كدخبر: ۱۷۱۲
تاريخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
با واردات 368 هزار تنی صورت گرفت:
رشد 220 درصدی واردات برنج در سه ماهه اول سال جاری
هر ايراني در يك سال به‌طور متوسط 5/45 كيلوگرم برنج مصرف مي‌كند و بدين ترتيب ايراني‌ها به عنوان سيزدهمين مصرف‌كننده بزرگ برنج در سطح جهان شناخته شده‌اند.
واردات برنج در سه ماهه اول سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشي 35/219 درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاري فارس، در سه ماهه اول سال جاري 368 هزار تن برنج به ارزش 310 ميليون دلار وارد كشور شد كه به لحاظ وزني 3 درصد و به لحاظ ارزشي 6/2 درصد از واردات را به خود اختصاص داده است.
بنا بر اين گزارش، واردات برنج در سه ماهه اول سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزني 89/46 درصد و به لحاظ ارزشي 35/219 درصد رشد داشته است.
وزير بازرگاني درخصوص افزايش قيمت برنج و دلايل واردات آن، مي‌گويد: سال 1384 برنج صدري 1321 تومان، سال هشتاد و پنج 1467 تومان، سال هشتاد و شش 1725 تومان و در سال هشتاد و هفت 2854 تومان بوده است؛ يعني قيمت جهاني برنج 5/65 درصد رشد داشته است. در چنين وضعيتي آيا مي‌توان جلوي واردات برنج را گرفت و نسبت به افزايش قيمت بي‌تفاوت بود.
مسعود میرکاظمی با بيان اين‌كه ‌اگر جلوي واردات برنج را ببنديم، قيمت برنج مازندران كيلويي 8 هزار تومان مي‌شود و آيا ما بايد در تمام كالاها خودكفا باشيم؟ معتقد است: سال 1387 تنها سالي بود كه دولت از واردات و توزيع برنج خارج شد و علي‌رغم بحران‌هاي جهاني كشورها تلاطمي در بازار احساس كرد و با ذخيره استراتژيك يك ميليون و 100 هزار تن واردات داشته‌ايم.
به گزارش خبرگزاری فارس، در دوازده ماهه سال 1387، يك ميليون و 383 هزار تن برنج به ارزش 790 ميليون دلار وراد كشور شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزني 30 درصد و به لحاظ ارزشي 85 درصد رشد داشته است.
بنا بر اين گزارش، واردات برنج در سال 1387 به لحاظ وزني 15/3 درصد و به لحاظ ارزشي 4/1 درصد از سهم واردات را داشته است.
همچنین واردات برنج در سال 1386، يك ميليون و 66 هزار تن بوده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، گمرك ايران با بررسي قيمت‌هاي جهاني و با درنظر گرفتن سوابق ترخيص، ارزش گمركي انواع برنج وارداتي را بين 10 تا 25 درصد كاهش داد. هم‌اكنون ارزش C&F هر تن برنج ويتنامي، آرژانتيني و اروگوئه 450 دلار، هر تن برنج تايلندي 490 دلار، هر تن برنج آمريكايي 550 دلار، برنج پاكستاني 800 دلار و برنج هندي 950 دلار محاسبه مي‌شود.
همچنين، هيأت دولت به پيشنهاد وزارت بازرگاني و به استناد ماده 4 قانون مقررات صادرات و واردات و به منظور حمايت از برنجكاران داخلي، سود بازرگاني برنج را به ازاي هر كيلوگرم 1500 ريال تعيين كرد.
حقوق ورودي از جمع سود بازرگاني و حقوق گمركي تشكيل مي‌شود. تعيين حقوق گمركي در اختيار مجلس شوراي اسلامي و تعيين سود بازرگاني در اختيار دولت است كه بنا به شرايط مي‌تواند آن را تغيير دهد. همچنين ميزان عوارض هم توسط دولت تعيين مي‌شود، كه از جمله اختياراتي است كه مجلس به دولت داده است.
وزير بازرگاني در پاسخ به كميسيون اقتصادي مجلس شورای اسلامی درخصوص تأثيرات منفي تعرفه بر توليد داخل، اعلام كرد: ما براي سال 1388 تعرفه واردات برخي محصولات مانند برنج و پنبه و كشمش را فصلي تعيين كرده‌ايم و در زمان برداشت اين محصولات، تعرفه واردات كالا بالا رفته تا افراد رغبتي به واردات اين‌گونه محصولات نكنند.
بر اساس اين گزارش، هر ايراني در يك سال به‌طور متوسط 5/45 كيلوگرم برنج مصرف مي‌كند و بدين ترتيب ايراني‌ها به عنوان سيزدهمين مصرف‌كننده بزرگ برنج در سطح جهان شناخته شده‌اند.
در ميان 13 كشور پرمصرف برنج در جهان، تفاوت مهمي بين ايران با ساير كشورها وجود دارد. 12 كشور ديگر همه از توليدكنندگان مهم برنج در سطح جهان هستند و حجم عمده نياز خود را از محل توليد داخلي تأمين مي‌كنند. در عين حال ايران بخش عمده نياز خود را از محل واردات تأمين مي‌كند و جايگاهي در ميان صادركنندگان برنج ندارد.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"