كدخبر: ۲۴۷۴
تاريخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۶
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
"لاهيجان" پايتخت گردشگری جهان اسلام است
تله‌كابين، تالاب بين‌المللي اميركلايه، بام سبز، موزه تاريخ چاي ايران و آرامگاه كاشف‌السلطنه، حمام گلشن، غار شيخان‌بر و ... از جاذبه‌هاي گردشگري لاهيجان است.
شهر لاهيجان به دليل قرار گرفتن در كوهپايه‌هاي زيباي البرز، لقب پايتخت گردشگري جهان اسلام را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين شهر از زيباترين شهرهاي گيلان و ايران بوده و موقعيت جغرافيايي لاهيجان در ناحيه كوهپايه‌اي، تپه ماهورهاي آن را بوته‌هاي هميشه سبز چاي در رديف‌كاري‌هاي منظم هندسي پوشانده است.
لاهيجان همراه با معماري بسيار زيبا و خانه‌هاي ويلايي با سقف‌ها و رنگ‌آميزي متنوع، جلوه زيبايي به شهر بخشيده و زيبايي‌هاي طبيعت و شهرسازي در اين شهر همديگر را تكميل كرده‌اند.
اين شهر، سرزميني هموار و جلگه‌اي است كه حاصل رسوب به‌جا مانده از رودهاي گيلان بوده و از نظر موقعيت و ويژگي‌هاي تاريخي، يكي از شهرهاي مهم گيلان به‌شمار مي‌رود و مدت‌ها مركز گيلان بوده است.
وجه تسميه لاهيجان ريشه در ويژگي اقتصادي آن دارد؛ به‌طوري كه كلمه لاهيجان از دو جزء "لاه" به معني ابريشم و "جان" پسوند مكان تشكيل شده و در معنا، شهر ابريشم است.
آب و هواي لاهيجان در بخش جلگه‌اي، معتدل مرطوب و در قسمت كوهستاني سردسير و خوش آب و هوا است. لاهيجان قدمتي 800 ساله دارد و به روايتي توسط لاهيج‌ بن سام ‌بن نوح ساخته شده است.
مراسم "عروس ‌بران" كه جزء مراسم آييني و رسوم ديرينه جلگه شرق گيلان است، در شهر رودبنه اين شهرستان مرسوم بوده و امروزه نيز به صورت نمادين در جشنواره‌ها به نمايش درمي‌آيد.
اين مراسم براي بركت و خوش‌بختي براي تازه ‌عروس بوده كه با ساز و نقاره و بانگ شادي، ترانه، كشت نهال، بستن پاي عروس و ... انجام مي‌شود.
"عروس ‌بران" معمولاً پس از "خوانچه ‌بري" در بعد از ظهر روز پنج‌شنبه يا جمعه صورت مي‌گرفت و جوانان پس از خوردن نهار در منزل داماد و پايكوبي براي آوردن عروس آماده مي‌شدند.
"رونمايي" نيز مراسمي پس از "عروس‌ بران" است كه با دادن هداياي نقدي و غيرنقدي به عروس و داماد آغاز مي‌شود كه در ابتدا مادر شوهر پس از سه بار بالا دادن روبند از روي عروس به او رونما مي‌دهد و سپس نوبت به ديگر بستگان مي‌رسد.
در صبح فرداي عروسي نيز عروس و داماد نهالي را كه از خانه پدر عروس آورده بودند، در گوشه‌اي از باغچه حياط به عنوان نمادي از آغاز زندگي مشترك و چابكي هريك در كشاورزي كاشته مي‌شد و اين مراسم هنوز با كمي تغيير در برخي روستاهاي گيلان، به‌ويژه در لاهيجان صورت مي‌گيرد.
تله‌كابين، تالاب بين‌المللي اميركلايه، بام سبز، موزه تاريخ چاي ايران و آرامگاه كاشف‌السلطنه، حمام گلشن، غار شيخان‌بر و ... از جاذبه‌هاي گردشگري لاهيجان است.
لاهيجان داراي مكان‌هاي زيارتي و تاريخي شيخ زاهد گيلاني و بقعه معروف چهار پادشاه است كه هر ساله گردشگران بسياري را مجذوب خود مي‌كند.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره گسترش اقدام‌هاي گردشگري در لاهيجان، اظهار داشت: زيرساخت‌هاي مناطق ساحلي تالاب اميركلايه، جلگه كوهپايه علیسرود و ... به عنوان مناطق گردشگري در دست مطالعه و سرمايه‌گذاري قرار دارد تا براي ايجاد امكانات گردشگري، رفاهي، تفريحي و ... اقدام‌هاي لازم انجام شود.
رضا عليزاده روستاهاي حسن بنكده و گمل را از جمله روستاهاي هدف گردشگري شهرستان لاهيجان عنوان كرد و افزود: ايجاد الگوي ساخت و ساز مسكن روستايي در روستاهايي كه داراي ارزش تاريخي و فرهنگي هستند، در برنامه طرح روستاهاي هدف قرار دارند.
وي با بيان اين‌كه روستاهاي باستاني نبايد مورد هجمه ساخت و سازهاي بي‌رويه قرار گيرند، تصريح كرد: با انجام اين طرح، هويت و اصالت بافت‌هاي تاريخي روستاها حفظ شده و ساخت و سازها نيز به صورت هدايت‌شده در اين روستاها انجام مي‌شود.
معاون آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان نيز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، از حفظ مرمت بافت تاريخي لاهيجان خبر داد و گفت: طرح مطالعاتي اين پروژه منجر به ايجاد يك شناسنامه و نرم‌افزار ويژه بافت مي‌شود و مطالعات GIS در قالب اين موضوع صورت گرفته كه اطلاعات بافت را در لايه‌هاي مربوط به GIS امكان‌پذير مي‌سازد.
سيدپيام شاعف، خاطرنشان كرد: اتمام اين پروژه منجر به تهيه الگوي ساخت و ساز مناسب درباره ديگر بافت‌هاي استان مي‌شود و شناخت ما را نسبت به بافت‌ها تكميل مي‌كند.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"