كدخبر: ۳۱۲۸
تاريخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
وقایع‌نگاری "سایه روشن" بر بوم "لاهیگ" [1]
شنیده شده است، درپی تخلف ساختمانی مشابه یک شهروند در منطقه کوه بیجار و یک عضو شورای شهر در منطقه خزر لاهیجان که همزمان مسئولیت کمیسیون ماده صد شهرداری را نیز برعهده دارد، در جلسه این کمیسیون...

"سایه روشن" عنوان بخش جدیدی است که از این پس هر از چندگاه در مدار قانون و اخلاق به نقل شنیده‌ها و شایعات غیررسمی محافل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در "لاهیگ" می‌پردازد. مطالب منتشر شده در این بخش بر اساس آن‌چه در عرف جامعه به اخبار غیررسمی و شایعه ـ نه تخریب و بداخلاقی ـ موسوم است، الزاماً قرین به صحت نبوده و همچنین مورد تأیید یا رد "لاهیگ" هم نیست. "سایه روشن" در این وادی تنها در تلاش است با دیده‌بانی و نظاره پیرامون خود، مخاطبان فهیم "لاهیگ" را با حرف و حدیث‌های سپید و سیاه جامعه‌شان آشنا نماید و از سویی، مسئولان را با وظیفه سترگ پاسخگویی خود تنها نگذارد.
"لاهیگ" با آغوشی گشاده از دریافت اخبار و گزارش‌های مردمی استقبال می‌کند و پیشاپیش از همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که در این بخش، مورد التفات "سایه روشن" قرار می‌گیرند می‌خواهد تا نقد، نظر، پیشنهاد، جوابیه، اصلاحیه و پاسخ خود را در بخش نظرات همین صفحه یا به نشانی info@lahig.ir برایش ارسال نمایند.

© شنیده شده است، لایحه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان که در تاریخ هفتم شهریور ماه از سوی هیأت دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و از جمله ابتکارات نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت صنایع و معادن بود، به زودی با رایزنی‌های ایرج ندیمی و رأی بیش از 250 نماینده خانه ملت به تصویب می‌رسد و سازمان منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان لاهیجان راه‌اندازی خواهد شد.

© شنیده شده است، ساختمان شرکت توزیع برق شرق گیلان در لاهیجان پس از چندین سال کش و قوس و درگیری‌های حقوقی، سرانجام در تاریخ 17 مرداد ماه با شکایت وارث زمین پلمپ شد. این درحالی است که جابه‌جایی تأسیسات روزمینی و زیرزمینی این شرکت با مشکلات متعددی مواجه بوده و مالک زمین برای رضایت و فروش آن، مبلغ 12 میلیارد تومان پیشنهاد داده است. گفته می‌شود، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی با پیگیری‌های فراوان در تلاش است این شرکت را از لاهیجان به لنگرود منتقل نماید.

© شنیده شده است، چندی پیش اداره پزشکی قانونی شرق گیلان که در سال 1387 با پیگیری‌های نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در لاهیجان راه‌اندازی شده بود، به لنگرود منتقل شده است. گفته می‌شود، عدم تحرک و رایزنی‌های لازم از سوی مسئولان این شهرستان، سال‌ها مرکزیت شرق گیلان را از لاهیجان به لنگرود انتقال داده است.

© شنیده شده است، فرماندار لاهیجان به زودی بازنشسته می‌شود و نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی برای جایگزینی احمد آقایی رایزنی‌هایی را با فرمانده سپاه پاسداران گیلان آغاز نموده تا گزینه پیشنهادی خود را از این نهاد نظامی به استانداری گیلان معرفی کند. همچنین از محمد آقاجانزاده (فرماندار فعلی سیاهکل) و ناصر مردان‌پور (فرماندار سابق رودبار) نیز به عنوان گزینه‌های پیشنهادی یوسف قاسمی برای فرمانداری لاهیجان نام برده می‌شود.

© شنیده شده است، به تازگی صمد توانا (آرشیتکت و نویسنده لاهیجانی که سال‌های اخیر در دانشگاه بین‌المللی علوم و تکنولوژی دبی به تدریس معماری مشغول بود) برای همیشه به لاهیجان بازگشته و به عنوان مشاور عالی شهردار لاهیجان منصوب شده است. توانا پیش از این در نخستین دوره شورای اسلامی شهر لاهیجان به عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری لاهیجان مطرح بود. گفته می‌شود، یکی از طرح‌های پیشنهادی این مشاور عالی که بیش از خود شهردار حقوق و دستمزد دریافت می‌کند، ساخت بنای جدید شهرداری در محل باغ ملی سابق و پارک بعثت جدید لاهیجان است.

© شنیده شده است، با پیگیری‌های نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی، به زودی اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی شرق گیلان در لاهیجان تأسیس می‌شود. این اداره که در اجرای مصوبات نخستین سفر استانی هیأت دولت به گیلان در سال 1385 در لاهیجان راه‌اندازی خواهد شد، پس از ادارات دخانیات و صنایع و معادن، سومین سازمان زیرمجموعه وزارت صنایع و معادن در این شهرستان بوده و لاهیجان نیز تنها شهرستان در استان است که دارای اداره صنایع و معادن می‌باشد.

© شنیده شده است، محمدمهدی قربانی (فرزند نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت و معاون فنی و عمرانی سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی انزلی) برای نامزدی در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی در لاهیجان و سیاهکل ابراز تمایل کرده و در مناسبت‌های مختلف با مصاحبه‌های مطبوعاتی و نصب پرده نوشته در سطح شهر لاهیجان، اعلام حضور می‌کند. همچنین از قربانی به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی شهرداری لاهیجان نام برده می‌شود.

© شنیده شده است، با تمدید دو ساله سومین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور، علیرضا گنجه خسروی (شهردار لاهیجان) استعفای خود را به رحیم کشاورز (رئیس شورای شهر لاهیجان) ارائه نموده است. گفته می‌شود، علت این کناره‌گیری، خستگی مفرط شهردار، کمبود نقدینگی، انباشت بدهی‌ به پیمانکاران و پرسنل شهرداری، رکود فعالیت‌های عمرانی و بسته بودن دست شهردار در حوزه اجرایی مدیریت شهری می‌باشد. از پاسخ شورای شهر به این درخواست تاکنون خبری در دست نیست.

© شنیده شده است، پس از انتصاب حمزه قاسمی (کارمند کمیته امداد بندر کیاشهر و برادر نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی) به سرپرستی جمعیت هلال احمر لاهیجان، اعضای هیأت اجرایی این جمعیت در شهرستان لاهیجان با این انتصاب که بدون هماهنگی با آن‌ها صورت گرفته، مخالفت کرده‌اند. همچنین گفته می‌شود، حسن کربلایی (رئیس سابق دفتر شورای نگهبان گیلان و عضو هیأت اجرایی جمعیت هلال احمر استان) نیز با این انتصاب مخالف است.

© شنیده شده است، در مراسم افتتاح ورزشگاه آهندان که سوم شهریور ماه با حضور مسئولین محلی برگزار شد، یکی از آهندانی‌ها گفت: دست آقای ندیمی درد نکند که ورزشگاه را درست کرد. در همین لحظه، قاسمی با عجله روبان را پاره کرد و گفت: کار را آن کرد که تمام کرد!

© شنیده شده است، محمدجواد کریمی (برادر و دبیرکل تشکل رهروان شهید ابوالحسن کریمی، نخستین دادستان انقلاب گیلان و اولین فرماندار شهرستان لاهیجان پس از انقلاب اسلامی) به شدت تحت فشار برخی اطرافیان خود جهت حضور در عرصه رقابت‌های نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در لاهیجان و سیاهکل است. تشکل رهروان شهید ابوالحسن کریمی که از سال 1376 تا 1383 جزء حامیان چپ سنتی اصلاحات به‌شمار می‌آمد، در چرخشی تاریخی در انتخابات دوره‌های نهم و دهم ریاست جمهوری، از محمود احمدی‌نژاد حمایت نموده بود.

© شنیده شده است، به دنبال الحاق روستاهای لاشیدان مطلق و شاددهسر لاهیجان از دهستان رودبنه به دهستان لیالستان که در تاریخ 19 مرداد ماه به تصویب هیأت وزیران رسید، اهالی این دو منطقه از این‌که با به‌بار نشستن با پیگیری‌های نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی به بخش مرکزی لاهیجان پیوسته‌اند، اظهار خرسندی نموده‌اند. گفته می‌شود، روستاهای لاشیدان مطلق و شاددهسر در طی 10 سال گذشته خواهان پیوستن به محدوده شهر لاهیجان بودند، ولی همواره با مخالفت‌های شورای شهر و فرمانداری لاهیجان مواجه می‌شدند.

© شنیده شده است، آژانس‌های تاکسی تلفنی لاهیجان با امضای توماری خطاب به وزیر کشور، به اقدام شورای ترافیک این شهرستان مبنی بر تعطیلی آژانس‌های فاقد پارکینگ اعتراض کرده‌اند. گفته می‌شود، از مجموع 50 آژانس‌ تاکسی تلفنی در لاهیجان، 40 واحد بدون پارکینگ می‌باشند.

© شنیده شده است، دوره مسئولیت امام جمعه لاهیجان تا پایان شهریور ماه خاتمه می‌یابد و علی‌رغم فشارهای مختلف، حامد رنجبر برای یک دوره سه ساله دیگر، امام جمعه لاهیجان خواهد بود. همچنین گفته می‌شد، در صورت عدم تمدید این مسئولیت، وی مصمم به حضور در عرصه رقابت‌های نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در لاهیجان و سیاهکل بود.

© شنیده شده است، درپی تخلف ساختمانی مشابه یک شهروند در منطقه کوه بیجار و یک عضو شورای شهر در منطقه خزر لاهیجان که چندی پیش مسئولیت کمیسیون ماده صد شهرداری را نیز برعهده داشت، در جلسه این کمیسیون که بدون حضور رئیس سابق آن برگزار شد، شهروند عادی دو برابر عضو شورای شهر به پرداخت جریمه محکوم شده است. همچنین گفته می‌شود، این اقدام کمیسیون ماده صد شهرداری بازتاب‌های منفی در سطح شهر به دنبال داشته است.

© شنیده شده است، به دنبال سقوط تیر چراغ برق بر روی نمازگزاران در محل نماز جمعه هفته آخر ماه مبارک رمضان لاهیجان که به جراحت رئیس و یکی از معاونان دانشگاه آزاد لاهیجان، رئیس سازمان چای کشور، یکی از پاسداران سپاه لاهیجان و یک شهروند عادی انجامید، صدمات وارده، به قطع نخاع این شهروند به نام شعبانعلی حسنی اسطلخی منجر شده است. گفته می‌شود، امام جمعه لاهیجان نیز در بین خطبه‌های نماز عید فطر ضمن عذرخواهی از مردم، از مسئولان اداره برق به شدت انتقاد کرده است.

© شنیده شده است، علی‌رغم تعطیلی واحد صنعتی آریا موکت لاهیجان (تولیدکننده فرش ماشینی) به دلیل مشکلات زیست‌محیطی در سال 1378 و واحد صنعتی گیلان پاکت لاهیجان (تولیدکننده ساک و پاکت کاغذی) تحت پوشش بانک صادرات ایران به دلیل ورشکستگی در سال 1381، این دو کارخانه همچنان بلاتکلیف رها شده و هیچ‌گونه پیگیری جهت احیاء و رفع مشکلات آن‌ها از سوی مسئولان مربوطه صورت نگرفته است.

© شنیده شده است، درپی انعقاد قرارداد خرید شش دانگ و واگذاری باغ میرصفا در خیابان شقایق و تبدیل شدن آن به قهوه‌خانه سنتی از سوی دوره قبلی شورای شهر لاهیجان، به تازگی مشخص شده است که برخلاف تصور اولیه، شهرداری لاهیجان در قرارداد مزبور فقط مالک دو دانگ زمین می‌باشد و مابقی سهم باغ همچنان در تملک فروشندگان اولیه است.

© شنیده شده است، مرمت و بازسازی آرامگاه کاشف‌السلطنه چایکار و موزه چای لاهیجان از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان که دومین بار در طی یک دهه اخیر صورت می‌گیرد، به واسطه آن‌چه که تغییر فرم فعلی بنا و ادعای بازسازی آن به شکل نخست به منزله تخریب و دست‌اندازی به بناها، محوطه‌ها و آثار تاریخی و مدنی، آسیب به روح شهر و خاطره و هویت شهروندان و مغایرت با اصل وجودی وصیت‌ کاشف‌السلطنه چایکار عنوان می‌شود، نارضایتی‌های گسترده‌ای را در بین دوستداران فرهنگ و تاریخ لاهیجان به‌وجود آورده است.

© شنیده شده است، قاضی یکی از شعبات اجرای احکام دیوان عدالت اداری کشور، حکم سه سال انفصال از خدمات دولتی را برای شهردار سیاهکل صادر کرده است. شهردار سیاهکل نیز با ناعادلانه خواندن این حکم درحال رایزنی و جمع‌آوری امضاء و تومار حمایت از خود در سطح شهر سیاهکل است.

© شنیده شده است، به دنبال بازنشستگی فرماندار رودسر، محمد آقاجانزاده (فرماندار فعلی سیاهکل) جایگزین رضا دوست جلالی در مسئولیت فرمانداری رودسر خواهد شد. همچنین از سعدی صادق‌پور (بخشدار سابق بندر کیاشهر و بخشدار اسبق دیلمان)، بهرام کریمی پنا‌بندانی (عضو هیأت علمی دانشگاه) و ناصر مردان‌پور (فرماندار سابق رودبار) به عنوان گزینه‌های مدنظر نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی جهت تصدی فرمانداری سیاهکل نام برده می‌شود.

© شنیده شده است، محمد فرخی (معاون بازرسی استانداری گیلان و اهل دیلمان که زمانی یکی از نامزدهای پیشنهادی فرمانداری سیاهکل بود) خود را آماده رقابت در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی در لاهیجان و سیاهکل می‌کند. گویا پس از علی امیری (رئیس سابق اداره آموزش و پرورش لاهیجان و مدیرکل فعلی نهضت سوادآموزی گیلان که سال گذشته از سوی نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته شد)، فرخی دومین سیاهکلی است که برای حضور در صحنه رقابت‌های انتخاباتی خود را آماده می‌کند.

© شنیده شده است، محمدحسین سمیع‌پور (بخشدار مرکزی سیاهکل) به عنوان بخشدار کومله انتخاب شده است. از سهرابی (یکی از فرهنگیان سیاهکل) به عنوان گزینه پیشنهادی نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی به عنوان بخشدار مرکزی جدید سیاهکل نام برده می‌شود.

© شنیده شده است، به دنبال انتشار شایعات هدفمند مبنی بر سهامدار بودن نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در شرکت صنایع سیمان گیلان سبز (کارخانه سیمان دیلمان) که با پیگیری‌های ایرج ندیمی در سال 1381 آغاز و با ظرفيت توليد روزانه 3400 تن كلينكر در نیمه اول سال 1390 در روستای گولک دیلمان به بهره‌برداری می‌رسد، با مراجعه به سایت شرکت سیمان تهران (بزرگترین سهامدار این مجموعه) مشخص شده است که صاحبان سهام شرکت صنایع سیمان گیلان سبز، عبارتند از: شرکت سیمان تهران (78/764٪)، شركت سرمايه‌گذاری صنعت و معدن (6/96٪)، شرکت سيمان هگمتان (6/923٪)، شرکت سيمان ايلام (5/172٪)، شرکت سيمان لوشان (1/486٪) و شرکت پريفاب (0/695٪). همچنین با مراجعه به سایت روزنامه رسمی کشور می‌توان اسامی مدیران این شرکت و سهامداران آن را از سال 1382 تاکنون مورد بازخوانی قرار داد.

© شنیده شده است، درز خبر تغییر قریب‌الوقوع مهندس روح‌الله قهرمانی چابک و معارفه خصوصی سردار مهدی سعادتی در جمع مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی به عنوان استاندار جدید گیلان در سطح سایت‌های خبری ـ تحلیلی و مطبوعات استان، واکنش‌های متفاوتی را بین مردم، مدیران محلی و مسئولان وزارت کشور درپی داشته است، به‌طوری که با وجود تمامی موافقت‌ها و مخالفت‌ها، با گذشت 2 ماه از آغاز گمانه‌زنی‌ها، هیچ‌گونه تغییری در دستور کار وزارت کشور مشاهده نمی‌شود. همچنین در راستای تأکید محافل سیاسی استان بر بومی بودن استاندار آینده، از سردار علی آقازاده (نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، فرمانده سابق نیروی انتظامی و رئیس ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد در گیلان)، ناصر عاشوری (نماینده سابق فومن در مجلس شورای اسلامی و معاون سابق وزارت بازرگانی)، جعفر علیزاده (معاون سابق امور عمرانی استانداری‌های گیلان و اصفهان و معاون وزارت مسکن و شهرسازی) و سردار اسماعیل قربانزاده (مدیرکل مهندسی وزارت دفاع) به عنوان برخی گزینه‌های پیشنهادی نام برده می‌شود.

© شنیده شده است، پس از چندین سال اعتراضات نمایندگان گیلان در دوره‌های گذشته مجلس شورای اسلامی نسبت به انتزاع دانشگاه‌های آزاد استان از منطقه 3 در ساری، به زودی منطقه 17 دانشگاه آزاد به مرکزیت رشت در گیلان فعالیت خود را آغاز می‌کند. از دکتر فریدون رهنمای رودپشتی (معاون پژوهشی دانشگاه آزاد کشور) و دکتر جعفر حسینچی (معاون سابق آموزشی دانشگاه آزاد کشور) به عنوان نامزدهای ریاست منطقه نام برده می‌شود. همچنین دکتر سیدحجت مهدوی سعیدی (مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت و رئیس سابق دانشگاه آزاد لاهیجان)، حجت‌الاسلام دکتر حسین میرابراهیمی (رئیس دانشگاه آزاد رشت)، دکتر حسن کفایتی (رئیس سابق دانشگاه آزاد بندر انزلی) و دکتر رضا رشیدی حقی آستانه (رئیس اسبق دانشگاه آزاد لاهیجان) نیز از گزینه‌های پیشنهادی دبیری این منطقه می‌باشند. گفته می‌شود، دکتر سیدحجت مهدوی سعیدی از حمایت آیت‌الله زین‌العابدین قربانی برخوردار است.

© شنیده شده است، مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به وزیر صنایع و معادن با اشاره به تاریخ قدیم‌الایام و مهد کاشت، داشت و پرورش انواع توتون و سرمایه‌گذاری عظیم داخلی و خارجی در صنعت دخانیات گیلان که منجر به تولید 22 میلیارد نخ انواع سیگارت (60 درصد تولید فعلی کشور) و در آینده نزدیک به 38 میلیارد نخ افزایش می‌یابد، ضمن اعلام آمادگی کامل، خواستار انتقال شرکت دخانیات ایران به این استان شده‌اند.

© شنیده شده است، ظرف 15 روز گذشته پروژه‌های عمرانی آب و فاضلاب بانک جهانی در شهرهای رشت و انزلی به ارزش 190 میلیارد تومان به حالت رکود درآمده است. این درحالی است که طبق قرارداد دولت جمهوری اسلامی و بانک جهانی، پس از گذشت شش سال، آخرین مهلت اتمام پروژه‌ها، پایان سال 1389 می‌باشد. گفته می‌شود، برکناری نابهنگام ناصر امینی (مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان که اخیراً نامه حمایت مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی را تقدیم رئیس خود در تهران کرده بود) و انتصاب حمید روشن‌روان (مدیرعامل آبفا خراسان شمالی) که بدون هماهنگی با مجمع نمایندگان صورت گرفته، همچنین نقش باند 41 نفره وابستگان بیت مرحوم ]...[ در متشنج کردن آبفا گیلان و نامه‌پراکنی‌های بی‌امضاء، سرنوشت بسیاری از پروژه‌های عمرانی این بخش را در ابهام فرو برده است.

© شنیده شده است، به زودی با تغییر مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان، عزيز پورعزيزی (معاون مدیرکل امور اجتماعی و نامزد انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی از حوزه تالش و رضوانشهر و ماسال) به‌جای مهدی رمضانی درویش عهده‌دار این مسئولیت خواهد شد.

© شنیده شده است، با اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اعتراض‌ها همچنان به نتایج آن ادامه دارد و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استفاده از رانت خود توانسته‌اند بسیاری از اطرافیان خود را با آزمون و بدون آزمون وارد مجموعه کنند. گفته می‌شود، بسیاری از معترضین که یازدهم شهریور ماه در محل سازمان آموزش و پرورش گیلان حاضر شده بودند، شاهد بودند که شماری از اطرافیان یکی از نمایندگان رشت، تازه برای تکمیل پرونده به آن اداره مراجعه کرده‌اند، درحالی که اسامی رسمی منتخبین پیش از آن اعلام شده بود.

© شنیده شده است، فشارها برای تغییر رئیس اداره روابط عمومی استانداری گیلان تاکنون نتیجه‌ای دربر نداشته و علی پورحسن که از دوره استانداری علی عبداللهی بر این مسند تکیه زده است، علی‌رغم ضعف عمومی حاکم بر نظام اطلاع‌رسانی مدیریت عالی استان، همچنان در این مسئولیت باقی خواهد ماند. گفته می‌شد، استاندار گیلان چندی است تحت فشار است تا مهدی لطفی (مجری و نویسنده صدا و سیما و مشاور ارتباطات و رسانه دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان که به تازگی کارمند اداره روابط عمومی استانداری شده است) را جایگزین علی پورحسن نماید.

© شنیده شده است، شرکت ریسندگی املش (تولیدکننده نخ پنبه‌ای و نخ اکریلیک) در چند سال گذشته به دلیل واردات انبوه محصولات چینی، بحران صنعت نساجی، رکود اقتصادی و مشکلات مالی ایجاد شده برای آن، تعداد کارگران خود را از حداقل 600 نفر به حدود 225 نفر کاهش داده و درنظر دارد در صورت عدم حمایت مسئولان از اجرای برنامه‌های توسعه‌ای آن، طی شش ماه آینده به‌طور کامل آن را به حالت غیرفعال درآورد. همچنین گفته می‌شود، نماينده رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی چهاردهم شهریور ماه طی تذکری به وزير صنايع و معادن، خواستار رسيدگی به علت تعطيلی این شركت و بيكاری بيش از 700 نفر از كارگران اين منطقه شد.

© و دست آخر این‌که، پس از اعتراض اصفهانی‌ها درباره لهجه برخی از بازیگران مجموعه تلویزیونی "در مسیر زاینده‌رود"، صدا و سیما در هفته آخر پخش این سریال که مخاطبان را با گره‌های جدیدی مواجه کرد، تلاش نمود تا دیالوگ‌های بازیگرانی را که خیلی با مهارت اصفهانی صحبت نمی‌کنند تا جایی که می‌تواند کوتاه یا حذف کند و در این راستا، هر شب تقریباً حدود 10 الی 15 اصلاحیه به آخرین ساخته حسن فتحی وارد می‌شود.
در همین راستا، نویسنده وبلاگ "فومنی" در یادداشت کوتاهی نوشته است: بنازم به صبر و تحمل مردم گیلان! از وقتی رادیو و تلویزیون به ایران آمده، یکی از سوژه‌های لودگی، لهجه گیلکی است. هرچه آبدارچی، سلمانی، مستخدم، گیج و منگ و ... را می‌خواهند نشان دهند، با لهجه زیبای گیلکی مزین می‌کنند. راستی چرا اصفهانی‌ها تحمل همین اندک لهجه ناموزون فارسی‌شده این هنرمندان را ننمودند... اما گیلانی‌ها می‌بایست هرگونه تحقیری را تحمل کنند؟! این جفا نیست؟!

مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
دیدید که همه خبرها در حمایت از ندیمی تنظیم شد. فرض کنیم همه هشت سال ندیمی خدمت کرد و لاهیجان را که دهاتی در حد آهندان بود تبدیل کرد به یک شهر متوسط کوچک شناخته شده در ایران با کشت چای و رونق صنعت کلوچه‌سازی و ایجاد تأسیسات بین‌المللی گردشگری و الخ. می‌بینیم که روش تحلیل‌تان رجوع به گذشته است. حالا دعوت می‌کنم با همین متد تحلیل برگردید به چند سال قبل‌تر: چماقداری، حذف فیزیکی نیروهای مخالف، استعداد کشی و تبدیل خیابان‌های شهر به جهنم و زندان. حاضرم ده هزار کلمه مستند درباره گندها و عقب‌ماندگی‌ها و ضررهایی که همین آقا به شهر کوچک‌مان زده چیز بنویسم. باور می‌کنید؟ انتقال مرکزیت شرق گیلان از لاهیجان به لنگرود هم دلایل متعدد تاریخی ـ اجتماعی دارد که ندیمی و قاسمی و لاهوتی و ناسوتی و هر فرد دیگری در این حد، کمترین نقشی نمی‌توانند در روندش داشته باشند. امروز حسین فلکرو در شهرداری فریاد می‌زد که من بعد در لاهیجان به‌جای سرمایه‌گذاری نزول می‌خورم. تعطیل کنید! برای حیثیت و شرافت لاهیگ بهتر است که تعطیل کنید! اگر وضعیت یک سال پیش‌تان را داشتید، باز می‌شد توجیه‌اش کرد، امروز اصلاً نمی‌شود. آیا مارکس درست می‌گفت که پیشه بر اندیشه مقدم است؟ من به شما احترام زیاد می‌گذارم و می‌دانم که با قصد و غرض منفعت شخصی چیز نمی‌نویسید، اما کاملاً مطمئنم که تحلیل‌تان درباره عملکرد ندیمی اشتباه و غلط و دور از واقعیت و جانبدارانه و بی‌انصافانه و احساسی و دور از منافع شهر است. شما باید نسبت به شهر و روح‌اش منصف باشید: همه لاهیجان بوی گند می‌دهد، سر ظهر نمی‌شود از خانه بیرون آمد. در لاهیجان حتی یک مترمربع زمین یا سالن خالی وجود ندارد که من فوتبالیست بی‌دغدغه توهین لحظاتی ورزش کنم. بازار کثیف است. تمام خیابان‌های یک‌طرفه شهر عملاً دو طرفه است. تمام شهر پر از دستفروش و معتاد تزریقی و ولگرد و گدا و زن‌های [...] است. لاهیجان دارد می‌میرد و در این مرگ، [...] مثل قاسمی، دو سال و آدمکی مثل ندیمی سی و دو سال گناهکار است. تمام خیابان بازار به فاصله چهار متر به چهار متر پر از تیر برق‌های قطوری است [...] که فقط به تلافی افتادن تیر غیب در نماز جمعه کذایی کار گذاشته‌اند. شهر پر از موش و کثافت ده ساله است: ندیمی کجاست؟!
برای مسئولین لاهیجان واقعاً متأسفم! لنگرود نه نصف لاهیجان تاریخ دارد، نه اهمیت و نه جمعیت؛ اما نماینده فعال دارد و مسئولین دلسوز و این‌طوری حالا دارد همه امتیازهای لاهیجان را جمع می‌کند برای خودش! آن‌هم درست در بدترین برهه تاریخ شهر ما که اینک لاهیجان در ضعیف‌ترین موضع قرار گرفته و هرکه از راه می‌رسد، لگدی سمت این شهر پرت می‌کند و تسویه حسابی و عقده‌گشایی‌ای! خدایا تو خودت به فریاد لاهیجان، این عروس بخت برگشته گیلان، این پایتخت و مرکز باستانی این استان و این مرکز بی‌بدیل شرق گیلان که به هنرنمایی!! مسئولین این را هم دارد از دست می‌دهد! برس. خدایا جز تو برای این شهر مظلوم‌مانده پناهی نیست!
خوشم اومد این صفحه را درست کردید که ندیمی را بزرگ کنید و در ذهن مردم به عنوان یک آدم توانمند معرفی کنید و از کارهای خائنانه قبلی‌اش تبرئه کنید! اما این‌قدر یک‌طرفه ننویسید که دلچسب نیست! گاهی وقت‌ها بعضی از خیانت‌هایش را هم بنویسید. مثلاً انحلال سازمان چای که بزرگترین خیانت به لاهیجان بود و آقای ندیمی هیچ کاری نکرد، یا تعطیلی همان کارخانه‌هایی که شما اسمشو آوردید و در زمان آقای ندیمی بود و برای آن‌ها هم هیچ کاری نکرد یا ...
من کاری به این یا آن مقام یا فرد ندارم. فقط در اولین مطالعه به این نتیجه رسیدم که مطالعه این صفحه جز اعصاب خردکنی و حرص و جوش خوردن ندارد. درحالی که مردم شب و روز دارند حرص هزاران چیز را می‌‌خورند، دیگه خیلی بی‌مروتی میخواد آدم مردم را با خواندن این چیزها عصبی‌تر کند. از قدیم گفتند: نده دیل = نشتوسه گوش پادشاه. شاه! به خدا قسم مردوم اعصاب راحت بنین.
انتقال مرکزیت شرق گیلان از لاهیجان، هیچ دلیل تاریخی!! و اجتماعی ندارد! فقط حاصل غفلت خود ماست. من کاری به قاسمی و ندیمی و ... ندارم. برای من مهم لاهیجان است که هیچ وقت روستا نبوده و همیشه تا زمانی که تاریخ گواهی می‌دهد، شهرنشینی داشته است. به آن‌هایی که با انواع و اقسام عقده‌ها منتظر زمین خوردن لاهیجان هستند کاری ندارم، اما اگر کسی ذره‌ای عرق لاهیجی در وجودش مانده باید همت کند و هر کاری می‌تواند برای شهرش بکند. هرکاری که می‌تواند.
مهندس امینی، مدیرعامل سابق آبفای استان برکنار نشد، بلکه با پایان مدت حکم مسئولیتش به عنوان مشاور عالی معاون وزیر و رئیس آبفای کشور منصوب شدند که حکم آن در سایت آبفای کشور و وزارت نیرو موجود است. در ضمن ایشان از رشت برای نمایندگی مجلس نامزد خواهند بود.
خیلی جالب است واقعاً که بعضی دوستان می‌گویند نگویید تا نشنویم خبرهای بد را! لابد باید در بی‌خبری محض بمانیم و یکهو چشم واکنیم و ببینیم که شهرمان که زمانی یگانه شهر این خطه بود شده شهر آخر! و آن موقع فقط افسوس بخوریم و اشک بریزیم! نخیر! ما باید بدانیم. همه چیز را باید بدانیم. همه مردم لاهیجان باید حقایق را بدانند و دلسوزان و خائنین به خود را بشناسند! غیر از این باشد، تاریخ و آیندگان این شهر ما را هیچ وقت نخواهند بخشید که شهری با آن اهیمت و عظمت را به خاک سیاه بنشانند و ما بی‌خبر باشیم و کسی هم خبردارمان کند، بگوییم آقا ولمان کن! خودمان هزار درد داریم! دردی از این بالاتر که شهرمان، اصالت‌مان تاریخ و هویت‌مان به تاراج بی‌کفایتی و بی‌تدبیری و بی‌مسئولیتی برود و صدا از ما درنیاید؟!
ندیمی یک خائن بود! فقط کار دیگران را به نام خودش ثبت می‌کرد و هیچ کار دیگری نکرد.
برای ابریشم و چای و برنج چی کار کرد؟ تمام شهرها 2 یا 3 تا شهرک صنعتی دارند، ولی لاهیجان یکی داره. ندیمی حتی به دوستانش هم وفا نکرد و به خاطر جاه‌طلبی رنگ عوض کرد!
قابل توجه نویسنده: "برای مسئولین لاهیجان واقعاً متأسفم! لنگرود نه نصف لاهیجان تاریخ دارد، نه اهمیت و نه جمعیت؛ اما نماینده فعال دارد و ... ." دوست عزیز لاهیجانی! اهمیت نداشتن لنگرود دیدگاهی شوونیستی است که به حقیرانه‌ترین شکل ادا کردید. کمی اگر نگاه می‌کردید (حتی بی‌دقت) به مردم یک شهر توهین نمی‌کردید. به عنوان یک لنگرودی، پیشنهاد می‌کنم که در حسرت کشیدن کمی خوش سلیقه باشید. نماینده شهر ما پیشکش شما.
دوست عزیز لنگرودی! من اگر گفتم تاریخ و قدمت و اهمیت لاهیجان از شهر شما بیشتر است و همه اسناد و منابع و کتب تاریخی هم این را نشان می دهند، آیا توهین به مردم شهر شماست؟!! جمعیت شهر ها را هم که سرشماری معلوم کرده! کجاش توهین به مردم لنگرود بود؟!! چه کسی نمی داند که مردم لاهیجان نزدیکترین فرهنگ و گویش را بین همسایه های خود با مردم لنگرود دارند و همین الآن هم خیلی از همشهری های لنگرودی شما در لاهیجان دارند زندگی می کنند و وصلت می کنند و مراوده دارند با لاهیجانی ها. من دارم از یک حقیقت تاریخی با مسئولین بی کفایت شهر ما حرف می زنم و اصلاً قصد توهین به مردم خوب لنگرود نبوده و چیزهایی هم که نوشتم فقط واقعیات تاریخی است. اگر می گفتم مثلا مردم آن جا فلان طورند یا بیصارند، این می شد توهین!
به عنوان یک لاهیجانی که سال ها درباره لاهیجان و گیلان پژوهش و کار کرده ام و بیش از صد مقاله و یادداشت در همین باره نوشته ام، از دوست لنگرودی عذرخواهی می کنم. لنگرود هم تاریخ دارد، هم اهمیت و هم جمعیت. امروز لنگرود برای گیلان نمونه خوبی است از یک شهر درحال تکاپو که شهروندان آگاهش برای رشد شهرشان با مسئولین اش هم داستان اند. خوب نیست آدم همین جور حرف بزند. آمارها و تحلیل های شهرپژوهی، لنگرود را یک شهر پویا نشان می دهد.
دوستان عزیز لاهیجانی و لنگرودی! من همان نویسنده کامنت "برای مسئولین لاهیجان متأسفم" هستم. همان‌طور که یک بار دیگر کامنت گذاشتم و گفتم که منظورم چه بوده و غرض اصلاً توهین به مردم یک شهر، آن‌هم شهری مثل لنگرود که نزدیک‌ترین رابطه را با ما در بین همسایگان‌مان دارد نیست. فقط قدمت لاهیجان و جمعیت شهری‌اش و سابقه شهری‌اش بیشتر است که البته با هنرنمایی‌های مسئولین ما به زودی شهر شما جایگزین شهر ما می‌شود و اهمیتش هم از شهر ما بیشتر! با این حال دوست لنگرودی! اداش! ما راضی به رنجش همسایگان خوب‌مان نیستیم. لاهیجان و لنگرود و رودسر و رشت و آستانه و سیاهکل و انزلی و ... همه باید در کنار هم باشند. اگر باز هم فکر می‌کنید که حرف من (که فقط این قدمت و جمعیت و تاریخ را در قیاس با لاهیجان گفتم، وگرنه در جای خودش شهر شما هم مهم است و تاریخ و جمعیت دارد که این قیاس هم همان‌طور که گفتم این‌طوری پیش برود، برعکس می‌شود و دیگر شما می‌شوید شهر اول منطقه!) اگر باز هم توهین محسوب می‌شود، از شما و همشهریان‌تان عذرخواهی می‌کنم. چون اصلاً دوست ندارم رابطه مردمانی از دو شهر، آن‌هم دو شهر همزبان که در طول تاریخ هیچ‌گونه سابقه تنشی با هم نداشته‌اند شکرآب شود.
یک صحبت با همشهری پژوهشگر لاهیجانی‌ام که بیش از صد مقاله درباره تاریخ گیلان و لاهیجان نوشته!: حرف شما درست و منطقی، اما آیا شما این حمیت را روی شهر خودتان هم داری و در برابر توهین‌هایی که به مردم شهرت می‌شود واکنش نشان می‌دهی؟
مردم لاهیجان و لنگرود حسن همجواری بسیار خوبی با هم دارند که در نوع خود مثال‌زدنی است و بهتر است مسئولین هم از چشم و همچشمی‌هایی که متأسفانه در استان ما زیاد است و اسمش را اصلاً نمی‌توان رقابت گذاشت دست بردارند و از مردم یاد بگیرند! اگر آن‌چه که لاهیگ نوشته درست باشد و آقای لاهوتی این‌قدر دنبال این باشد که اداراتی را که مصوب شده در لاهیجان باشند از این‌جا ببرد به شهر خود، این از جمله مسائل حساسیت‌زا است، یا این‌که مسأله‌ای که در ایران متأسفانه بعضاً روی می‌دهد و در شرق گیلان هم دیده شده، مردم مناطق مختلف یک حوزه انتخابیه را برای جمع‌آوری رأی علیه همدیگر تحریک کردن است که بزرگترین خطاست و متأسفانه این‌جور اتفاقات در این استان کم نیفتاده و این وسط آن‌چه قربانی می‌شود، روح همبستگی مردمان صمیمی و بی‌آلایش گیلک شهرهای گوناگون این خطه است. من لاهیجانی هستم و همان‌گونه که همشهریان خودم را دوست دارم، مخلص بچه‌های لنگرود و سیاهکل و دیلمان و همه گیلک‌ها هستم. همه باید این‌گونه باشیم.
با خواندن کامنت‌های اخیر افتخار کردم که یک لاهیجانی هستم که دیدم همشهریانی این‌چنین متواضع و دوراندیش و جمع‌گرا دارم. دوستان! من برخلاف بعضی‌ها اصلاً اعتقاد ندارم که مرکزیت لاهیجان در این منطقه رو به نابودی باشد! تا وقتی که لاهیجانی چنین روحیه‌ای دارد و لاهیجان محل تجمیع گیلکان از نقاط مختلف شرق گیلان است، این مرکزیت و محوریت این شهر به قوه خود باقی است. حالا این وسط هرچه مسئولین این شهر اشتباهات کنند و هرچه لاهوتی و لاهوتی‌ها تلاش کنند هم این محوریت از لاهیجان گرفتنی نیست. فقط باید سعی کنیم که این مهر و محبت را نسبت به همدیگر و همشهریان‌مان هم داشته باشیم و یک‌دل باشیم. لاهیجانی دل بزرگی دارد و در این روزگار ناخوشی هم بزرگترین سرمایه‌اش همین دلش است. حقیقتاً تحت تأثیر قرار گرفتم وقتی دیدم که یک همشهری که اولش کمی تند هم رفت و موجب ناراحتی یک هم‌استانی دیگر شد، با توضیح ماجرا و بعدش عذرخواهی سعی در به‌دست آوردن دل یک همزبان کرد و جالب‌تر از آن، عذرخواهی یک نویسنده و پژوهشگر همشهری از آن همزبان و هم‌استانی بود و پایین‌تر که آمدم دیدم یک همشهری ما خود را مخلص همزبانان و همولایتی‌ها و هم‌استانی‌های دیگر خواند. این یک الگو برای همه و به‌ویژه دیگر شهرهای استان ما می‌تواند باشد. این مسئولیت ما لاهیجانی‌ها را سنگین‌تر می‌کند که چنین شهری با این فرهنگ و قدمت و با چنین مردمانی حیف است از ابزارهای فرهنگی و اقتصادی و ... به قدر کافی و مورد نیازش محروم بماند. قدرت و رشد چنین شهری به نفع همه منطقه و استان است. با احترام به همه شهرهای دیگر و این‌که حق رشد و پیشرفت برای آن‌ها هم مسلم است، همچنان که حق لاهیجان هم هست. زنده باد لاهیجان، پاینده باد گیلان، سرافراز باد ایران.
طبق معمول به پاچه همدیگه گیر دادین و از موضوع اصلی که فنا شدن لاهیجانه غافل!!!
گله من که بی‌بته حرف می‌زنی تو که نمی‌دونی انحلال سازمان چای کار کی بود، چرا... تازه گیرم حرفت درست، اگه ندیمی بی‌لیاقت بود و ... تونست سازمان چای رو منحل کنه، پس شما خواهشن برو به این بالیاقتات بگو چایکارا دارن از گشنگی می‌میرن، اگه می‌تونن که نمی‌تونن پولشون از همون سازمان فلان ... بگیرن. نظر دهنده‌های محترم جوگیر نشین! سعی کنین مطالبتون حقیقت باشه که ما استفاده کنیم. ای کاش قاسمی هم مثل ندیمی بود که آبروی لاهیجان نمی‌رفت. دم لاهوتی گرم!
من هم با گرم بودن دم آقای لاهوتی موافقم. ایشان انسان فعال و باهوشی هستند.
در این‌که اهمیت و قدمت و تاریخ لاهیجان بیشتر است هیچ شکی نیست و این هیچ توهینی به هیچ شهر دیگری هم نیست. قدمت و اهمیت لاهیجان از خیلی از شهرهای دیگر گیلان هم بیشتر است و این به معنای توهین به مردم آن شهرها نیست! نه این‌که آن شهرها اهمیت ندارند، بلکه اهمیت لاهیجان بیشتر است و حال چه بدشان بیاید، چه خوش‌شان بیاید، واقعیت همین است!
شهروند عادل: كليه شهرهاي گيلان داراي تاريخ كهن هستند كه لاهيجان صرف اين اراجيف تبديل به قطب گردشگري جهان اسلام شده است. روستاهاي لاهيجان علي‌الخصوص روستاهاي رودبنه تا همين امسال آب شرب نداشتند... گاز نداشتند... در فقر و فلاكت زندگي مي‌كردند و همين‌طور روستاهاي ديگر لاهيجان. اين افتخارات نماينده سابق است يا عملكرد نماينده فعلي؟ اين بحث‌ها چيزي از اين فقارت را كم نمي‌كند. خواسته يا ناخواسته فعلاً قاسمي نماينده است و به‌جاي تخريب ايشان از نماينده در رفع نابه‌ساماني‌ها كمك بگيريم و اين‌قدر با بي‌احترامي‌ها دنبال اهداف سياسي‌مان نباشيم. لطفاً هر كسي در هر مقامي براي شكوفایي گيلان و شهرهاي‌مان از جمله لاهيجان و لنگرود و رودسر و سياهكل و ... تلاش كنيم. گيلان هميشه از اين كج‌خلقي‌ها ضربه خورده است. براي خودمان متأسفم.
همه شهرهای گیلان دارای تاریخ کهن هستند؟! برو تاریخ بخون، بعد بیا بگو اراجیف!!! واقعاً سواد هم چیز خوبی است. من طرفدار همه گیلان هستم، اما این به معنای آن نیست بگوییم که همه شهرها تاریخ کهن دارند. بله باید برای غلبه بر فقر در همه جای این استان کوشید؛ برای توسعه همه جا. اما مگر باندبازی می‌گذارد؟ هرکس می‌آید مخصوصاً در شهرهای بزرگ‌تر گیلان، از جمله در لاهیجان، سمتی می‌گیرد، فوراً همشهری‌ها و بچه محل‌های خودش را روانه آن‌جا می‌کند! چرا مقابل این‌ها موضع‌گیری نکنیم شهروند عادل؟!
این روزها بیشتر از همه محور گفت‌وگوها و بحث‌های مردم، حول مسأله انتخابات دور می‌زند و کاندیداهای محترم نیز با ایجاد ارتباطات بیشتر با مردم فهیم شهر و روستا درپی جلب اعتماد آنان و دریافت نقدها و نظرات عزیزان هستند. حال باید به این نکته توجه کرد که مردم امروز واقع‌گراتر شده و بیشتر کارآیی افراد را مد نظر قرار داده و گذشته آنان را کاملاً مورد توجه خویش قرار می‌دهند. چه‌بسا کاندیداهایی که قبلاً کرسی مجلس را با وعده‌ها در این منطقه به‌دست آوردند، اما به دلیل ضعف و عدم کارآیی، بارها پس از آن خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده، ولی مردم ضمن احترام به ایشان، دست رد به سینه‌شان زدند. امروز مردم خواسته‌های‌شان و مطالبات‌شان بسیار بیشتر است. دیگر صحبت 4 تا پل روستایی و تعریض یک خیابان، آن‌هم به صورت تکه به تکه نیست. امروز با احداث یک پل روگذر مسأله حل نمی‌شود، چون این‌ها مسائل بسیار ساده و سطحی است. مردم وقتی به شهرستان رشت می‌روند، متوجه می‌شوند که در هر خیابانی احداث یک پل روگذر شروع شده و به حول و قوه الهی دولت محترم و استانداری‌ها به شدت پیگیر این نوع پروژه‌ها هستند. به‌طور مثال، طرح‌های قشنگ و جالبی مانند اتوبان سراوان ـ سیاهکل تا بازکیاگوراب که سال‌ها پیش شروع شده و انشاءالله تا 2 یا 3 سال آینده به اتمام می‌رسد. بنابراین نماینده فعلی و آیندگان باید دنبال سرمایه‌گذار، ایجاد شغل و حل مسأله معیشتی و ... باشند. مهم نیست که ما چند دوره نماینده می‌شویم. این‌که مردم ما را انتخاب بکنند یا نکنند، هر دو ارزش است و همان‌قدر که به انتخاب آن‌ها احترام می‌گذاریم، باید به "نه‌" آن‌ها هم احترام بگذاریم. امیدوارم فضای انتخابات کاملاً دوستانه باشد و هر کاندیدا برنامه‌های خود را عنوان کند. اما مردم ما باید به نظرات کشاورزان احترام بگذارند. ببینند که چایکار و برنجکار و معلم ما از که حمایت می‌کند. چون اگر صنعت کشاورزی ما پویایی خود را به‌دست آورد، صددرصد سایر موارد نیز حرکتی خواهد کرد، بازار نیز تکان خواهد خورد. درآمد منطقه ما از چای و برنج است. اگر می‌خواهید کاری بکنید، باید ابتدا از کشاورزی شروع کنید. از گردشگری شروع کنید. البته نباید فقط 6 ماه مانده به انتخابات سراغ مردم بروید و مشکلات آن‌ها را جویا شوید. چون مردم شما را در 4 سال مورد ارزیابی قرار می‌دهند، نه در چند ماه به انتخابات. یکی از موارد مهمی که برای مردم مهم است این‌که چه مسئولینی را نماینده در رأس امور آن‌ها قرار داده. آیا متخصص است؟ یا رشته تحصیلی مسئول مرتبط با موقعیت شغلی اوست؟ آیا این مسئول از مسئول قبلی که این پست را داشته قوی‌تر بوده؟ آیا انسان شجاع و عادلی بوده؟ آیا با مردم تعامل داشته؟ انشاءالله این‌چنین بوده باشد. به امید این‌که همگی خود را در قبال نظام و مردم عزیزمان مسئول دانسته و دست به دست هم به آبادانی و توسعه منطقه و کشور عزیزمان بپردازیم.
حميد: على منصورى ـ شهردار سابق رودبنه ـ واقعاً شهردار خوبى بود. خيلى ممنون از زحمات ايشان.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"