كدخبر: ۳۶۴۱
تاريخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
درخشش آيين‌های بومی گيلان در جشنواره جهانی نوروز
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان اجراي برنامه‌هاي آييني بومي و جشنواره‌هاي محلي را از ديگر برنامه‌هاي نوروز برشمرد و گفت: اين جشنواره‌ها در دو محل كلبه جهانگردي و موزه ميراث روستايي برگزار مي‌شوند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از درخشش آيين‌هاي بومي محلي اين استان در جشنواره جهاني نوروز خبر داد.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از خبرگزاري‌های فارس و ایسنا، اميد عزيزي در جمع فعالان گردشگري گیلان با اشاره به اختتاميه جشنواره جهاني نوروز در تهران اظهار داشت: مراسم گروه آييني بومي سياهكل مقام دوم اين جشنواره را كسب كرد.
وي ادامه داد: اين مراسم با حضور سفراي خارجي و تمام استان‌ها برگزار شد.
عزيزي جشنواره جهاني نوروز را فرصتي براي معرفي بهتر جاذبه‌هاي گردشگري استان معرفي كرد و افزود: براي احياي ظرفيت‌هاي بومي و محلي بايد تلاش بيشتري صورت گيرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان به برگزاري جشنواره جهاني نوروز به صورت ملي در هفتم فروردين سال 1390 اشاره كرد و گفت: اين مراسم با حضور 70 كشور در ارگ آزادي تهران برگزار مي‌شود.
وي تأكيد كرد: تلاش تمام شهرستان‌ها بايد به طرف احياي جاذبه‌هاي استان و درخشش آن در جشنواره جهاني نوروز باشد.
عزيزي از رشد 11/8 درصدي گردشگري در گيلان خبر داد و تصريح كرد: تأثير ماندگاري گردشگر در روند اقتصادي گيلان بيش از 24 درصد بوده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان ايجاد زيرساخت‌هاي گردشگري، راه‌اندازي جشنواره‌هاي بومي محلي، معرفي جاذبه‌هاي گردشگري و ... را از جمله عوامل مؤثر در اين رشد عنوان كرد.
وي تعامل و همكاري تمام سازمان‌هاي ذي‌ربط با گردشگري را لازمه تحقق و تداوم اين مهم برشمرد و خاطرنشان كرد: تمام مسئولان بايد در راستاي اين امر هماهنگ عمل كنند.
عزيزي بر ايجاد ارتباط و تعامل بيشتر با كشورهاي حاشيه خليج فارس تأكيد كرد و گفت: ورود گردشگران خارجي بهترين مؤلفه توسعه صنعت گردشگري به‌شمار مي‌رود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به فعاليت ستاد ساماندهي سفرهاي نوروز 1390 تصريح كرد: اجراي برنامه‌هاي اين ستاد در شهرستان‌ها نيازمند تأمين اعتبار است.
وي به آمادگي ستاد تسهيلات سفر از 25 اسفند ماه اشاره كرد و افزود: تمام سازمان‌ها بايد آماده ارائه خدمات به گردشگران باشند.
عزيزي آمادگي بيش از 787 واحد اقامتي و پذيرايي در ايام نوروز را از جمله اقدام‌ها عنوان كرد و اظهار داشت: تمام فعالان عرصه گردشگري در واحدهاي اقامتي و پذيرايي بايد در اين حوزه توانمند باشند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به لغو مجوز واحدهاي متخلف و برخورد با آن‌ها خاطرنشان كرد: اين واحدها بايد طبق موازين و برنامه‌هاي مشخص شده با گردشگران برخورد كنند.
وي اجراي برنامه‌هاي آييني بومي و جشنواره‌هاي محلي را از ديگر برنامه‌هاي نوروز برشمرد و گفت: اين جشنواره‌ها در دو محل كلبه جهانگردي و موزه ميراث روستايي برگزار مي‌شوند.
عزيزي هدايت گردشگران به سوی جاذبه‌هاي روستايي را مهم خواند و تصريح كرد: ساماندهي مسافران در قالب تورها اين امر را محقق مي‌كند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: با هماهنگي و تعامل همه‌جانبه بايد از ظرفيت سفرهاي نوروزي براي تداوم رشد گردشگري در استان استفاده كرد.
وی از راه‌اندازي بيش از 80 ايستگاه صنايع دستي و چهار نمايشگاه در شهرستان‌هاي مختلف استان همزمان با ايام نوروز خبر داد.
عزيزي صنايع دستي و بومي گيلان را يكي از جاذبه‌هاي مهم گردشگري اعلام كرد و اظهار داشت: احياي اين صنعت توسعه بيشتر گردشگري را دربر دارد.
وي به توسعه گردشگري گيلان در سال 1390 با محوريت احياي صنايع دستي اشاره كرد و افزود: شناسايي و حمايت از هنرمندان، راه‌اندازي كلاس‌هاي آموزشي، ارائه تسهيلات به هنرمندان و بيمه كردن آن‌ها از جمله اقدام‌هاي مهم اين سازمان است.
عزيزي ايجاد بازارچه‌هاي صنايع دستي در گيلان و در اختيار قرار دادن غرفه‌هاي فروش در منطقه آزاد انزلي به هنرمندان را از ديگر برنامه‌هاي پيگير ميراث فرهنگي گيلان برشمرد و تصريح كرد: برنامه‌ريزي‌هاي لازم در اين راستا انجام مي‌شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به رشد صنايع دستي خانگي به‌ويژه در روستاها، خاطرنشان كرد: بانوان بالاترين درصد هنرمندان را شامل مي‌شوند؛ ضمن اين‌كه توسعه مشاغل خانگي احياي صنايع دستي و توسعه اقتصادي خانوارها را دربر دارد.
وي گردشگري را يكي از صنايع پردرآمد در جهان معرفي كرد و گفت: در حال حاضر برنامه‌ريزي، مديريت، راهبري، نظارت و كنترل امري تخصصي بوده و نيازمند دانش است.
عزيزي داشتن اطلاعات در ابعاد مختلف كيفي و كمي و همچنين اطلاع از عوامل اثرگذار بر وظايف سازماني را امري مهم در موقعيت برنامه‌ريزي عملياتي و اجرايي اعلام كرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به اين‌كه سير تحولات تاريخي، گستره علمي و تغيير زندگي انسان‌ها را به كاوش و پژوهش معطوف مي‌كند، بيان داشت: گردشگري در اين راستا نقش مؤثري به عهده دارد.
وي كسب معرفت فرهنگ ديگران و شناخت ويژگي‌هاي فرهنگ خودي را از رويكردهاي گردشگري دانست و تصريح كرد: در دين اسلام بر اين رويكرد تأكيد شده است.
عزيزي كشف و احياي ميراث گذشتگان را از رويكردهاي گردشگري معرفي كرد و افزود: گردشگري مانند هنري است كه از ذهن خلاق صنعتگران و هنرمندان بومي تراوش كرده و در معرض ديدگان دانش‌پژوه، طبيعت‌گرد و محقق قرار مي‌دهد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان اظهار داشت: ثبت، ضبط و انتشار افكار، ايده‌ها و اندوخته‌هاي فرهنگي در اين راستا امكان‌پذير مي‌شود.
وي با بيان اين‌كه گيلان گنجينه تمدن و طبيعت نام گرفته است، خاطرنشان كرد: گيلان با بهره‌مندي از مواهب طبيعي، تاريخي و تنوع اقليمي در نگاه گردشگران به عنوان سرزمين رؤياها ياد مي‌شود.
عزيزي وجود چشم‌اندازهاي خيره‌كننده دريا، تالاب‌هاي استيل آستارا و انزلي، كوه‌هاي سر به فلك كشيده، آب و هواي متنوع و ديگر جاذبه‌هاي فرهنگي بومي را از جمله اين مواهب اعلام كرد و گفت: در احياي اين ثروت خدادادي بايد تلاش كرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان بيان داشت: وجود مواهب طبيعي در كنار ميراث معنوي استان و نيز سرمايه انساني و تاريخي، جاذبه‌هاي گيلان را بي‌نظير و غيرقابل توصيف كرده است.
وي ارائه تبليغات صحيح به گردشگران را لازمه احياء و شناسايي جاذبه‌هاي گيلان برشمرد و افزود: تمام سازمان‌ها بايد در اين مسير همگام با ميراث فرهنگي حركت كنند.
عزيزي چاپ و انتشار بروشورهاي تبليغاتي به گردشگران و راه‌اندازي ايستگاه‌هاي اطلاع‌رساني در تمام مبادي ورودي استان را از ديگر اقدام‌ها اعلام كرد و اظهار داشت: اطلاع‌رساني از طريق رسانه‌ها و برنامه‌هاي صدا و سيما در كنار اين اقدام‌ها پررنگ‌تر از گذشته انجام مي‌شود.

معاون گردشگري اداره
كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان نیز در این نشست گفت: جشنواره آيين‌های بومي در شهرستان‌ها و در پارك جنگلي سراوان، كلبه جهانگردي و موزه ميراث روستايي به صورت مداوم در طول ايام نوروز برگزار مي شود.
رضا عليزاده افزود: ستاد سفرهاي نوروزي با همكاري تمامي دستگاه‌هاي ذي‌ربط تمهيدات لازم جهت رفاه مسافران نوروزي را در استان پيش‌بيني نموده است.

وي ادامه داد: با توجه به افزايش سفرها در ايام نوروز به استان گيلان، تمهيدات ويژه‌اي درخصوص اسكان مسافران با توجه به شرايط  ويژه اين استان به‌عمل آمده است و علاوه بر اين‌كه تمام هتل‌ها و مجتمع‌هاي خدماتي آمادگي ارائه خدمات براي مسافران را دارند، بعضي از مدارس و دانشگاه‌ها و همچنين در صورت نياز ورزشگاه‌ها نيز پذيراي ميهمانان عزيز مي‌باشند.

وي گفت: ميراث فرهنگي تلاش نموده به منظور هدايت گردشگران به سمت جاذبه‌هاي گردشگري استان، اقلام فرهنگي متنوع از قبيل بروشور، نقشه راهنما و لوح‌هاي فشرده را در اختيار گردشگران قرار دهد و در اين راستا 50 ايستگاه در ورودي شهرهاي استان پيش‌بيني شده است.

عليزاده افزود: همچنين در راستاي حمايت از توليدكنندگان صنايع دستي بالغ بر 80 ايستگاه صنايع دستي و 4 نمايشگاه صنايع دستي در سطح استان داير مي‌باشد كه اين امر باعث مي‌شود گردشگران بهتر با صنايع دستي استان آشنا شده و در صورت نياز با قيمت مناسب‌تري به خريداري اين محصولات نفيس بپردازند.

معاون گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان همچنين از برگزاري جشنواره‌هاي بومي و محلي اكثر شهرستان‌ها خبر داد و افزود: جشنواره آيين بومي در شهرستان‌ها و در پارك جنگلي سراوان، كلبه جهانگردي و موزه ميراث روستايي به صورت مداوم در طول ايام نوروز برگزار مي‌شود كه اميدواريم با برگزاري اين جشنواره، فرهنگ ديرينه استان را بيش از گذشته حفظ نماييم.
وي در پايان افزود: ما اميدواريم كه بتوانيم تمامي تلاش خود را براي رفاه حال گردشگران به‌كار گيريم و تاكنون بيش از 878 واحد گردشگري و همچنين بالغ بر 13 هزار تخت و بيش از 4 هزار و 500 اتاق آماده اسكان مسافران مي‌باشد.

نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"