كدخبر: ۱۰۲۸۷
تاريخ انتشار: ۰۴ دي ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
از تشریح وضعیت پروژه‌های نیمه تمام تا اشتغال ۳۲۰۰ متقاضی گیلانی
دومین نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری گیلان با تشریح وضعیت پروژه‌های نیمه‌تمام استان و انتظار ۳ هزار و ۲۰۰ کارجویی گیلان در اتمام این پروژه‌ها همراه بود.

به گزارش لاهیگ، دومین نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری گیلان به ریاست ارسلان زارع استاندار در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد و مصوبات جلسه قبل در خصوص ۲۹ پروژه نیمه‌تمام و قابل واگذاری، پروژه‌های تملکی قابل واگذاری، ارایه گزارش عملکرد تبصره ۱۸ و گزارش پروژه‌های بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی از محورهای این جلسه بود.

 

در این جلسه یونس رنجکش به روند پروژه گردشگری عسگرآباد آستانه اشرفیه اشاره کرد که مقرر شده بود سازمان منابع طبیعی، اراضی ملی این محدوده را به اداره کل میراث فرهنگی جهت جذب سرمایه‌گذار اعلام کند اما بر سر میزان وسعت اراضی و واگذاری آن به سرمایه‌گذار قبلی بین این دو سازمان اختلاف نظر بود.

 

شهرود امیرانتخابی خواستار خلعیت اراضی واگذارشده به سرمایه‌گذار که از سال ۸۸ پروژه را رها کرده، شد تا به میراث واگذار شود اما منابع طبیعی استان معتقد به عدم واگذاری این اراضی به سرمایه‌گذار قبلی بود که با دستور استاندار مبنی بر تشکیل کمیته‌ایی جهت ارزیابی وضعیت پروژه، بررسی آن به جلسه بعد موکول شد.

 

در ادامه شراره کاووسی به ارائه گزارش پروژه‌های تبصره ۱۸ پرداخت و با بیان اینکه طبق مصوبه دولت سهمیه استان‌هایی که نتوانند تا پایان دی‌ماه اعتبارات لازم را جذب کنند به سایر استان‌ها واگذار می‌شود از پرداخت اندک تسهیلات این تبصره توسط بانک‌ها انتقاد کرد.

 

به گفته سرپرست حوزه برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان ۳۱۰ طرح توسط دستگاه‌های اجرایی با اعتبار ۴۱۶ میلیارد تومان مورد بررسی قرار گرفت که پذیرش ۲۴۲ با ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بانک‌های عامل تائید شد اما تنها به ۳۲ طرح با اعتبار هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.

 

گیلان به لحاظ میزان پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در جایگاه نهم کشوری قرار دارد اما رتبه ۲۴ کشوری را در پرداخت این تسهیلات دارد که این نشان از وجود مشکلاتی در پرداخت تسهیلات توسط بانک‌هاست که مورد انتقاد استاندار گیلان قرار گرفت و گفت: جایگاه گیلان در میان استان‌های کشور نامناسب است و باید از طرح‌های تشویقی بهره‌ گرفته تا سهم تخصیصی به طور کامل جذب شود.

 

طرح‌های بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دیگر دستور این جلسه بود که با ارائه گزارش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان همراه بود. در مجموع ۱۹۶ طرح با ۸۸۵ میلیارد تومان اعتبار در زمره طرح‌های بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار می‌گیرند که باید تا پایان سال مالی ۹۸ تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گیرند ضمن اینکه اشتغال سه هزار و ۲۰۰ کارجوی گیلانی نیز وابسته به اجرای این طرح‌هاست.

 

آرش فرزام‌صفت به تشریح این طرح‌ها در تسهیلات بانکی پرداخت و گفت:  ۳۴ طرح کشاورزی با ۶۵ میلیارد تومان، ۱۴۱ طرح صنعت و معدن با ۷۵۷ میلیارد تومان و ۲۱ طرح در بخش میراث فرهنگی با ۶۴ میلیارد تومان نیاز به تسهیلات دارند که طبق اعلام شورای هماهنگی بانک‌های استان تاکنون به ۳۰ طرح با اعتبار ۱۱۱ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

 

به گفته وی در میان بانک‌های عامل استان بانک ملی بیشترین پرداخت تسهیلات را داشته و هشت طرح را مورد حمایت قرار داده است و بانک سپه با پرداخت تسهیلات به ۶ فقره طرح در جایگاه بعدی قرار دارد و برخی بانک‌ها چون صادرات نیز هیچ‌گونه پرداختی نداشتند.

 

ارائه این گزارش موجب انتقاد استاندار گیلان از روند کند اجرای طرح‌ها شد که دستگاه‌های اجرایی را موظف کرد ضمن معرفی طرح، اجرای آن را تا نهایی شدن دنبال کرده و از پیشرفت لنگ لنگان طرح‌ها بکاهند.

 

شفافیت در تعداد اشتغال‌های ایجاد شده موضوع دیگری بود که مورد تاکید استاندار در این جلسه قرار گرفت و وی از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خواست تا با ایجاد سامانه‌ای این شفافیت را قابل رصد برای همگان کرده و اطلاعات لازم در مورد اشتغال‌های ایجاد شده با ذکر نام بنگاه اقتصادی و افرادی که مشغول به کار می‌شوند را نمایش دهد.

 

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان نیز جهت ایجاد این سامانه و ارائه آموزش به متقاضیان اجرای طرح‌های تولیدی و خدماتی اعلام آمادگی کرد که مورد تایید استاندار گیلان در مهارت‌آموزی به متقاضیان قرار گرفت.

 

بررسی وضعیت منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان با رویکرد گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی آخرین دستور این جلسه بود که با حضور سرمایه‌گذار، روند سرمایه‌گذاری تشریح گردید و با دستور استاندار مقرر شد تا کارگروهی تشکیل و ارزیابی دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری، توان فنی و سوابق اجرایی سرمایه‌گذار انجام شود.

نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"