كدخبر: ۱۰۲۰۰
تاريخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شوراي اسلامي:
۶ هزار تن زباله در ۳ استان شمالی کشور توليد مي‌شود!
علی محمد شاعری گفت: مجلس در بودجه سال 1397 دولت را مکلف کرد که نیم درصد از عوارض ورودی به کشور را به مدیریت پسماند با اولویت استان‌های شمالی کشور اختصاص دهد.
يك عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شوراي اسلامي گفت: پسماند اشتغالزا بوده و در جهت استفاده مجدد از منابع می‌تواند مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا منابع محدودی در کشور وجود دارد.

علی محمد شاعری در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت درخصوص تدوین برنامه مدیریت پسماند عادی در استان‌های گیلان و مازندران در دولت اظهار كرد: مجلس در بودجه سال 1397 دولت را مکلف کرد که نیم درصد از عوارض ورودی به کشور را به مدیریت پسماند با اولویت استان‌های شمالی کشور اختصاص دهد. بنابراین تدوین برنامه در دولت در جهت انجام این تکلیف قانونی در مجلس است؛ لذا اگر توسط دولت اقدامات لازم انجام شود، به مهم‌ترین برنامه در مدیریت پسماند توجه شده است.

وي با تأکید بر این‌که مهم‌ترین اولویت محیط زیست در حال حاضر برای شمال کشور مدیریت پسماندها به شیوه علمی و با استفاده از فنآوری روز دنیاست، افزود: در شمال کشور در 3 استان بیش از 6 هزار تن زباله تولید می‌شود که درصد بسیاری از آن‌ها درمناطق جنگلی، سواحل و در مجاورت رودخانه‌ها رهاسازی می‌شوند. متأسفانه شیرابه‌ها، بوی نامطبوع و آلودگی محیط زیست پسماندها غیرقابل جبران بوده و سلامت شهروندان را با خطر روبه‌رو می‌کند؛ ضمن این‌که جاذبه‌های گردشگری هم به دلیل رها سازی زباله‌ها در شمال کشور کاهش پیدا می‌کند.


نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که زیبا سازی محیط زیست شهرهای زیبای مازندران به دلیل عدم مدیریت پسماند با خطر روبه‌رو شده است، تصریح کرد: به‌طور حتم تدوین این برنامه در دولت اقدامی اساسی برای مدیریت پسماند است، در صورتی که دولت اهل اقدام باشد؛ هرچند که دولت تا کنون شعارهای بسیاری را درخصوص محیط زیست مطرح کرده است، اما همچنان منتظر اقدامات علمی دولت هستیم.

شاعري ادامه داد: متأسفانه تا کنون برنامه‌های دولت درخصوص مدیریت پسماند جنبه عملیاتی نداشته و مسئولان نه‌تنها قانون را اجرا نمی‌کنند، بلکه اهل اقدام و عمل نیستند. به‌طور حتم پسماند در صورت بازیافت مجدد در چرخه تولید قرار می‌گیرد؛ البته که پسماند اشتغالزا بوده و در جهت استفاده مجدد از منابع می‌تواند مورد توجه قرار گیرد، زیرا منابع محدودی در کشور وجود دارد، لذا منابع محدود را نمی‌توان مصرف، تبدیل به زباله و در طبیعت رها کرد. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا، فاضلاب، پسماند و پساب‌ها را مجدد بازیافت کرده و در فرآیند تولید و توسعه مورد استفاده قرار می‌دهند.

وي خاطرنشان كرد: اقدامات این چنینی در سایر کشورها برای مدیریت پسماند به‌طور کامل سازگار با مبانی توسعه پایدار است.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"