تالاب انزلی، سواحل دریای خزر و وضعیت جنگل‌های هیرکانی که میراث بشر است، هشدارهایی در استفاده از مصرف آب و بی‌توجهی به مسائل زیست‌محیطی است.
رئیس سامان حفاظت محیط زیست همچنین بهره‌برداری سه و نیم برابری از منابع طبیعی در کشور را هشداردهنده خواند و گفت: ادامه روند بهره‌برداری و آلوده کردن محیط زیست آثار جبران‌ناپذیری به‌جا خواهد گذاشت.
ابتکار با تأکید بر ضرورت بازنگری در مفاهیم و باورهای زیست‌محیطی به‌منظور حفظ سرزمین تصریح کرد: حفظ آینده سرزمین، نیازمند جدی گرفتن علائم هشدار دهنده طبیعت، تغییر رویکردهای مدیریتی و جبران اشتباهات گذشته است.
استاندار گیلان نیز در این نشست گفت: احیاء توان زیست‌محیطی کشور، از برنامه‌های مهم دولت در تمامی استان‌ها، از جمله گیلان است.
محمدعلی نجفی اظهار کرد: دولت بر این باور است که آینده ایران در گرو تغییر نگرش‌های موجود نسبت به محیط زیست و برقراری توازن زیست‌محیطی است.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ محیط زیست خاطرنشان کرد: بی‌توجهی به بحران‌های زیست‌محیطی، امنیت ملی را تهدید می‌کند.
استاندار گیلان افزود: شدت گرفتن روند تخریب محیط زیست در چند دهه گذشته به مرز خطر رسیده و بی‌توجهی به این مسأله نتایج جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی گیلان خاطرنشان کرد: گیلان به‌رغم این‌که به لحاظ پوشش جنگل، رتبه نخست را در کشور دارد، از نظر سرسبزی در حوزه شهری نسبت به بسیاری از شهرهای کشور از وضعیت نامناسبی برخوردار است.
نجفی کاهش ذخائر آبی و سطح آب‌های زیرزمینی، استفاده بیش از حد از وسایل نقلیه شخصی، آلودگی هوا و قرار داشتن بخش زیادی از منابع حفاظت شده در معرض چرای دام را از دیگر مشکلات زیست‌محیطی گیلان عنوان کرد.
وی رفع بخش مهمی از مشکلات زیست‌محیطی گیلان را نیازمند تحقق اعتبارات کافی در بخش حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی دانست.
استاندار گیلان در ادامه سخنان خود وضعیت تالاب انزلی را بحرانی خواند و خواستار تخصیص اعتبارات لازم برای احیای این تالاب شد.
وی همچنین بر تلاش برای ایجاد فاضلاب در شهرک‌های صنعتی استان تأکید کرد و گفت: سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی تا کنون در هفت شهرک صنعتی گیلان اجرایی شده و در مابقی شهرک‌ها، از جمله شهر صنعتی رشت درحال پیگیری است.
نجفی پسماندهای شهری و روستایی را از دیگر مشکلات مهم استان گیلان عنوان و خاطرنشان کرد: بی‌توجهی گردشگران و شهروندان به آلوده کردن محیط زیست، امروز چهره خشن و نازیبایی به شهرهای استان گیلان بخشیده است.
استاندار گیلان با تأکید بر این‌که فرهنگ حفظ محیط زیست باید درونی شود، گفت: حفاظت از محیط زیست باید دغدغه همه اقشار و گروه‌ها، از جمله دانش‌آموز، دانشجو و صاحبان رستوران‌هایی باشد که به‌رغم درآمد بالایی که در این بخش دارند، زباله‌های‌شان را در کنار سواحل و در نزدیکی محل کسب و کارشان جمع‌آوری می‌کنند.
نجفی همچنین از نامگذاری یک روز در هفته آینده تحت عنوان روز پاکسازی گیلان خبر داد و گفت: در این روز تمامی معابر شهری و روستایی گیلان با همکاری بخشداران، دهیاران و شوراهای شهر و روستا از زباله پاک خواهد شد.
در ادامه این نشست، نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود مشکلات زیست‌محیطی فراوان در استان گیلان، گفت: رفع این مشکلات، نیازمند حمایت جدی و همه‌جانبه مسئولان مربوطه است.
ایرج ندیمی اظهار کرد: استان‌های شمالی، به‌ویژه گیلان بیش از حد توان جمعیت دارند و این تراکم جمعیت، هزینه‌های مادی سنگینی به این استان وارد کرده است.
وی با بیان این‌که گیلان به‌دلیل زیبایی‌های طبیعی و خدادادی، بار سنگین لذت سفر را با وارد آمدن آسیب‌های جدی به طبیعت به دوش می‌کشد، افزود: جبران این آسیب‌ها نیازمند پرداخت‌های قابل توجه مادی و معنوی به دهیاران و شهرداران است.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات کلان زیست‌محیطی، از جمله آلودگی دریا، پسماندهای خانگی و صنعتی و استفاده از کودها و سموم شیمیایی که نقش مهمی در از بین رفتن غنای خاک دارند، خاطرنشان کرد: رفع این معضلات نیازمند چاره‌اندیشی جدی است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست بالا بودن حجم تولید زباله در گیلان را از معضلات مهم این استان عنوان کرد.
غلامعلی جعفرزاده با بیان این‌که 600 تن زباله روزانه در شهرستان رشت تولید می‌شود، گفت: انباشت زباله و نفوذ شیرابه این زباله‌ها به چاه آب ساکنان منطقه سراوان، مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به مشکلات گیلان در حفظ حیات وحش و گونه‌های گیاهی خاطرنشان کرد: رفع این مشکلات نیازمند توجه جدی مسئولان استانی و کشوری است.
همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: توسعه پایدار با توجه ویژه به منابع طبیعی و تلاش برای حفظ آن محقق می‌شود.
رحمت‌الله رحمانی اظهار کرد: رفع مشکلات اقتصادی، زیربنایی، آب شرب و آب کشاورزی وابسته به حفظ مراتع و جنگل‌هاست.
وی با بیان این‌که کشاورزی گیلان وابسته به عرصه‌های منابع طبیعی است، افزود: بی‌توجهی به منابع طبیعی، به توسعه گیلان در بخش‌های کشاورزی و زیربنایی آسیب وارد می‌کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان وجود بیش از اندازه دام و سکونت دائم 27 هزار خانوار در جنگل‌ها را از مشکلات استان گیلان در حفظ منابع طبیعی عنوان و خاطرنشان کرد: به‌رغم این مشکلات، گیلان بالاترین میزان توده جنگلی و درختان راش 300 ساله و مقام اول تولید چوب و صنوبر کشور را دارد.
وی جنگل‌کاری در 13 هکتار از اراضی استان گیلان را از جمله مهمترین اقدامات انجام گرفته از سوی این نهاد عنوان و بر ضرورت همکاری تمامی نهادها برای مراقبت و نگهداری از درختان کاشته شده تأکید کرد.
رحمانی حفاظت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری از منابع ملی را وظیفه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این نشست از آماده‌سازی یک هزار و 133 واحد اقامتی برای میزبانی از میهمانان نوروزی خبر داد.
رضا علیزاده ایجاد 60 ایستگاه صنایع دستی و گردشگری، اقدامات مشترک با حفاظت محیط زیست و جمعیت هلال احمر برای زیباسازی فضای شهری و آماده‌سازی 500 هزار نوع اقلام تبلیغاتی برای توزیع بین مسافران را از دیگر اقدامات انجام شده توسط این نهاد برای نوروز 1393 عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به افتتاح نخستین بازارچه صنایع دستی گیلان گفت: این نمایشگاه متناسب با ظرفیت‌های استان گیلان آغاز به کار کرده و این امید وجود دارد که با افزایش این بازارچه‌ها، زمینه اشتغال بیشتر شهروندان مهیا شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز نیز در گردهمایی مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌ها که در شهرستان ساحلی انزلی برگزار شد، حضور یافت.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"