كدخبر: ۴۷۰۲
تاريخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
"جنبش عدالتخواه دانشجویی" منتشر کرد:
کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هشتم
با توجه به فرارسیدن ایام انتخابات مجلس نهم و ضرورت بررسی کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هشتم، به منظور انتخاب آگاهانه افراد، "جنبش عدالتخواه دانشجویی" اقدام به انتشار بخشی از کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هشتم نموده است.
با توجه به فرارسیدن ایام انتخابات مجلس نهم و ضرورت بررسی کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هشتم، به منظور انتخاب آگاهانه افراد، "جنبش عدالتخواه دانشجویی" اقدام به انتشار بخشی از کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هشتم نموده است.
به گزارش "لاهیگ"، آن‌چه مبنای استخراج این کارنامه قرار گرفته است، متن مشروح مذاکرات صورت‌گرفته در مجلس است که در سایت رسمی مجلس شورای اسلامی و سایت روزنامه رسمی منتشر شده و در دسترس است.
در تنظیم این جداول، دانشجویان ساعت‌های متمادی وقت صرف کرده‌اند، لذا با وجود دقت و نظارت صورت‌گرفته، احتمال خطای انسانی در جمع‌آوری و تنظیم نهایی این آمارها وجود دارد که در همین‌جا از کسانی که احتمال می‌رود حقوق ایشان به‌طور کاملاً دقیق رعایت نشده است، عذرخواهی می‌کنیم.
لازم به ذکر است که این آمارها به‌طور کمی و تقریبی، بیان‌کننده عملکرد و نظم نمایندگان و التزام حقیقی ایشان به عهدی است که با مردم بسته‌اند. بدیهی است موارد ذکر شده در این جداول برای ارزیابی نهایی عملکرد یک نماینده اگرچه لازم باشد، اما کافی نیست و باید اطلاعاتی از جمله کیفیت حضور و عملکرد نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی، هیأت‌های تحقیق و تفحص، پیشنهادات و طرح‌های ارائه شده توسط نمایندگان و … را نیز به موارد موجود اضافه کرد که البته نیاز به کار گسترده‌تر و اطلاعات وسیع‌تری دارد.
ضمناً لازم به ذکر است، کارنامه موجود، عملکرد نمایندگان تا انتهای جلسه 353-ام را مورد بررسی قرار داده است.
با توجه به آمارهای موجود و جداول تنظیم شده، بر اساس شاخص غیبت نمایندگان از حضور در صحن علنی، بی‌نظم‌ترین نمایندگان نصرالله کوهی باغ اناری (سروستان)، شاهرخ رامین (دماوند و فیروزکوه)، علیرضا دهقانی (ایذه و باغملک) و سیروس برنا بلداجی (بروجن) به ترتیب با 47، 45، 20 و 20 جلسه غیبت بوده‌اند. یوسف قاسمی (لاهیجان و سیاهکل) در این بخش با 11 جلسه غیبت، در رتبه بیست و پنجم جدول جای گرفته است. این درحالی است که تعداد نمایندگان بدون غیبت تا جلسه 345-ام به حدود 57 تن می‌رسد.
بر اساس شاخص تأخیر نمایندگان در حضور در صحن علنی، بی‌نظم‌ترین نمایندگان به ترتیب مهدی سنایی (نهاوند)، روح‌الله حسینیان (تهران)، شاهرخ رامین
(دماوند و فیروزکوه)، نصرالله کوهی باغ اناری (سروستان)، علی‌اصغر حسنی (لارستان و خنج)، سیدکاظم موسوی (اردبیل، نیر و نمین)، عسکر جلالیان (دیر، کنگان و جم)، حمید رسایی (تهران)، علیرضا دهقانی (ایذه و باغملک) و علیرضا محجوب (تهران) با 3513، 3469، 2343، 2261، 2089، 1977، 1872، 1859، 1795 و 1731 دقیقه تأخیر بوده‌اند. یوسف قاسمی (لاهیجان و سیاهکل) در این بخش با 254 دقیقه تأخیر، در رتبه یکصد و سی و نهم جدول جای گرفته است. این درحالی است که برای بیش از 33 تن از نمایندگان هیچ تأخیری ثبت نشده که البته در مواردی به دلیل مسئولیت رسمی ایشان در مجلس بوده است.
بر اساس شاخص تعداد نطق میان دستور نمایندگان در صحن علنی، بیشترین تعداد ناطقان به ترتیب هادی قوامی (اسفراین)، قدرت‌الله علیخانی (قزوین، آبیک و البرز)، حسینعلی شهریاری (زاهدان)، نادر قاضی‌پور (ارومیه)، مصطفی کواکبیان (سمنان)، محمدرضا خباز (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) با 18، 18، 17، 17، 17 و 17 نطق بوده‌اند.
یوسف قاسمی (لاهیجان و سیاهکل) در این بخش با 5 نطق میان دستور، در رتبه هشتاد و هشتم جدول جای گرفته است.
بر اساس شاخص تعداد سئوالات از وزرا، نادر قاضی‌پور (ارومیه)، الیاس نادران (تهران) و داریوش قمری (ایلام) به ترتیب با تعداد 37، 25 و 16 سئوال از وزرا، پرسش‌گرترین نمایندگان هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بوده‌اند. یوسف قاسمی (لاهیجان و سیاهکل) در این بخش با 4 سئوال از وزرا، در رتبه سی‌ام جدول جای گرفته است.
همچنین بر اساس این آمار، ۱۳۴ نماینده اقدام به پرسش از وزیر کرده‌اند که در این میان، ۶۴ نماینده تنها اقدام به طرح یک پرسش کرده‌اند.
امید است اطلاعات منتشر شده در "عدالتخواهی" بتواند در ارزیابی دقیق‌تر از مجلس هشتم و انتخاب کاندیداهای اصلح، به مردم کمک کند.
رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: "امروز ما مدیون همه‏‌ آن انسان‌هاى بزرگ از شیخ فضل‌الله و بهبهانى و مدرس تا شهداى انقلاب در سى سال اخیر و شهیدان مجلس شوراى اسلامى می‌باشیم. تکلیف حقوقى و اخلاقى سنگینى بر ذمه‏‌ یکایک نمایندگان محترم قرار دارد و این امانت شرعى که از امروز تا چهار سال برعهده‏‌ شما معتمدان ملت است، می‌تواند فرصت تاریخى و باشکوهى در تاریخ حیات سیاسى ایران عزیز باشد.
بر این پایه، نکاتى یادآورى می‌گردد:
۱- شکر نعمت نمایندگى در آن است که قدر آن دانسته شود و نماینده در همه‏‌ این دوران، همه‏‌ توان و ظرفیت خود را در خدمت آن قرار دهد. سرگرم شدن به هر کارى که در این وظیفه خلل وارد آورد، ناروا و ناسپاسى است. حضور کامل در همه‏‌ جلسات عام و خاص مجلس، لازمه‏‌ حتمى این وظیفه‏‌گذارى است."
فایل اکسل گزارش کامل غیبت‌ها، تأخیرها، نطق‌های میان دستور و سئوال از وزرا برای مجلس هشتم را می‌توانید از این‌جا دریافت نمایید.
به گزارش "لاهیگ"، در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هشتم نیز
"جنبش عدالتخواه دانشجویی" در تاریخ 20 اسفند 1386 اقدام به انتشار بخشی از کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هفتم نموده بود که بر پایه آن، نماینده وقت مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی (ایرج ندیمی) تنها با 2 جلسه غیبت، 83 دقیقه تأخیر، 19 نطق پیش از دستور و 18 سئوال از وزرا در صدر منظم‌ترین و پرکارترین نمایندگان مجلس هفتم اعلام شده بود.
فایل‌های مربوط به کارنامه مجلس هفتم را می‌توانید از این‌جا (غیبت - تأخیر - نطق - سئوال) دریافت نمایید.
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
شهروند لاهیجانی: متشکریم لاهیگ.
غریبه: آخه بابا سئوال الکی هم مشکل حل می‌کنه؟ علت عدم حضور و یا تأخیر آقای قاسمی به‌دلیل مسئولیت ایشان بوده و درخصوص صحبت رتبه دادن را قبول ندارم. بروید ببینید چقدر صحبت‌هاش مصوب شده؟ این ارزش داره. چقدر کار شده؟
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"