كدخبر: ۱۰۲۹۴
تاريخ انتشار: ۰۶ دي ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان با رویکرد صادراتی
استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت ها در جهت توسعه و رونق اقتصادی استان گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی باید با رویکرد صادراتی باشد
به گزارش لاهیگ، ارسلان زارع روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان در رشت هدف از فعال کردن منطقه اقتصادی با مجوزهای قانونی را فعالیت های کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری در این منطقه عنوان و اظهار داشت: این امر نه تنها در رونق اقتصادی و توسعه لاهیجان بلکه توسعه استان نیز تاثیر خواهد داشت.
وی اضافه کرد: بر اساس سند بالادستی آمایش سرزمینی مان باید بتوانیم از توانمندی بخش خصوصی ، سرمایه گذاران با برخورداری از ظرفیت های دانش بنیان و فناورانه استفاده کنیم و با حمایت دولت ضمن اشتغالزایی و رونق تولید سهم خوبی در صادرات داشته باشیم.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: ایجاد منطقه ویژه یک فرصت است و باید بتوانیم از ظرفیت های استان به نحو مطلوب استفاده کنیم.
زارع با بیان اینکه تمامی مشکلات فعالیت در حوزه اقتصادی منحصر به سرمایه و تسهیلات بانکی نیست، گفت: اگرچه با همکاری دستگاه های اجرایی مشکلات مربوط به بخش های دیگر کمتر است اما بخشی از طرح های تولیدی به بازار بر می گردد که باید به این موضوع نیز توجه و ارزیابی شود.
وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در جلسه گفت: یکی از رویکردهای استان توسعه گردشگریست که 11 هکتار در این منطقه نمونه گردشگری می تواند فرصت خوبی در این ارتباط باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا در موضوعی که مربوط به منطقه نمونه گردشگری در آستانه اشرفیه است قرار بر این شد که ظرف یکهفته اعلام شود اگر تناسبی بین پروژه ای که با رویکرد گردشگری اما با نگاه آبزی پروری وجود داشته باشد در آن منطقه اجرا کنیم.
زارع اظهار داشت: براساس تبصره 18 جایگاه ما در استان ها در بخش تسهیلات رضایت بخش نیست و نیاز است علاوه بر 196 طرح نیمه تمام معرفی شده طرح های نیمه تمام دیگری که آماده به کار اما دارای مشکلات اندکی برای راه اندازیست شناسایی شوند.
وی اضافه کرد: با توجه به سیاست تشویقی دولت و رویکرد مثبتی که در این زمینه در بودجه 99 وجود دارد باید بتوانیم از تمامی ظرفیت ها که در تبصره 18 به آن پرداخته شده استفاده کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای دریافت سهم بیشتری از تسهیلات برای استان اظهار داشت: در بخش بافت فرسوده سهم زیادی ابلاغ نشده اما همان سهم ابلاغی هم جذب نشده است که باید دستگاه های مربوطه متقاضیان را شناسایی و هدایت کنند.
زارع افزود: در بخش کشاورزی اگرچه طرح های معرفی شده با سهم ابلاغی تناسب دارد اما باید طرح های بیشتری معرفی شود تا در صورت عدم توانایی اجرای آن طرح به هر دلیلی از تسهیلات ، طرح جایگزین معرفی شود.
وی با بیان اینکه فاصله بین طرح های معرفی شده و مورد پذیرش واقع شده فاصله است ، گفت: از مجموع 242 طرح مورد پذیرش شده فقط هفت میلیارد و 300 میلیون تومان پرداخت شده که رقم اندکی است و از این رو، شورای هماهنگی بانک ها باید پیگیری مستمر داشته و دستگاه های اجرایی نیز این موضوع را روزانه رصد کنند.
استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت بهره گیری از فرصت ها افزود: فرصت ها محدود است و با توجه به اینکه اگر استانی نتواند از تسهیلات استفاده کند، تسهیلات به استان های دیگر تخصیص پیدا می کند ، باید بتوانیم از این فرصت برای جذب بیشتر برای استان استفاده کنیم.
وی با یادآوری اینکه در موضوع طرح های نیمه تمام ممکن است بخشی از مشکلات تسهیلات بانکی یا تامین سرمایه در گردش نباشد ، تصریح کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز طرح هایی داریم که باید بررسی شود که همزمان با پرداخت تسهیلات مشکلات دیگر در آن بخش ها رفع شده باشد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری سرمایه گذاران موفق نیاز به تسهیلات ما ندارند، گفت: مشکلات دیگری ممکن است برای آنها وجود داشته باشد اما دستگاه های اجرایی اهتمام داشته باشند تا سرمایه گذاران موفق را شناسایی کنند تا بتوان با روش های مختلف اشتغالزایی در استان را افزایش دهیم.
زارع یکی از اشکالات اساسی تاخیر راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در استان را نیز عدم شناسایی سازمان مسئول برای آن عنوان و تصریح کرد: در موضوع منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان باید در مرحله اول یک سازمان مسئول را شناسایی کنیم و در این راستا باید ارزیابی های لازم از جمله به لحاظ توان مالی، دانش فنی و توانمندی ها انجام شود .
استاندار گیلان خاطر نشان کرد: باید برای رعایت انصاف این موضوع از همه ابعاد بررسی شود و کمیته ای در این رابطه باید تشکیل شود تا کارها هرچه سریعتر انجام شود. 
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"