كدخبر: ۲۹۵۸
تاريخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۱:۲۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
"گردشگری سلامت"؛ فرصتی برای توسعه توريسم گیلان
"گردشگري سلامت" نوعي از گردشگري است که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمي و ذهني فرد به مدتي بيش از 24 ساعت و کمتر از يک سال صورت مي‌گيرد.
"گردشگري سلامت" (Health Tourism) مي‌تواند به عنوان فرصت و غنيمت براي بحث توريسم در کشور مد نظر قرار گيرد.
بر اساس تعريف سازمان جهاني گردشگري (UN-WTO)، يکي از اهدافي که مي‌تواند گردشگر را تشويق به سفر نمايد، مسافرت به منظور سلامتي است.
"گردشگري سلامت" نوعي از گردشگري است که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمي و ذهني فرد به مدتي بيش از 24 ساعت و کمتر از يک سال صورت مي‌گيرد.
عواملي همچون تغيير در ارزش‌هاي مصرف‌کنندگان، تغييرات سازندگي، مسن‌تر شدن جمعيت و اقتضائات سيستم خدمات بهداشتي را مي‌توان عوامل اصلي ظهور گردشگري سلامت دانست.
مجموعه اين عوامل موجب شده تا گردشگري سلامت در حال حاضر در زمره رو به رشدترين انواع گردشگري محسوب شود.
توانمندي‌هاي بالقوه وسيع کشورمان در انواع مختلف گردشگري سلامت موجب شده است تا سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بهره‌برداري از اين بازار رو به رشد و رقابتي را با تشکيل کميته گردشگري سلامت و حمايت‌هاي ويژه از آن در دستور کار خود قرار دهد.
کنفرانس توانمندي‌هاي استان‌هاي شمالي (گيلان، مازندران و گلستان) ششم و هفتم مرداد ماه سال جاري در گيلان برگزار مي‌شود.
دبير شوراي سياستگزاري‌ کنفرانس‌هاي گردشگري سلامت کشور، گفت: هدف اصلي برپايي اين کنفرانس‌ها، شناسايي ظرفيت‌هاي ملي با توجه به وجود پتانسيل‌هاي بسيار در کشور است.
دکتر سعيد حسيني در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، افزود: قطعاً منطقه شمال ايران (گيلان، مازندران و گلستان) با توجه به همجواري به کشورهاي منطقه درياي خزر به دليل سطح دانش پزشکي و وجود جاذبه‌هاي طبيعي مي‌تواند محل جذب عمده بيماراني از اين کشورها و حتي کشورهاي مسلمان حاشيه خليج فارس باشد.
وي، اظهار کرد: در گردشگري سلامت فرد گردشگر، به دنبال خدمات باکيفيت و ارزان است که ايران از اين نظر ظرفيت خاص خود را دارد.
وي، تصريح کرد: با توجه به اين‌که يک گردشگر درماني حداقل سه تا چهار برابر گردشگر عادي هزينه مي‌کند و همچنين با توجه به تعرفه‌هاي درماني کشور و خدماتي که ارائه مي‌شود، پيش‌بيني اين است که به‌طور ميانگين به ازاي هر بيماري که وارد کشور شود، حداقل سه هزار دلار ايجاد ارزآوري شود.
حسيني، افزود: قطعاً با توجه به اين‌که شمال ايران يکي از قطب‌هاي حساس کشور در بحث گردشگري سلامت است، مي‌تواند بخش عمده‌اي از اين منابع را جذب کند.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان نيز گفت: رونق گردشگري سلامت در استان موجب توسعه گردشگري و همچنين رونق اقتصادي در استان خواهد شد.
رضا عليزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، افزود: گيلان به دليل رشد در برخي از شاخه‌هاي
تخصصي پزشکي و همچنين وجود جاذبه‌هاي طبيعي بسيار مي‌تواند محلي براي تقويت اين شاخه از گردشگري محسوب شود.
وي، اظهار کرد: همچنين رونق گردشگري سلامت در منطقه، بحث گردشگري در استان را از فصلي بودن خارج نموده و موجب فرصت براي جذب تورهاي متعدد از سوي دفاتر خدمات مسافرتي استان مي‌شود.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"