كدخبر: ۴۵۹۱
تاريخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
همایش‌"بررسی‌توانمندی‌های‌گیلان؛قطب‌سلامت‌كشور"برگزارشد
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار داشت: اراده جمعی در استان گیلان بر این قرار گرفته است تا از ظرفیت‌های موجود در بخش سلامت و درمان، به نفع توسعه گردشگری استفاده شود.
همایش "بررسی توانمندی‌های استان گیلان؛ قطب سلامت كشور" روز پنج‌شنبه با حضور مدیران كشوری و استانی در رشت گشایش یافت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، دبیر علمی
همایش "بررسی توانمندی‌های استان گیلان؛ قطب سلامت كشور" در آیین گشایش این همایش، معرفی و شناساندن توانایی‌ها و پتانسیل‌های گردشگری سلامت استان، شناسایی و تحویل بازارهای آسیای میانه در راستای جذب گردشگر، حمایت از مؤسسات مرتبط با گردشگری سلامت و تقویت بیشتر رقابت‌پذیری گردشگری سلامت در عرصه منطقه‌ای را از مهم‌ترین اهداف این سمینار عنوان كرد.
فرامرز رشیدی افزود: هماهنگی و همكاری بین بخشی بین سازمان‌های دولتی و همچنین تعامل با بخش خصوصی، ضرورت انجام طرح‌های تحقیقاتی برای ارائه خدمات مناسب و همچنین تسهیل روادید برای گردشگران از دیگر اهداف مورد بررسی در این همایش است.
وی ادامه داد: این همایش تخصصی در قالب پنل علمی به بررسی چالش‌ها و توانمندی‌های استان گیلان در گردشگری سلامت می‌پردازد.
رشیدی خاطرنشان ساخت: در این همایش تخصصی، پنج مقاله در ابعاد مختلف از گردشگری سلامت ارائه خواهد شد.
مدیركل مناطق نمونه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این همایش اظهار داشت: جذب گردشگر سلامت در كشور نیازمند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های منسجم است.
بهرام كریمی افزود: كیفیت بالا در ارائه خدمات، پایین بودن نسبی هزینه‌های درمان و جاذبه‌های گردشگری منحصر به فرد از عوامل جذب گردشگری سلامت در كشور است.
وی گفت: همچنین هماهنگ نبودن سازمان‌های متولی گردشگری، نبود نظام جامع جمع‌آوری اطلاعات مربوط به ورود گردشگران سلامت به كشور، ناكارآمدی نظام اطلاع‌رسانی درخصوص قابلیت‌ها و كمبود زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری سلامت از دلایل نامطلوب جایگاه این شاخه از توریسم در كشور می‌باشد.
مدیركل مناطق نمونه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: در مبحث گردشگری سلامت، منطقی‌ترین روش در دنیا بحث ورود بخش خصوصی است.
دبیر كمیته گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز در ادامه این همایش گفت: هم‌اكنون گردشگر سلامت، سه برابر گردشگر عادی درآمدزایی دارد.
دکتر حسن راشكی افزود: كشور در زمینه گردشگری سلامت دارای استعدادهای بالقوه‌ای چون هزینه پایین درمان، توسعه علم پزشكی، نیاز كشورهای منطقه به توریسم درمانی و ... است، اما متأسفانه نام كشورمان به عنوان قطب گردشگری سلامت در دنیا مطرح نیست.
وی بیان داشت: نبود تمركز در سیاست‌گذاری و وجود نداشتن كانال‌های تعریف شده برای ورود گردشگران (وجود دلالان و واسطه‌ها) از موانع كنونی این صنعت می‌باشد و نیاز است یك سیاست متمركز در بخش گردشگری سلامت ایجاد شود.
راشکی همچنین اعلام کرد: آیین‌نامه صدور مجوز خدمات گردشگری سلامت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شده است.
دبیر كمیته گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: تدوین این آیین‌نامه موجب نظارت دقیق و قانونمند شدن فرآیند گردشگری سلامت در كشور می‌شود.
وی اظهار داشت: فقدان نظارت بر گردشگری سلامت موجب رشد دلالان می‌شود و این موضوع به سیستم نظام سلامت كشور خدشه وارد می‌كند.
وی ادامه داد: كمیته گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأكید شخص وزیر شكل گرفته و موجب همكاری و تعامل سازمان‌های ذینفع می‌شود.
وی خاطرنشان ساخت: ظرفیت خالی اشغال تخت در بخش خصوصی كشور برای ارائه خدمات به گردشگران سلامت 40 درصد است و پیش‌بینی شده تا پایان سه سال نخست برنامه پنجم توسعه، بتوان به یك میلیارد دلار درآمد حاصل از گردشگری سلامت دست یافت.
راشكی اضافه كرد: در زمان حاضر با توجه به آمار برآورد شده سالانه 50 هزار گردشگر سلامت وارد كشور می‌شوند كه درآمد سالانه حاصل از آن 150 میلیون دلار است.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی مهر (از موفق‌ترین مراكز فنآوری‌های نوین پزشكی در زمینه تحقیقات ناباروری در كشور و خاورمیانه) نیز در این همایش بیان داشت: بایستی با ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی، رفتار اسلامی و مهر و محبت به مددجویان و گردشگران سلامت به نشر فرهنگ اسلامی در دنیا بپردازیم.
دكتر مرضیه مهرافزا اظهار كرد: بایستی فرهنگ غنی اسلامی را همراه با درمان به گردشگران سلامت ارائه داد.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این همایش گفت: گردشگری سلامت در استان با توجه به دارا بودن ظرفیت‌های كم‌نظیر نیازمند برنامه‌ریزی همه‌جانبه و هماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی است.
امید عزیزی افزود: بازار گردشگری سلامت، فرصت‌های ممتازی برای استان فراهم می‌آورد تا در دستیابی به سهم عادلانه حركت به سمت بازار آسیای میانه اقدام شود.
وی خاطرنشان ساخت: بخش خصوصی درمان و گردشگری نیز می‌تواند از این فرصت برای ارتقاء همكاری در زمینه گردشگری سلامت منتفع شود.
وی تأکید کرد: تمام برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای ارتقاء استان به قطب گردشگری سلامت شمال كشور است.
دبیر اجرایی
همایش "بررسی توانمندی‌های استان گیلان؛ قطب سلامت كشور" نیز در ادامه این همایش گفت: امكانات تخصصی و فوق تخصصی پزشكی گیلان از توانمندی‌های جذب گردشگر سلامت است.
دكتر علیرضا كریم‌زاد حق، نیروی انسانی پزشكی گیلان در شمال كشور را بی‌نظیر خواند و افزود: این استان در زمینه جراحی قلب، درمان ناباروری، پیوند كلیه و اعضاء، جراحی پلاستیك، دندانپزشكی و ... حرفی برای گفتن دارد.
وی اظهار كرد: ارائه خدمات پزشكی تخصصی و فوق تخصصی و همچنین وجود جاذبه‌های متعدد گردشگری در زمینه اكوتوریسم، گردشگری مذهبی، تاریخی، فرهنگی و ... ظرفیت ارزشمندی است كه می‌تواند گیلان را به قطب گردشگری سلامت شمال كشور تبدیل كند.
وی كه مدیرعامل و نائب رئیس بیمارستان بین‌المللی قائم(عج) رشت نیز هست ادامه داد: برای رسیدن به هدف یاد شده، نارسایی‌هایی وجود دارد كه بایستی با همكاری و تعامل سازمان‌ها و ادارات مختلف برطرف شود.
كریم‌زاد حق در ادامه تسهیل روادید گردشگران سلامت را یكی از موارد مهم در توسعه این صنعت دانست و یادآور شد: همچنین بایستی فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل رشت به پروازهای هفتگی به پایتخت كشورهای آسیای میانه و مراكز استان‌های كشور مجهز شود.
وی اظهار كرد: هم‌اكنون درآمد ناشی از هر گردشگر سلامت سه برابر گردشگر عادی است كه می‌تواند در اشتغالزایی پایدار نقش اساسی ایفا نماید.
وی افزود: توسعه گردشگری سلامت در گیلان، استان را متحول و پایه‌ریز یك اقتصاد بدون وابستگی به نفت در كشور خواهد بود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این همایش اظهار داشت: اراده جمعی در استان گیلان بر این قرار گرفته است تا از ظرفیت‌های موجود در بخش سلامت و درمان، به نفع توسعه گردشگری استفاده شود.
رضا علیزاده افزود: اساساً گردشگری و فعالیت‌های مرتبط با آن، با سلامت جسم و روح انسان ارتباط معنادار دارد. همین که انسان مدتی را از محیط زندگی و شرایط معمول و یکنواخت خود خارج شده و محیط جدید را تجربه می‌کند، به سلامت او کمک شایان توجهی کرده است.
وی با تأکید بر محوریت یافتن گردشگری با علائق  ویژه در کشورهای توسعه یافته بیان داشت: دیگر نمی‌توان گردشگری را به عنوان یک فعالیت جنبی و تفننی دنبال کرد، چرا که فعالیت‌های گردشگری بسیار تخصصی و با شاخه‌های مختلف هدفگذاری شده و موضوعاتی چون گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی، گردشگری ماجراجویانه، اکوتوریسم و ... هم پیوند با هم، زمینه فعالیت متنوع گردشگری را فراهم می‌سازد.
علیزاده گریز از زندگی شهرنشینی را یکی از عوامل گسترش صنعت گردشگری برشمرد و اظهار داشت: دغدغه‌های زندگی مدرن که آمیخته با دود، ترافیک و خستگی مردم شهرنشین از کار و مشغله‌های روزمره است، می‌تواند به واسطه گردشگری جریان معمول و یکنواخت را تغییر داده و برای مدتی زندگی و زیستن در نقاط خوش آب و هوا تجربه شود که البته استان سرسبز گیلان از این استعداد برخوردار است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان علاوه بر شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان گیلان، ظرفیت‌های گردشگری درمان و پزشکی را یک فرصت مناسب و مغتنم دانست و گفت: در حال حاضر پزشکان متخصص و مجرب بسیاری به ارائه فعالیت‌های تخصصی در گیلان مشغول می‌باشند که در صورت برنامه‌ریزی می‌توان در زمینه گردشگری سلامت فرصت‌سازی کرد.
وی اضافه کرد: ایجاد مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی در شرایط موجود توانسته بخشی از انتظارات را برآورده سازد، ولیکن بسترسازی‌های بیشتر در این زمینه می‌تواند دامنه گردشگری سلامت را بیش از پیش بسط دهد.
علیزاده در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حوزه‌های مختلف استان گیلان شرایط برای برنامه‌ریزی در زمینه توسعه گردشگری سلامت بسیار فراهم است. از یک‌سو گروه‌های تخصصی درمان و پزشکی از توانمندی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم برخوردارند و از سوی دیگر، عرضه‌کنندگان خدمات گردشگری می‌توانند به عنوان خدمات پشتیبان، شرایط مطلوب را برای ورود به بازارهای هدف گردشگری فراهم نمایند.
وی افزود: این مهم زمانی محقق می‌شود که حلقه‌های خدمات در گردشگری سلامت، اعم از مراکز درمانی تخصصی، خدمات بیمه‌ای، حمل و نقل و ترانسفر، خدمات تور، اماکن اقامتی، پذیرایی و سایر خدمات مورد انتظار مهیا شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان اظهار امیدواری کرد با تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به استان گیلان در قالب 71 منطقه نمونه گردشگری و حمایت همه‌جانبه دولت در تأمین زیرساخت‌ها و اعطاء تسهیلات، انگیزه کافی برای سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری سلامت، به‌ویژه با ایجاد دهکده‌های سلامتی فراهم شود.
"گردشگری سلامت" نوعی از گردشگری است كه به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیش از 24 ساعت و كمتر از یك سال صورت می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، همایش تخصصی یك‌ روزه "بررسی توانمندی‌های استان گیلان؛ قطب سلامت كشور" روز پنج‌شنبه با حضور مدیران كشوری و استانی در سالن همایش بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی قائم(عج) رشت برگزار شد.
نظرات بینندگان:
به مردم سياهكل و گيلان تبريك مي‌گويم كه فرد بي‌ادعايي نظير دكتر كريمي در سطح ملي پست دارد. اما حتي نزديكانش نيز نمي‌دانند. در ضمن ايشان دوره دكتراي خود را در دانشگاه تهران گذرانده و از اين مدارك كيلويي ندارد.
مدیران محترم لاهیگ! آیا بهتر نبود سخنرانی آقای دکتر کریمی که به نوعی همشهری و هم‌استانی شما نیز هست در سایت می‌گذاشتید؟ خبرگزاری‌های مهم نظیر فارس، ایسنا، ایرنا و مانند آن به‌طور کامل سخنان ایشان را پوشش داده‌اند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"