كدخبر: ۳۵۵۹
تاريخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
گردشگری نقش به‌سزايی در رفع بيكاری جوانان گيلانی دارد
معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از بخش خصوصي و فعالان صنعت گردشگري در استان گيلان خواست تا از هم‌اكنون خود را براي جذب گردشگر داخلي و خارجي و ارائه خدمات مطلوب به آنان آماده كنند.
معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، نگاه عقلاني توأم با توجه به مسائل اسلامي در صنعت گردشگري كشور شكل گرفت.
به گزارش خبرگزاری‌های ايرنا، ایسنا و فارس، رضا عليزاده روز پنج‌شنبه در نشست با مديران برتر تأسيسات صنعت گردشگري گيلان افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي، فرهنگ منحط غربي از گردشگري فاصله گرفت و گردشگري را در مسير صحيح و اصولي قرار داد.
وي اظهار داشت: ضمن اين‌كه در اجراي برنامه‌هاي توسعه، صنعت گردشگري جايگاه ويژه‌اي يافت و توجه به اين صنعت نيز بيشتر شد.
 


معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان ادامه داد: مديران نظام اسلامي هم با هدف‌گذاري در زمينه ايجاد مناسبات فرهنگي و ارتباط با كشورهاي دوست، موقعيت ويژه‌اي را براي رونق بخش گردشگري و ارتقاء سطح اقتصادي كشور از اين طريق ترسيم كردند.
وي در مقايسه ايجاد زيرساخت‌هاي گردشگري قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي 45 واحد گردشگري با 226 نفر نيروي انساني شاغل در استان وجود داشت كه اين تعداد در سال 1384 به 196 واحد و 66 نفر نيروي انساني افزايش يافت.
عليزاده خاطرنشان ساخت: با روي كار آمدن دولت نهم، صنعت گردشگري روند رو به رشدي را پيمود، به‌طوري كه اكنون 877 واحد گردشگري در گيلان فعال بوده و ظرفيت تخت مكان‌هاي اقامتي نيز از پنج هزار و 845 تخت به 12 هزار و 872 افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: در اين مدت تعداد اتاق مراكز اقامتي نيز از يك هزار و 860 اتاق به چهار هزار و 579 اتاق و ظرفيت صندلي‌ها نيز از 9 هزار و 420 صندلي به 42 هزار و 730 صندلي افزايش يافته است.
معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به اهتمام دولت به عدالت‌محوري و توزيع عادلانه ثروت بيان داشت: در همين زمينه، 17 روستاي هدف گردشگري انتخاب شد تا با سرمايه‌گذاري خرد و احياي مسائل فرهنگي در اين مناطق، وضعيت معيشتي روستاييان بهبود يابد.
وي با بيان اين‌كه در سند چشم‌انداز 20 ساله براي ورود 20 ميليون گردشگر به كشور برنامه‌ريزي شده، سهم استان گيلان از اين ميزان را 5/5 درصد اعلام كرد.
عليزاده از بخش خصوصي و فعالان صنعت گردشگري در استان گيلان خواست تا از هم‌اكنون خود را براي جذب گردشگر داخلي و خارجي و ارائه خدمات مطلوب به آنان آماده كنند.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از انجام 2 هزار بازديد نظارتي از تأسيسات گردشگري اين استان خبر داد و افزود: اين ميزان بازديد نسبت به سال گذشته 11 درصد رشد داشته است.
وي با اشاره به پيگيري نظارت‌ها با توجه به فرا رسيدن نوروز سال 1390 افزود: اين نظارت‌ها با همكاري دانشگاه علوم پزشكي، نيروي انتظامي، تعزيرات حكومتي، سازمان بازرگاني و ‌... انجام مي‌شود.
عليزاده ارائه خدمات كيفي به گردشگران را موجب رضايت‌مندي و جذب بيشتر آن‌ها در گيلان خواند و تصريح كرد: اين حركت نيازمند همكاري و تعامل تمام مراكز و تأسيسات گردشگري است.
وی از برخورد جدي نیروی انتظامی با فعاليت واحدهاي غيرمجاز در قالب طرح پژواک خبر داد و با بيان اين‌كه همكاري واحدهاي گردشگري با طرح پژواك ضروري است، گفت: اين طرح با نصب دستگاه‌های مربوطه به منظور نظارت و بررسي فعاليت واحدها صورت مي‌گيرد.
 


عليزاده پيگيري آموزش‌هاي تخصصي براي فعالان عرصه گردشگري را يكي از برنامه‌هاي مهم این سازمان ذكر كرد و بيان داشت: اطلاعات گردشگري در تمام دنيا به‌روز شده است.
معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به تشكيل جلسه‌هاي ستاد تسهيلات سفر در آينده نزديك خاطرنشان كرد: اين جلسه‌ها در شهرستان‌ها به رياست فرمانداران و گردهمايي فعالان گردشگري برگزار مي‌شود.
وي توجه به ساماندهي تورهاي گردشگري در ايام نوروز را يكي از برنامه‌هاي مهم اين ستاد برشمرد و تصريح كرد: گردشگري در قالب تور موجب دستيابي به اهداف مورد نظر مي‌شود.
به گفته عليزاده، هدفمندي يارانه‌ها موجب با برنامه شدن گردشگران در هزينه‌كرد سفر شده و راه‌اندازي تورها مي‌تواند در كاهش هزينه‌ها و اجراي برنامه‌هاي كيفي تورگردي و هدفمند تأثيرگذار باشد.
وی بر برنامه‌ريزي دفاتر خدمات مسافرتي در راستاي جذب گردشگران تأكيد كرد و بيان داشت: دفاتر بايد بسته‌هاي تبليغاتي خود را آماده كنند و در اختيار مراكز و واحدهاي گردشگري قرار دهند.
وي با بيان اين‌كه تبليغات نقش كليدي در توسعه گردشگري دارد، اضافه كرد: انجام تبليغات صحيح و به‌موقع مي‌تواند بسيار مؤثر باشد.
عليزاده به جذب گردشگر از ديگر استان‌ها توسط تورهاي مسافرتي اشاره كرد و گفت: دفاتر خدمات مسافرتي بايد با در اختيار قرار دادن بسته‌هاي تبليغاتي خود به مراكز گردشگري ديگر استان‌ها اقدام به جذب گردشگر كنند.
معاون گردشگری اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با اشاره به اين‌كه برنامه‌ريزي براي سفر با فرا رسيدن نوروز در خانواده‌ها چشمگيرتر مي‌شود، اظهار داشت: زمينه‌ها و امكانات تفريحي براي گردشگران را بايد فراهم كرد.
وي گيلان را داراي ظرفيت‌هاي گردشگري بالايي دانست و خاطرنشان كرد: همكاري، تعامل و برنامه‌ريزي لازمه احياي اين ظرفيت‌هاست.
علیزاده اظهار داشت: گردشگري نقش به‌سزايي در رفع بيكاري در استان گيلان مي‌تواند داشته باشد. زيرا استان گيلان يك استان گردشگرپذير است كه اگر سرمايه‌گذاري‌هاي لازم را انجام دهيم، مي‌توانيم براي بسياري از جوانان اشتغال ايجاد نماييم.
وي ادامه داد: پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي استان گيلان هنوز براي مردم كشور ما كاملاً شناخته‌شده نيست و بسياري از كشورهاي همجوار از ظرفيت‌هاي اين استان بي‌اطلاع هستند كه وظيفه ما مسئولين است تا اين ظرفيت‌ها را به نحو احسن به مردم بشناسانيم.
عليزاده افزود: كشورهاي خارجي با هر شيوه و ترفندي تلاش مي‌كنند تا گردشگران را به كشورشان جذب كنند؛ زيرا آنان به اين نتيجه رسيده‌اند كه هر گردشگري سرمايه قابل ملاحظه‌اي را براي آنان به ارمغان مي‌آورد و ما نيز اكنون بايد همانند آنان شرايط و بستر را براي جذب و ماندگاري گردشگران فراهم نماييم.
وي خاطرنشان كرد: به زودي با حضور معاون اول رئيس جمهور كارگاه گردشگري در استان گيلان كه از مصوبات سفر هیأت دولت بوده است، تشكيل مي‌شود.
وي تصريح كرد: ما فضاهاي بسيار زيادي در استان گيلان داريم كه مي‌توانيم از اين فضاها براي انجام ورزش‌هاي جهاني، همچون اسكي روي آب و چمن و ... استفاده نماييم و همچنين با قرار دادن بسته‌هاي گردشگري مناسب براي مسافران و گردشگران جذابيت‌هاي ويژه‌اي را در اين استان ايجاد نماييم.
وي گفت: هتل‌داران كه نقش به‌سزايي در جذب ماندگاري گردشگر دارند، بايد با برنامه‌ريزي از قبل تعيين شده در ايام پيك سفر، مسافران و گردشگران را از تورهاي تفريحي كه براي‌شان درنظر گرفته شده مطلع سازند.
در ادامه اين نشست، یک عضو هيأت مديره جامعه هتل‌داران گیلان اظهار داشت: چون استان گيلان استاني توريستي است، مشكلات در اين استان بسيار بيشتر و بي حد و حصر است. وجود مسافر كاشانه‌ها در مراكز شهرستان‌ها باعث شده كه هتل‌ها جايگاه واقعي‌شان را از دست بدهند.
شبستاني ادامه داد: ‌هتل‌ها تأسيسات بزرگي هستند، اما بسيار شكننده بوده و نياز به حمايت بيشتر مسئولين استان دارند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"