كدخبر: ۱۰۲۰۲
تاريخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۹
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور:
بخش زیادی از افزایش قیمت‌ها به بهانه ارز است
ابوذر ندیمی گفت: نقدینگی موجود در بازار در مقطعی به سمت بازار ارز و سپس خرید و فروش مسکن و ماشین سوق پیدا کرد و اکنون نیز مشاهده می‌کنیم حجم عظیمی از منابع پولی به سمت بازار سرمایه رفته است.
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: بسیاری از افزایش قیمت‌ها در بخش صنوف ناشی از افزایش قیمت ارز نیست، بلکه به بهانه ارز است.
به گزارش "لاهيگ"، ابوذر ندیمی در گفت‌وگو با برنامه رویداد رادیو گفت‌وگو با اشاره به حجم نقدینگی موجود در کشور اظهار کرد: بخشی از این نقدینگی به‌خاطر مسائلی است که در مورد تعدادی از مؤسسات مالی و اعتباری رخ داد. از دیگرسو، کاهش نرخ سود بانکی از سوی بانک‌ها و عدم برابری دریافت سود متناسب با ارزش پول و همچنین برخی از جوسازی‌های روانی که ناشی از مسائل داخل و خارج از کشور بود، باعث شد که میزان نقدینگی در کشور افزایش پیدا کند و منابع مالی در کشور به نوعی سرگردان شود.
وي با بیان این‌که دو مؤلفه سود اقتصادی و همچنین امنیت در جذب منابع مالی و نقدینگی مؤثر هستند، ادامه داد: نقدینگی موجود در بازار در مقطعی به سمت بازار ارز و سپس خرید و فروش مسکن و ماشین سوق پیدا کرد و اکنون نیز مشاهده می‌کنیم حجم عظیمی از منابع پولی به سمت بازار سرمایه رفته است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به برخی از اقدامات دولت برای کنترل نقدینگی و جذب منابع مالی موجود در کشور يادآور شد: در همین چارچوب دولت 10 الی 12 سناریو تعریف کرده است؛ از جمله این‌که محدودیت‌ها در مورد واردات ارز و طلا را برداشته است و بر روی کالاهای اساسی نیز نرخ گذاری کرده است‌.
ندیمی در پاسخ به سئوال مجری این برنامه که چرا علی‌رغم نرخ‌ گذاری دولت، خیلی از کالاهای اساسی هر روز قیمت‌شان افزایش پیدا می‌کند، توضیح داد: بخش زیادی از افزایش قیمت‌ها که در صنوف مختلف مشاهده می‌کنیم، ناشی از افزایش قیمت ارز نیست، بلکه به بهانه ارز است و متأسفانه برخی از صنوف به خودشان اجازه می‌دهند که کالاهایی را که در گذشته خریده‌اند، با قیمت روز به فروش برسانند و یا از فروش آن خودداری کنند.
وي با بیان این‌که با کمک دستگاه‌های نظارتی با برخی از صنوف که اقدام به احتکار کالا و ایجاد بازار سیاه کرده بودند برخورد شده، ولی متأسفانه همچنان برخی از تخلفات در این زمینه ادامه دارد، گفت: به‌نظر می‌رسد که یکی از راهکارهای نظارت بر امر واردات کالا و فروش آن‌ها در کشور، کد دار کردن کالاهاست.
نماينده مردم لاهيجان و سياهكل در ادوار ششم، هفتم و نهم مجلس شوراي اسلامي با بیان این‌که در چند روز اخیر حجم عظیمی از منابع پولی سرگردان در کشور به سمت بازار سرمایه رفته است و ممکن است بعد از مدتی بازار سرمایه را نیز دچار بحران کند، تأکید کرد: متأسفانه سرمایه داران ما استراتژی مناسبی برای سرمایه‌گذاری ندارند و بر اساس اطلاعات حداقلی که از بازار به‌دست می‌آورند، برای خرید کالا و یا سرمایه‌گذاری اقدام می‌کنند.
نديمي در پایان گفت‌وگوی خود با رادیو گفت‌وگو تصریح کرد: باید به این موضوع توجه کنیم که برخی از گرانی‌ها و افزایش قیمت کالا در کشور، ریشه اقتصادی ندارند، بلکه دارای ریشه‌های سیاسی، روانی، اجتماعی و ناشی از برخی سوء مدیریت‌هاست.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"