كدخبر: ۶۷۰۶
تاريخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
همایش "حمایت از فک دریای کاسپین" در لاهیجان برگزار شد
فک دریای خزر یکی از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌کند.
همایش "حمایت از فک دریای کاسپین" با حضور کارشناسان و دانشجویان محیط زیست در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد.
به گزارش "لاهیگ"، مشاور ارشد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عصر روز یکشنبه در این همایش با بیان این‌که فک خزری تنها پستاندار دریای خزر است، گفت: یکصد سال پیش، دو میلیون فک خزری در دریای خزر زندگی می‌کرد که هم‌اینک به‌دلیل آلودگی آب و شکار بی‌رویه، تعدادشان به یکصد هزار رسیده است.
دکتر اسماعیل کهرم افزود: استخراج غیراصولی نفت از دریای خزر هم یکی دیگر از عوامل تخریب محیط زیست این تنها پستاندار دریای خزر است که باید تلاش شود با حفظ دریا، نه‌تنها زندگی فک‌های خزری را حفظ کنیم، بلکه اکوتوریسم دریای خزر نیز حفظ شود.
دبیر همایش "حمایت از فک دریای کاسپین" و رئیس کمیته محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان نیز در این همایش گفت: در حرکتی نمادین و به بهانه حمایت از این فک، یک تیم قایق‌سوار قصد دارند از جزیره آشوراده در بندر ترکمن تا باکو در جمهوری آذربایجان را طی کنند و در طول مسیر حرکت‌شان در شهرهای مختلف اتراق کرده و در زمینه مسائل مربوط به فک و زیستگاه این پستاندار با جوامع محلی به صحبت بنشینند.
دکتر محمد دهدار درگاهی ادامه داد: به بهانه حضور این تیم در شهر لاهیجان، این همایش به منظور معرفی فک خزری و ارزش‌ها، ویژگی‌ها و مواردی که حیات این پستاندار را در معرض خطر قرار می‌دهد، برگزار شده است.
در ادامه، دانیال توحیدی ـ ملی‌پوش تیم قایقرانی آب‌های آزاد کشور ـ که با قایقرانی با قایق پارویی خود، نماد فک دریای کاسپین را از آشوراده (واقع در منطقه حفاظت شده میانکاله در استان گلستان) تا مصب رود ارس (مرز ایران و آذربایجان) حمل خواهد کرد، به تشریح "ویژگی‌های فنی برنامه حمل نماد پایداری" پرداخت.
دکتر امیر عبدوس ـ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ـ نیز ضمن تشریح چالش‌های زیست‌محیطی استان گیلان، بر لزوم همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست با دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در راستای اجرای طرح‌های تحقیقاتی توسط گروه محیط زیست و انجام پایان‌نامه‌های دانشجویی تأکید کرد.
همچنین حر منصوری ـ مدیر برنامه حمل نماد دریای کاسپین از آشوراده تا باکو ـ با معرفی برنامه "حمل نماد پایداری"، به تشریح انگیزه این حرکت نمادین و نحوه اطلاع‌رسانی در مدارس شهرهای ساحلی طول مسیر پرداخت؛ دکتر امیر شیرازی ـ نماینده انجمن بین‌المللی فک در ایران ـ "اهمیت اکولوژیک فک خزری" را تشریح کرد و آرش خیراندیش ـ مسئول کمیته محیط زیست انجمن گردشگری ورزشی کشور ـ نیز به سخنرانی با موضوع "گردش، ورزش و محیط زیست" پرداخت.



در پایان این مراسم، از دانیال توحیدی (ملی‌پوش تیم قایقرانی آب‌های آزاد کشور)، الهام اصغری (نخستین بانوی شناگر استقامتی آب‌های آزاد در کشورهای اسلامی)، دکتر اسماعیل کهرم (مشاور ارشد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست) و دیگر افرادی که برای معرفی فک خزری و حفاظت از زیستگاه این پستاندار دریایی تلاش کردند، قدردانی شد.
همایش "حمایت از فک دریای کاسپین" به همت انجمن علمی دانشجویی محیط زیست، دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در تالار حزین لاهیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد.
گفتنی است، در برنامه "حمل نماد پایداری"، الهام اصغری با شنا کردن مسیر 10 کیلومتری تالاب میانکاله و سپردن مشعل صلح و محیط زیست در بندر ترکمن به دانیال توحیدی، وی را مهیای یک پاروزنی شگفت‌انگیز هزار کیلومتری از بندر ترکمن تا بندر باکو در کشور آذربایجان خواهد نمود. این دو در طول مسیر خود، به تناوب در شهرستان‌های بین راه با حضور در جمع مردم، علاقه‌مندان به محیط زیست و گروه‌های دانش‌آموزی، می‌کوشند تا حساسیت ایشان را به موضوع حیات وحش دریای شمال، به‌ویژه گونه درحال انقراض فک خزری جلب کنند؛ مشعلی که در نهایت قرار است به مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو برسد.
فک دریای خزر یکی از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌کند. این گونه تنها پستاندار دریای خزر محسوب می‌شود و به‌دلیل صید بی‌رویه و به‌هم خوردن شرایط زیستی و کاهش جمعیت نیازمند حمایت بین‌المللی است.
فک خزری به‌طور میانگین یک و نیم متر طول و 68 کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فک محسوب می‌شود. ساحل نشینان شمال به آن "سگ آبی" می‌گویند. فک‌ها در میان هزار نوع جاندار خزر تنها پستاندار این دریا هستند. فک‌ها جانورانی باارزش‌اند و نابودی آن‌ها اکوسیستم خزر را به خطر می‌اندازد. فک‌ها در تابستان، بهار و پاییز بیشتر در آب‌های ایران زندگی می‌کنند و برای زایمان به مناطق یخی در شمال دریای خزر مهاجرت می‌کنند.
نظرات بینندگان:
بهرنگ فرید: با سلام و خسته نباشید خدمت تمامی زحمتکشان امر محیط زیست. متأسفانه فرصت سخنرانی به جناب خیراندیش نرسید و ضمناً در تشکر جناب دکتر دهدار هیچ اسمی از جناب آقای دکتر درودیان رئیس انجمن زراعت دانشگاه و عضو هیأت علمی که بانی اصلی گردهمایی این عزیزان به‌واسطه روابط دوستانه خود بود و همچنین زحمت بسیار فراوانی در هماهنگی با بخش‌های مختلف و نیز شخصاً تا پاسی از شب زحمت طراحی پوستر و آماده‌سازی بنر را کشید برده نشد و ما این‌جا از طرف همشهری‌های عزیز از ایشان تشکر می‌کنیم.
رضوانی: با تشکر از برگزاری چنین برنامه‌ای در شهرستان لاهیجان. آوردن افراد بزرگی مانند دکتر کهرم که باعث افتخار مملکت هستند، بسیار پسندیده است. امیدواریم که این روند به‌دور از مسائل جانبی فقط از جنبه علمی ادامه داشته باشد.
زهرا الیاسی راد: با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان. هدف ما از برگزاری این سخنرانی و همایش، شناسایی فک خزری و بررسی و ارائه راهکارهای حفاظتی برای حفظ این گونه در خطر انقراض بود. در دوره‌ای که محیط زیست ما و هر آن‌چه در آن زندگی می‌کند، به‌واسطه دست بشر ـ که ما هم جزئی از آن هستیم ـ درحال نابودی است، نباید به‌دنبال حاشیه‌ها باشیم.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"