كدخبر: ۱۰۲۴۵
تاريخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۲
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
ضعف برند سازی چای ایرانی
حمید رضا موثقی
تشخیص کیفیت چای ایرانی برای مشتریان پیچیده است. گرچه در مناطق شمال کشور مانند گیلان و مازندران، مردم دغدغه‌ای برای تشخیص کیفیت چای ایرانی نداشته و به‌صورت فله، چای را از کارخانه‌ها خریداری و مصرف می‌کنند، اما در سایر مناطق کشور به‌خصوص تهران، متأسفانه تولید‌ کنندگان اقدامات لازم برای برند سازی چای ایرانی را انجام نداده‌اند.

اگر در زمینه برند‌ سازی‌ چای ایرانی اقدامات لازم صورت گرفته بود، اکنون می‌توانستیم به مشتریان اعلام کنیم که برای رفع دغدغه کیفیت از چه نوع چای ایرانی استفاده کنند. متأسفانه اکنون تعداد برندها و بسته‌بندی‌های چای ایرانی که راهی قفسه‌های مغازه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ‌ شده، بسیار محدود و ناچیز است.

از نظر کیفیت چای ایرانی نیز چای بهاره به‌ دلیل چین اول، تازه و نازک‌تر بودن برگ، بهترین نوع است، اما در چین دوم، سوم و تابستانه و پاییزه، کیفیت چای به‌ دلیل افزایش بیشتر ضخامت برگ و ساقه کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، خرد یا درشت‌ بودن برگ چای خشک تأثیری در کیفیت آن ندارد و تنها به‌ دلیل نوع غربال (الک‌ کردن) چای است.

عدم‌ آشنایی مصرف‌ کنندگان با کیفیت و نحوه آماده‌سازی چای ایرانی موجب شده تا برخی از پایین‌ بودن رنگ آن نسبت به چای خارجی گلایه کنند، اما باید توجه کرد که برخی از انواع مرغوب چای ایرانی در اصطلاح "دیردم" است و برای به‌دست‌ آمدن طعم و رنگ مناسب این چای، باید علاوه بر شست‌وشوی چای پیش از دم‌ کردن، ظرف چای را به‌ مدت چند دقیقه روی بخار آب قرار داد تا چای آماده دم‌ کشیدن شده و سپس با افزودن آب به مقدار لازم و حدود 15 دقیقه انتظار، چای با کیفیت و رنگ مناسب را به‌دست آورد.

برای اطلاع‌رسانی در مورد کیفیت چای ایرانی و تأکید بر برند سازی، امسال نیز همانند سال‌های گذشته، از 4 تا 6 آذر هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی چای در هتل استقلال با حضور نمایندگان کشورهای خارجی، تولید‌ کنندگان و برندهای مطرح داخلی برگزار می‌شود که در این نمایشگاه آخرین یافته‌های صنعت چای در ایران و جهان مطرح و بررسی می‌شود.

• رئیس اتحادیه فروشندگان و بازرگانان چای ایران
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"