كدخبر: ۳۱۷۷
تاريخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۹
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
تعريف درستی از صنعت گردشگری در گیلان نداريم!
دبير جامعه هتل‌داران گيلان با بيان اين‌كه فعاليت گردشگري منحصر به يك نهاد نيست، تصريح كرد: توسعه گردشگري نيازمند بسيج همگاني است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، گفت: آسيب‌شناسي گردشگري در گيلان ضروري است.
به گزارش خبرگزاري فارس، اميد عزيزي عصر امروز در همايش تخصصي مجمع هماهنگي تشكل‌هاي صنفي گردشگری استان با بيان اين‌كه گيلان به عنوان قطب گردشگري در كشور شناخته شده است، اظهار داشت: سياست‌هاي برنامه‌اي بايد احياء‌كننده ظرفيت‌هاي موجود باشد.
وي با اشاره به شاخصه‌ها و ويژگي‌هاي بارز گردشگري در گيلان، تصريح كرد: اين شاخصه‌ها مي‌تواند به عنوان فرصتي مناسب براي ارتقاء صنعت توريسم و ايجاد اشتغالزايي در منطقه استفاده شود.
عزيزي بر اجراي راهبردهاي تخصصي و كارشناسي در مسير شناسايي آسيب‌ها و موانع موجود در بحث گردشگري تأكيد كرد و افزود: توسعه گردشگري نيازمند آسيب‌شناسي تخصصي است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، روند گردشگري در استان را رو به رشد خواند و تصريح كرد: اين روند با توجه به شاخصه‌هاي گردشگري در گيلان رضايت‌بخش نيست.
وي با بيان اين‌كه گردشگري يك صنعت فرابخشي است، خاطرنشان كرد: توسعه اين صنعت حساسيت و تلاش تمام اقشار جامعه را مي‌طلبد.
عزيزي مديريت داشته‌ها و ظرفيت‌هاي موجود را ضروري دانست و تأكيد كرد: مديريت فني حاكم بر تأسيسات، يكي از راهكارهاي كاربردي در اين‌خصوص است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان همت و تلاش تمام فعالان عرصه گردشگري را ضروري عنوان كرد و بيان داشت: كنار گذاشتن مشكلات كم‌اهميت و تعامل براي استفاده از تخصص و تجربه‌هاي ديگر صنوف بسيار تأثيرگذار است.
وي با بيان اين‌كه بايد به دنبال راهكارهاي توسعه گردشگري در استان باشيم، تصريح كرد: دريافت پاسخ مثبت در حوزه سرمايه‌گذاري نيازمند تعريف برنامه‌اي جامع و كارشناسي شده است.
عزيزي با اشاره به شعار هفته جهانگردي با عنوان "گردشگري و تنوع زيستي"، گفت: گيلان از جايگاه بالايي در بحث اكوتوريسم برخوردار بوده و بررسي وضعيت موجود و بسترسازي براي به‌كارگيري ظرفيت‌ها بسيار اساسي است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان به نقش دفاتر خدمات مسافرتي به عنوان تاجران گردشگري اشاره كرد و افزود: فعالان دفاتر خدمات مسافرتي بايد با رويكردهاي تنوع گردشگري اقدام به راه‌اندازي تورهاي گردشگري كنند.
وي بر راه‌اندازي سريع‌تر دبيرخانه مجمع صنفي فعالان عرصه گردشگري تأكيد كرد و اظهار داشت: اين طرح موجب تعامل بيشتر صنف گردشگري در راستاي سازماندهي و كيفي شدن برنامه‌ها مي‌شود.
عزيزي گسترش تبليغات صحيح و اطلاع‌رساني به‌موقع درباره معرفي جاذبه‌هاي گردشگري را مهم خواند و خاطرنشان كرد: رسانه‌ها نقش مهمي در اين بسترسازي دارند.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با ارزيابي وضعيت گردشگري تابستان گذشته و امسال، تصريح كرد: ورود گردشگر از 13 ميليون به حدود 17 ميليون رسيده، ضمن اين‌كه گردشگران خارجي نيز از 4 هزار گردشگر به 10 هزار گردشگر افزايش داشته است.
وي، ادامه داد: ورود گردشگر نيز نسبت به سال گذشته با 24/4 درصد رشد و ماندگاري و اقامت نيز با 24/75 درصد رشد همراه بوده است.
عزيزي با بيان اين‌كه رشد گردشگري حاصل تلاش تمام فعالان عرصه گردشگري است، افزود: خدمات دولت نيز در ارتقاء كمي و كيفي گردشگري مؤثر بوده است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان حمايت از سرمايه‌گذاري در بحث توسعه گردشگري را الزامي دانست و تصريح كرد: بخش خصوصي نقش مهمي در اين‌خصوص به‌عهده دارد.
وي با اشاره به اين‌كه گردشگري دريايي يكي از مهم‌ترين شاخصه‌هاي گردشگري در گيلان به‌شمار مي‌رود، خاطرنشان كرد: اجراي برنامه‌هاي زيرساختي براي ورود بخش خصوصي در بحث شناورهاي گردشگري و ساماندهي سواحل دريا با ايجاد امكانات گردشگري درحال اجراست.
عزيزي بر توسعه گردشگري روستايي تأكيد كرد و گفت: روستاها از تنوع و جاذبه منحصر به ‌فردي برخوردارند و معرفي اين جاذبه‌ها به گردشگران به عهده دفاتر خدمات مسافرتي است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان تبليغات صحيح و گسترده در اين حوزه را الزامي برشمرد و اظهار داشت: بسياري از گردشگران از ظرفيت‌هاي موجود در گيلان، به‌ويژه در روستاها بي‌اطلاع هستند.
رئيس كانون مجتمع‌هاي اقامتي و پذيرايي گيلان نیز در این همایش، گفت: ظرفيت‌هاي گردشگري بايد طبق نياز روز جامعه تعريف شود.
محسن قمي با بيان اين‌كه هنوز تعريف درستي از صنعت گردشگري در استان نداريم، اظهار داشت: مبناي گردشگري در گيلان منحصر به طبيعت‌گردي شده است.
وي با بيان اين‌كه ظرفيت‌هاي جذب مسافر در استان بايد مشخص شود، افزود: در برنامه‌ريزي‌ها بايد اين ظرفيت‌ها را مشخص كنيم.
قمي با اشاره به نقش مؤثر سرمايه‌گذاران در اجراي تخصصي طرح‌ها، تصريح كرد: اگر بخواهيم در صنعت گردشگري موفق باشيم، بايد از گروه تخصصي سرمايه‌گذاران در برنامه‌ها استفاده شود.
رئيس هيأت مديره كانون فارغ‌التحصيلان گردشگري گيلان نيز در اين همايش وجود منابع انساني متخصص را يكي از مهم‌ترين عوامل توسعه هر جامعه‌اي اعلام كرد و گفت: در امر گردشگري اين موضوع بايد با حساسيت بيشتري دنبال شود.
سيدرضا كسائي بر استفاده فارغ‌التحصيلان عرصه گردشگري به عنوان متخصص و مشاور در اجراي طرح‌ها و برنامه‌هاي گردشگري تأكيد كرد و افزود: اگر با نگاه تخصصي و علمي به گردشگري توجه شود، بسيار سريع‌تر به نتيجه مي‌رسيم.
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي گيلان نيز در اين همايش با بيان اين‌كه در آينده نزديك گردشگري به عنوان بزرگ‌ترين صنعت جهان معرفي مي‌شود، اظهار داشت: درآمد گردشگري برخي كشورها در حال حاضر بالاتر از فروش نفت ايران است.
احمد جعفرزاده نقش دفاتر و محيط‌هاي وابسته به گردشگري و همچنين نقش دستگاه‌هاي دولتي را دو عامل كليدي در توسعه گردشگري بيان كرد و افزود: دستگاه‌هاي دولتي بايد زيرساخت‌ها را تقويت كنند و بسترسازي افكار عمومي را انجام دهند.
وي تعامل و همكاري بين‌ بخشي را از نيازهاي توسعه گردشگري اعلام كرد و بيان داشت: با تعامل و همكاري بايد براي ارتقاء گردشگري در راستاي رشد اقتصادي و كاهش فقر منطقه گام برداشت.
دبير جامعه هتل‌داران گيلان نيز به اهميت و نقش تشكل‌هاي گردشگري در برطرف كردن سريع‌تر چالش‌هاي صنعت گردشگري اشاره كرد و گفت: با استفاده از استعدادها و ظرفيت‌هاي گردشگري استان بايد اين قابليت‌ها را احياء كرد.
جواد عباسي با بيان اين‌كه فعاليت گردشگري منحصر به يك نهاد نيست، تصريح كرد: توسعه گردشگري نيازمند بسيج همگاني است.
وي دولت، نهاد عرضه‌كننده محصولات گردشگري و مردم را سه محور مربوط به گردشگري برشمرد و خاطرنشان كرد: تعامل اين سه حوزه عامل توسعه صنعت گردشگري است.
عباسي بر نقش تأسيسات گردشگري به عنوان محور اصلي گردشگري تأكيد كرد و بيان داشت: تأسيسات گردشگري با ايجاد وحدت بين خود مي‌توانند دولت را به عنوان سياست‌گذار و مردم را به عنوان حامي با خود همراه كنند.
معاون گردشگري اداره ‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان نيز در اين همايش بر راه‌اندازي دبيرخانه مجمع هماهنگي صنفي تشكل‌هاي صنعت گردشگري گيلان تأكيد كرد و اظهار داشت: با ايجاد اين دبيرخانه برنامه‌ها و اهداف گردشگري ساماندهي مي‌شود.
رضا عليزاده با اشاره به شعار روز جهاني جهانگردي، افزود: گيلان به دليل داشتن تنوع جاذبه‌هاي گردشگري و توريستي مي‌تواند به عنوان مركز اكوتوريسم كشور شناخته شود.
وي از تأمين زيرساخت‌ها در 71 منطقه نمونه گردشگري گيلان خبر داد و تصريح كرد: در حال حاضر فراخوان براي سرمايه‌گذاري در شش منطقه نمونه گردشگري انجام شده است.
عليزاده با بيان اين‌كه مناطق گردشگري گيلان از تنوع زيست‌محيطي برخوردارند، خاطرنشان كرد: با اجراي نظام كارشناسانه، اثرات مخرب زيست‌محيطي كاهش بيشتري مي‌يابد.
معاون گردشگري اداره ‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان به اجراي مطالعات امكان‌سنجي و تفصيلي در بحث كاهش و كنترل اثرات مخرب زيست‌محيطي اشاره كرد و گفت: در بحث زيرساخت‌ها بايد عوامل اثرگذار در محيط بررسي و كنترل شوند.
وي بر فرهنگ‌سازي در جامعه درباره امنيت منابع طبيعي و حفظ آن براي نسل آينده تأكيد كرد و بيان داشت: پس از خروج گردشگران با حجم بسيار آلاينده‌ها مواجه هستيم كه حساسيت در اين موضوع مسئوليت گردشگران را افزايش مي‌دهد.
عليزاده با بيان اين‌كه اكوتوريسم زيرشاخه‌هاي بسياري دارد، گفت: طبيعت‌گردي يكي از شاخه‌هاي آن است كه در امر توسعه گردشگري نبايد براي محيط زيست مشكل ايجاد شود.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"