كدخبر: ۱۱۸۹۲
تاريخ انتشار: ۲۶ دي ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۶
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
بزرگداشت شاعر" آینه در سه فصل "در لاهیجان
ویژه برنامه یادبود و بزرگداشت علیرضا کریم شاعر فقید لاهیجانی به همراه آیین رونمایی از کتابش در لاهیجان برگزار شد.

به گزارش گروه خبری لاهیگ به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان؛ ویژه برنامه بزرگداشت علیرضا کریم شاعر فقید لاهیجانی با حضور جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر عصر روز پنج شنبه 23 دی 1400 با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سالن اجتماعات اتاق اصناف در لاهیجان برگزار شد.

در ابتدا فاطمه علی پرست مجری برنامه زنده یاد علیرضا کریم را اینگونه معرفی کرد:وی متولد ۱۳۲۵ و اهل لاهیجان بود که تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی به پایان برد و به عنوان دبیر ادبیات در این شهر مشعول به کار شد .
کریم  سرودن شعر را از نوجوانی آغاز کرد او شعر را نوعی مکاشفه و الهام خدادادی می‌دانست و از سال ۱۳۴۵ با نام مستعار ع.ر. لالکی و داریوش کریم در نشست های رادیویی شاعران کلاسیک گیلان به سرپرستی رحمت موسوی حضوری فعال داشت .وی سپس به سراغ تجربه کردن سایر سبک های شعری رفت به شکلی که اشعار زیادی از او در قالب های غزل ،مثنوی ،قطعه، دوبیتی، رباعی ،نو و سپید به زبان‌های گیلکی و فارسی موجود است.

در ادامه محسن بافکر لیالستانی شاعر و یکی از سخنرانان این محفل بخشی از خاطرات خود را در قالب مطلبی با عنوان"ردپای علیرضا کریم در خاطره های شعر شهر" را برای حضار خوانش کرد و گفت: من از سال ۱۳۴۷ با این شاعر گرانقدر آشنا شدم . شعرهای کریم از سال ۱۳۴۳ در مطبوعات کشوری منتشر می‌شد . بافکر درخصوص نشست‌های شعری خود گفت: من از سال ۱۳۴۵ به بعد نوشتن شعر آغاز کردم و با کریم و دیگر شاعران شهرستان از جمله :شمس معطر و جواد کریم ،بابایی پور لنگرودی و حیدر مهرانی نشست‌های ادبی داشتیم . وی به یکی از نشست‌های شعری خود در لیالستان اشاره کرد و گفت: در شهریور ۱۳۷۱ دکتر شفیعی‌کدکنی به اتفاق دو تن از اساتید دانشگاه تهران به لاهیجان آمدند که بسیاری از شاعران شهرستان از جمله علیرضا کریم در آن حضور یافتند و به شعرخوانی پرداختند که مورد توجه استاد شفیعی کدکنی قرار گرفت.

در ادامه شجاع الدین طایفه شاعر و نویسنده ؛ سخن گفتن از بزرگی چون علیرضا کریم را به جهت  چند بعدی بودن شخصیتش ،بسیار مشکل عنوان کرد. وی به نقل از یکی از شاگردان این شاعر فقید گفت: کریم معلمی بود که وقتی کنارش بودیم به طور اطمینان بخشی،چتر مهر پدرانه را حس می کردیم . وی بارانی بود که بر همه بچه های تشنه ی آموختن یکسان می بارید.

طایفه علاقه علیرضا کریم به شعر گیلکی را با خواندن یکی از اشعارش بیان کرد و در مورد خصوصیات اخلاقی این شاعر گفت: کریم انسان شریف و شاعری پیراسته و وارسته بود که به هیچ جناح و طیفی وابسته و وامدار نبود او  با دوستانش ساده ، صمیمی و راحت بود با همه احاطه ای که به فن شاعری داشت اهل روشنفکری افراطی نبود وی به لحاظ قواعد عروض و شعر، تسلط بسزایی در این حوزه داشت احاطه اش به زبان شعر چه در شیوه کلاسیک، غزل و چه در شیوه های نو و حتی سروده های گیلکی بر همه روشن است.

فرامرز محمدی نویسنده و منتقد ادبی دیگر مهمان و سخنران این محفل در خصوص کریم گفت: استاد کریم شاعری بود با پشتوانه ادبی بسیار بالا که آنرا در غزل هایش می‌بینیم. این شاعر از موج نو گذشت و رسید به شعر ناب اما تمام شعرهایش ناب است. محمدی در ادامه یکی از شعرهای این شاعر را برای حضار خواند و به بیان عناصر آن پرداخت و در مورد شعر‌ناب توضیحات مبسوطی را ارائه داد .وی افزود : ما زمانی موفق خواهیم بود که حافظ و سعدی را خوب بخوانیم که این را علیرضا کریم به خوبی دریافته بود.

این نویسنده سخنان خود را با خوانش شعری از کریم به پایان برد :
بهار شکوفه هایم را می‌خواستی
و تابستان سایه‌ام
و زمستان هیمه هایم را
پس زردی امروزم را تحمل کن
دوباره سبز می شوم

در ادامه اوستا کریم یکی از پسران استاد علیرضا کریم به خوانش اشعاری از خود و همچنین پدر شاعرش پرداخت و در پایان از کتاب"  آینه در سه فصل "توسط نگار نادری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان و همسر این شاعر فقید و پسرانش رونمایی شد.

نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"