كدخبر: ۲۶۱۳
تاريخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
توسعه گردشگری؛ زمینه‌ساز رونق اقتصادی گیلان
کارشناسان و متخصصان گردشگری با اشاره به توانایی‌های بالقوه استان گیلان در این زمینه چون اکوتوریسم و گردشگری مذهبی و تاریخی معتقدند، علی‌رغم تلاش‌های مسئولان سفر و گردشگری استان، زیرساخت‌های موجود برای استفاده و بالفعل رساندن این توانایی‌ها کافی نیست.
توسعه گردشگری گیلان شاخصه‌ای پررنگ در میان ظرفیت‌های دیگر استان است که می‌تواند علاوه بر رونق اقتصادی، نشاطی مضاعف در جامعه ایجاد نماید.
آنان که شوق و ذوق سفر دارند و در این رهگذر گیلان را دیده‌اند، می‌دانند که شناخت گیلان به واسطه وفور جاذبه‌های گردشگری در چند روز میسر نیست و باید زمان گرفت و گیلان‌گردی کرد تا با مظاهر و ارزش‌های آن آشنا شد.
کارشناسان و متخصصان گردشگری با اشاره به توانایی‌های بالقوه استان گیلان در این زمینه چون اکوتوریسم و گردشگری مذهبی و تاریخی معتقدند، علی‌رغم تلاش‌های مسئولان سفر و گردشگری استان، زیرساخت‌های موجود برای استفاده و بالفعل رساندن این توانایی‌ها کافی نیست.
آنان در این ارتباط به این نکته مهم اشاره دارند که به‌طور نمونه، چگونه بهره‌برداری از آزاد راه رشت ـ قزوین به عنوان یکی از نیازهای زیرساختی در اواخر سال گذشته، سبب افزایش قابل توجه شمار گردشگران استان گیلان در ایام نوروز شد.
به باور آنان، گردشگری به سهمی در اقتصاد خانوار رو به تثبیت است و امکانات موجود استان جوابگوی نیازهای اقامتی و تفریحی نیست.
به گفته آنان، فقدان و یا کمبود این امکانات سبب شده است تا زمان ماندگاری گردشگر در استان گیلان به رغم این‌همه جاذبه‌های گردشگری در مقایسه با استان‌های مشابه دیگر چندان قابل توجه نباشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، گفت: آمار گردشگران در نوروز 1389 بیش از 45 درصد نسبت به دوره مشابه در سال گذشته افزایش یافته است.
امید عزیزی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، افزود: اطلاع‌رسانی و فراهم نمودن زیرساخت‌ها از شاخصه‌های توسعه گردشگری است و بهبود این شاخصه‌ها چون افتتاح آزاد راه قزوین ـ رشت، افزایش مکان‌های اسکان موقت و اطلاع‌رسانی به‌موقع از عمده دلایل این افزایش است.
وی، اظهار کرد: هرچند اقامت گردشگران در سال جدید نسبت به دوره مشابه در سال گذشته 20 درصد افزایش یافته، اما با توجه به میزان ورود گردشگر در استان، آمار مراکز اقامتی به عنوان زیرساخت شاخص گردشگری کافی نیست.
وی، تصریح کرد: با توجه به آمار رو به رشد گردشگران به استان گیلان باید تمهیداتی فراهم شود تا مکان‌های اقامتی استان به دو برابر افزایش یابد.
یک استاد برنامه‌ریزی شهری و گردشگری دانشگاه، گفت: افزایش گردشگران در سال جدید بدون درنظر گرفتن آمار و ارقام کاملاً در استان مشهود بود.
دکتر اکبر معتمدی مهر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، اظهار کرد: علاوه بر افتتاح بزرگراه قزوین ـ رشت، برنامه‌ریزی صحیح مسئولان گردشگری استان و در پی آن، آمادگی تأسیسات گردشگری از دلایل عمده این افزایش است.
وی، تصریح کرد: کوشش‌های انجام شده در زمینه فراهم نمودن مراکز اقامتی، جوابگوی افزایش گردشگران نیست و باید تلاش شود در کل استان از تمامی ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها برای اقامت گردشگران استفاده شود تا میزان پایداری و ماندگاری گردشگران افزایش یابد.
معتمدی مهر، افزود: بایستی تلاش شود تا از ظرفیت‌های سرمایه‌ساز چون تبلیغات و اطلاع‌رسانی برای جذب گردشگر فرامرزی نیز استفاده شود.
وی، تأکید کرد: در زمان حاضر، سهم گردشگری در اقتصاد خانوار رو به تثبیت است و "گردشگری" نیز علاوه بر کشاورزی و اقتصاد تجاری، یکی از قابلیت‌های مهم گیلان است.
وی، اضافه کرد: با توجه به موضوع فوق و همچنین تأثیر گردشگری در بهبود اقتصادی وضعیت مردم استان، بایستی شرایطی فراهم شود تا پایداری گردشگران در استان افزایش یابد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این خصوص به خبرگزاری ایرنا، گفت: این استان به عنوان مقصدی مطمئن برای گردشگران مورد توجه قرار گرفته است.
رضا علیزاده، افزود: افزایش آمار گردشگران در نوروز 1389 تأییدکننده موضوع یاد شده است.
وی، اظهار کرد: امسال همچنین علاوه بر افزایش تعداد گردشگران، میزان ماندگاری آنان در استان نیز افزایش یافته است.
وی، تصریح کرد: افتتاح آزاد راه قزوین ـ رشت، آماده بودن تأسیسات گردشگری، رشد خدمات کمی و کیفی، افزایش مراکز اقامتی موقت، اطلاع‌رسانی و ... از عوامل افزایش گردشگران نوروزی در سال جدید بوده است.
علیزاده، افزود: بایستی تلاش شود به اندازه گردشگرانی که وارد استان می‌شوند، زیرساخت‌های گردشگری بیشتری چون راه‌ها، مکان‌های اقامتی، خدمات رفاهی و تفریحی افزایش یابد.
وی، اضافه کرد: افزایش امکانات باید به شکلی صورت گیرد که تنوع در آن دیده شود.
وی، بیان کرد: همچنین اطلاع‌رسانی و تبلیغات گردشگری استان بایستی به صورت فرامرزی نیز صورت گیرد تا موجب جلب گردشگران خارجی شود.
علیزاده، گفت: بسیاری از آداب و سنن فرهنگی پیشینیان رو به فراموشی گذارده شده که بایستی با سرمایه‌گذاری در این بخش به احیای این آداب و سنن پرداخت.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، افزود: با توجه به وجود طبیعت بکر و زیبای گیلان، بایستی دستگاه‌های ذیربط نیز همگام با این سازمان به گونه‌ای برنامه‌ریزی نمایند که علاوه بر بهره‌مندی گردشگران، طبیعت استان نیز تخریب نشود.
همچنین یک کارشناس ارشد برنامه‌ریزی توریسم در گیلان، گفت: بخش گردشگری در استان می‌تواند بسیار بیشتر از امروز در رونق اقتصادی استان ایفای نقش کند.
حسین مصداقی، اظهار کرد: متأسفانه استفاده از نیروی متخصص شاخه توریسم در توسعه بخش‌های مختلف گردشگری استان کافی نیست.
وی، تصریح کرد: گیلان تنها به مواهب طبیعی و اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) خلاصه نمی‌شود و بایستی با آمایش (آماده‌سازی) جاذبه‌های دیگر استان، چون تاریخی و فرهنگی از تراکم گردشگران در یک نقطه جلوگیری شود.
امید که با جذب سرمایه‌گذاران و همچنین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه گردشگری استان و تلاش و همت مضاعف مردم و مسئولان گردشگری و همچنین دیگر دستگاه‌های اجرایی استان، چهره اقتصادی جامعه پررونق و در پی آن نشاط گردشگران و گیلانیان فزون‌تر از پیش گردد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"